جلسه هفتم از دوره یازدهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دکتر احمد به استادی همسفر زهرا، نگهبانی همسفر سمیرا و دبیری همسفر نیلوفر با دستور جلسه «وادی دوازدهم (در آخر امر، امر اول اجرا میشود) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۱ بهمنماه ۱۴۰۳ ساعت 15:00 آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
اولازهمه خدای خودم را شاکرم که به من اذن ورود به کنگره را دادند. بعد از آقای مهندس و خانواده محترمشان سپاسگزارم. از راهنمای خوبم همسفر محبوبه که با آموزشهای خوبشان به زندگی من آرامش بخشیدند کمال تشکر را دارم. همانطور که همه ما میدانیم وادیها نقش بزرگی در تغییر رفتار و جهانبینی ما دارند و این ۱۴ وادی برگرفته از کلامالله است. یادگیری وادیها و البته عمل کردن به آنها باعث میشود ما زندگی سالمتر و بهتری را تجربه کنیم. وادی ۱۲ به ما میگوید: «در آخر امر، امر اول اجرا میشود».
در وادی دوازدهم به اختیارِ انسان و صور آشکار و پنهان اشارهشده است. همه ما داستان خلقت انسان را شنیدهایم که خداوند در جهان خاکی جانشینی قرار داد؛ اما یک سری اعتراض کردند و گفتند چگونه میتوانید موجودی که تباه و فساد میکند را جانشین خود قرار دهید؟ و خداوند در جواب میفرماید: «من چیزی میدانم که شما نمیدانید». انسان خلقی است که صور پنهان او از آتش است و صور آشکارش از خاک است. مطلب مهمی که در جهان هستی است مسئله زمان است که ما برای رسیدن به اهدافمان باید زمان را در نظر بگیریم؛ مانند مسافران که برای درمان اعتیاد باید حداقل 10 الی 11 ماه را سپری کنند.
در پارامتر زمان سه مرحله تغییر، تبدیل و ترخیص وجود دارد؛ مانند به وجود آمدن یک نوزاد که از ترکیب اسپرم و تخمک بوده که تبدیل به نوزاد میشود و بعد از گذشت ۹ ماه ترخیص صورت میگیرد و نوزاد به دنیا میآید؛ بنابراین برای هر هدفی که داریم باید شروع به حرکت کنیم و در این بعد از حیات که زندگی میکنیم، نمیتوانیم زمان را در نظر نگیریم. ما میدانیم که خداوند قدرتی دارد که به آن کنفیکون گفته میشود؛ یعنی هر چیزی را بخواهد خلق میکند و این اتفاق در ذهن ما هم در جا اتفاق میافتد. برای مثال اگر بخواهیم برای شام قورمهسبزی درست کنیم میتوانیم همین الآن در ذهنمان آن را خلق کنیم؛ ولی اگر بخواهیم در عالم بیرون و بهصورت واقعی قورمهسبزی درست کنیم؛ باید مواد اولیه را تهیه کنیم و بعد آشپزی کنیم؛ در ادامه بعد از چند ساعت قورمهسبزی آماده خواهد شد؛ به عبارتی خواست اولیه یا امر اول در آخر امر به دست میآید.
درواقع این یک قانون کلی است که در تمامی مراحل زندگی و هستی در فیزیک در شیمی و در این بعد و حتی در ابعاد دیگر این قانون حکم فرماست. بهجز اختیار انسان موضوع دیگری نیز دارد و آن نیمهتاریک و نیمهروشن انسان است. نیمهروشن که از عالم بالاست و منزه است و نیمهتاریک از حیوان هم میتواند پستتر باشد. در طول مسیر تکامل و با علم، معرفت و دانایی میتوانیم نیمه حیوانی خود را به انسانی با جایگاه بالاتر تبدیل کنیم. در این وادی از نیروهای تخریبی گفتهشده است که نیروها برای هر انسانی دو حالت میتواند داشته باشد یک حالت اینکه میتواند ما را به قعر چاه ببرد و حالت بعدی میتواند بهعنوان نیروی مکمل در مسیر تکامل ما را به ارتقاء برساند.
ما در کنگره با آموزش دیدن و حرکت در جهت خوبیها، سه نیروی القاء، احیاء و تحرک خواهیم داشت که این سه مؤلفه به کمک ما میآیند. نیروی القاء به معنی انتقال اطلاعات و آگاهی مثبت یا منفی چه از طریق مستقیم و چه غیرمستقیم است؛ بهعنوانمثال فردی منفی گرا میتواند افکار غلط و منفی خود را به دیگران القاء کند یا اگر در کنار گلی خوشبو گِلی، قرار بدهیم پس از مدتی بوی گُل در گِل القاء میشود؛ پس هرگاه دو موضوع رفتاری مثبت یا منفی در کنار یکدیگر قرار بگیرند، هرکدام که قویتر باشد، روی دیگری اثر خود را القاء میکند. احیاء یعنی زنده کردن و همه ما میدانیم که بزرگترین احیاء کننده قدرت مطلق است که مردگان را زنده میکند و در کنگره هم با نجات دادن یک مصرفکننده میشود گفت که او را احیاء کردهایم. یک مصرفکننده وقتی از سمت ضد ارزشها به سمت خوبیها میرود درواقع احیاء شده است.
تحرک یا همان حرکت است که حرکت اساس هستی، تغییرات و تبدیلات است. در هستی حرکت وجود دارد و رکود بر هیچ موجودی جایز نیست. اگر در ضد ارزشها باشیم کافی است بخواهیم به سمت ارزشها حرکت کنیم و انسانی خوب باشیم، اینجاست که با این تصمیم، نیروهای مثبت و الهی از زمین و آسمان برای تبدیل و تغییر به یاری ما خواهند آمد و اینجاست که با حرکت، شروع به تغییر کردن میکنیم؛ بنابراین از این وادی نتیجه میگیریم برای رسیدن به هدف باید زمان را سپری کنیم و هیچ راهی برای حذف زمان وجود ندارد. برای رسیدن به آخر امر باید از مراحل تغییر و تبدیل عبور کنیم تا به مرحله نتیجه و ترخیص برسیم. در زمین سه نیروی القاء، احیاء و تحرک برای رسیدن به هدف ما را یاری میکنند. در قرآن برای نام بردن از انسانِ طیبوطاهر از عنوان درخت استفادهشده است. انسان طیبوطاهر مانند درخت ریشههایش در زمین محکم و شاخههایش تا بلندای آسمان کشیده شده است و انسان خبیث مانند درختی است که شاخ و برگهایش بر روی زمین کشیده میشود. در انتهای وادی پیمانی وجود دارد که مربوط به سفر دومیهاست و مسافران و همسفرانی که یک سال از رهایی آنها میگذرد میتوانند این پیمان را اجرا کنند و هرسال درختی بکارند و مراقبت کاشته خود باشند.
مرزبان کشیک: همسفر مرجان
تایپ: همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
عکاس: همسفر خدیجه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهره نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر احمد اراک
- تعداد بازدید از این مطلب :
133