همسفر نسرین برداشت خود را از سیدی «مکر» اینگونه بیان کرد:
مانند همیشه از شنیدن صحبتهای آقای مهندس بسیار لذت بردم و برداشت من از سیدی «مکر» این است که در تمام مراحل زندگی به این موضوع توجه داشته باشم که اگر میخواهم مورد مکر دیگران قرار نگیرم، باید خودم حیلهگر نباشم. به طور مثال زمانیکه برای خرید و فروشتبلیغ دروغ میکنم تا جنس خود را بهتر از چیزی که هست معرفی کنم، واضح است که طمع من باعث مکر شده و روزی شخصی دیگری همین کار را با من خواهد کرد. مورد دیگر اینکه بیجهت از تعریف و تمجید دیگران احساس منیت و خودشیفتگی نکنم و به گفته آقای مهندس مانند آن زاغ نباشم که تعریف روباه را باور کرد و پنیرش را از دست داد. هیچ مکری بالاتر از مکر خداوند نیست و اگر در مقابل خداوند مکر و حیلهای در کار من باشد مطمئنا تاوان همان مکر و یا بالاتر از آن را در زندگیام خواهم داد.
در مورد حس انسانها صحبت شد و گفته شد که در همه مسائل ما میتوانیم صور آشکار یا حسهای درون و صور پنهان یا حسهای برون را داشته باشیم. در حقیقت ما دارای پنج حس درون و پنج حس برون هستیم. حسهای درون با جسم ما در ارتباطند و حسهای برون در ارتباط با نفس هستند. حسهای برون برای هر شخصی قابل رؤیت نیست و فقط انسانهای معدودی آن را در مییابند.
حسهای برون ما همانهایی است که در خواب عمل میکنند، مانند آنچه که ما در خواب میبینیم و با این چشم قابل دیدن نیست. گاهی انسانها بر خلاف آنچه ما در ظاهر از آنها میبینیم دارای یک شخصیت پنهان دیگر نیز هستند. به طور مثال فردی ظاهری آراسته دارد؛ اما در باطن پر از مکر، حیله و فریب است. مکر و حیله به معنای آسیب زدن به دیگران است و میبایست بسیار مراقب باشیم که دچار مکر دیگران حتی در مواردی مانند عشق و محبت نشویم. حیله و نیرنگ همواره با لباسی زیبا ظاهر میشوند و گاهی انسانها را به بدبختی میکشانند.
غیبت کردن و خشم نوعی مکر است و بازتاب نتایج آن کاملا روی شخصیت ماست. گاهی انسان در اثر خشم کنترل نشده اعمال بسیار نامعقولی مانند قتل را انجام میدهد. قضاوت و داوری زود هنگام در موارد مختلف مخصوصا زمانی که عملی در نتیجه خشم صورت گرفته است، بسیار رنجآور میشود. «IQ» در انسانها به طور طبیعی ۱۰۰، در انسانهای تیزهوش ۱۲۰ و به طور غیرمعمول ۸۰ میباشد. زمانیکه ما عصبانی میشویم «IQ» تا حدود یک سوم کاهش مییابد.
هیچ چیز در این دنیا نیست که در تفکر و اندیشه ما نباشد و هرگاه ما در تفکر و اندیشه خود چیزی را قوت میدهیم قادریم آن را به انجام برسانیم. من با اندیشه خود میتوانم مسیرم را مشخص و انتخاب کنم و در این مسیر همواره مراقب کنترل خشم خود باشم. تشخیص مکر و حیله برای ما انسانها بسیار کارگشاست و این امر باعث میشود در دام نیرنگ دیگران نیفتیم. مکر و حیله ورزیدن در مسائل مختلف و همینطور سادهلوح بودن، سبب از بین رفتن تمام نتایج مادی و معنوی ما میشود و حتی در بعضی مواقع منجر به بیماری ما میشود.
مکر و حیله انسانها در نهایت دامن خود آنها را خواهد گرفت. آنها اسباب نابودیشان را با دستان خودشان فراهم میکنند. در داستانهای بسیاری نتایج مکر و حیله را مشاهده کردهایم؛ پس باید در تمام سطوح مراقب باشیم تا در دام حیله دیگران نیفتیم و هم خودمان نسبت به دیگران مکر نداشته باشیم.
نویسنده: همسفر نسرین رهجوی راهنما همسفر فروغ (لژیون سوم)
ویراستاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون نهم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پانزدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی صالحی
- تعداد بازدید از این مطلب :
83