مسئلهای که در این سیدی مطرح شده است مربوط به حس است، حس در ساختمان جسم قرار دارد مثل گوش، زبان، چشم و ... که به آن حس درون میگوییم (حس آشکار) ولی چیزهایی که در خواب میبینیم یا میشنویم چون با حس جسمی صورت نمیگیرد حس برون و یا حس پنهان نام دارد. اعتیاد، فکر و اندیشه ما نیز صور آشکار و صور پنهان دارد، پس شخصیت به ۲ قسمت آشکار و پنهان تقسیم میشود.
یکی از مسائلی که پنهان است مکر است، کلمه مکر به معنی حیله، تزویر، فریب و چاره اندیشی برای ضرر رساندن به دیگران است. حتی در قرآن هم مکر به عنوان تدبیر آمده است «و مکرو و مکرالله والله خیر الماکرین» شما مکر میکنید و خدا هم مکر میکند خداوند بهترین و آخرین مکر کنندگان است.
در همه موارد باید مراقب باشیم تا اسیر مکر دیگران نشویم، حیوانات برای شکار و بقاء مکرهای بسیاری به کار میبرند ولی انسانها مکرهای بسیار بزرگتری دارند. همیشه حیله و تزویر با لباس زیبا جلو میآید، در داستانهای قدیمی نمونههای بارزی از مکر را شنیدهایم؛ داستان روباه و کلاغ و یا داستان مهمانی لکلک و روباه، همچنین داستانهای شاهنامه و داستان مولوی که آقای مهندس در این سیدی به آن اشاره میکنند. اینها نمونههایی از مکر، حیله و نیرنگ هستند. غیبت کردن نوعی مکر است زیرا برای ضربه زدن به فرد انجام میشود آقای مهندس میفرماید؛ گاهی ظاهر و کلام مکاران آن چنان موجه و قابل قبول است که انسان نمیتواند در مقابل خواسته آنان مقاومت کند، به خواسته آنان پاسخ مثبت میدهد و خود را گرفتار میکند. لذا تحقیق، بررسی و آگاهی نقش بهسزایی دارد تا ما در تله مکاران گرفتار نشویم، اما نکتهایی که آقای مهندس اشاره میکنند طمع انسانها است که آنها را تبدیل به یک لقمه راحت برای مکاران و حیلهگران میکند. برای مثال؛ شرکتهای هرمی و سودهای زیاد مؤسسات مالی که چهقدر به انسانها آسیب مالی وارد کردند.
مسئله بعدی مسئله خشم است، وقتی انسان خشمگین میشود تمام هوشش تقسیم بر۳ میشود، ضریب هوشی انسان پایین میآید و رفتار نامناسبی از خود نشان میدهد، اگر ما در گروه انسانهای هوشمند باشیم لحظه عصبانیت چیزی از هوش ما باقی نمیماند و عملی انجام میدهیم که ما را دچار پشیمانی میکند؛ البته در بعضی مسائل پشیمانی دیگر سودی ندارد. میبینیم که خیلی از انسانهای معقول و موجه که نتوانستهاند خشم خود را کنترل کنند گرفتار زندان شدهاند، اگر ما خشمگین باشیم در هنگام خشم کلی امتیاز از دست میدهیم ولی اگر کسی از عزیزان ما خشمگین شد ما آن خشم را نباید جدی بگیریم، لذا از آموزش و تمرین برای کنترل خشم غافل نباشیم. در ادامه استاد میفرمایند: هیچ چیز در دنیا نیست مگر اینکه در اندیشه و تفکر ما باشد پس با اندیشه خودمان مشخص میکنیم که چه میخواهیم و اگر اندیشه ما درست باشد به خواستههایمان میرسیم. همه چیز ابتدا در اندیشه است که با افکار و خیال به وجود میآید، کنگره۶۰ ابتدا یک اندیشه بود ولی زندگی در جهان خارج از پنج حس بیرون یک واقعیت است که در عالم خواب به سادگی قابل لمس است.
برداشت من از این سیدی این است که دانایی و آگاهی خودمان را بالا ببریم تا فریب و نیرنگ دیگران را نخوریم.
منبع: سیدی مکر
رابط خبری: همسفر اعظم رهجو راهنما همسفر روحانگیز ( لژیون تغذیه سالم)
نویسنده: همسفر حدیث
ویرایش: همسفر زهرا، همسفر سپیده (دبیر سایت)
ارسال: همسفر نازنین نگهبان سایت
همسفران نمایندگی اسبیکو خرمآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
181