برداشت همسفر امالبنین رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون چهارم) در مورد سیدی "گذرگاه":
در سیدی گذرگاه آقای مهندس میفرمایند: «در سیستم حیات ما انسانها، همیشه دو نیروی مثبت و منفی وجود داشته و خواهند داشت.» اگر تاریکی نبود ما نمیدانستیم روشنایی چه معنا و مفهومی دارد. در واقع هر چیزی را بر مبنای ضد آن تشخیص میدهیم. یکی از دلایلی که ما نمیتوانیم ذات خداوند را درک کنیم به خاطر این است که ضد آن وجود ندارد. وجود شیطان به معنی ضد خداوند نیست؛ زیرا شیطان مخلوق خداوند است. نیروهای منفی و مثبت دائماً در حال درگیری با هم هستند و در پرتو این نیروها است که انسانها ساخته میشوند و از فیلترها عبور میکنند.
با وجود گرگ، شیر و پلنگ است که آهو و گوزن سرحال و چابک هستند. حیوانات تنبل همیشه خوراک و گرفتار شیر و پلنگ میشوند. انسانها هم اگر در زندگی تلاش نکنند و زحمت نکشند، طعمه انسانهای دیگر میشوند. اگر به عقاب نگاه کنید، متوجه میشوید که او خانهاش را در بالاترین گذرگاههای سخت میسازد تا لانهاش در امان بماند. به گذرگاههای سخت، عَقبه هم میگویند و خود اسم عقاب هم از این کلمه گرفته شده است. در قرآن کریم و سوره بلد از عقبه سخن گفته شده است. بلد به معنای شهر است که آقای مهندس آن را به شهر وجودی که همان جسم است، نسبت میدهند.
عقاب سمبل قدرت است و انسان هم باید سعی کند؛ مانند عقاب، شخصیتش را محکم بسازد تا هر کسی نتواند به آن نفوذ کند. سوره بلد میخواهد بگوید که انسان همیشه در سختی و رنج است و برای رسیدن به هر چیزی؛ یعنی از ابتداییترین چیزها تا بالاترین خواستهها و نیازهایش باید تلاش کند. انسان نباید فراموش کند که مشکلات، جزئی از زندگی هستند و باید بتواند در کنار این مشکلات زندگی کند و تا زمانی که از این گذرگاههای سخت عبور نکند، نجات پیدا نمیکند و از بردگی و بندگی هم رها نمیشود. مواد مخدر میتواند یک گذرگاه سخت باشد که طوق بندگی را بر گردن انسان میاندازد. از گذرگاههای دیگر میتوان به الکل، سیگار، اضافهوزن، رشوه، بیکاری، ازدستدادن عزیزان و غیره اشاره کرد.
اگر کسی بخواهد از گذرگاههای سخت عبور کند، باید چهارده وادی را آموزش ببیند و بتواند آنها را کاربردی کند. انسان باید این موضوع را هم بیاموزد که زندگی در کنار مشکلات و سختیها است که معنا پیدا میکند. نکته مهم دیگر اینکه انسان نباید تا زمانی که کاری را به انجام نرسانده به کسی بگوید؛ زیرا اگر به هر دلیلی به نتیجه نرسد، مورد سرزنش و شماتت دیگران قرار نگیرد. انسان باید قدمهای خودش را محکم بردارد و تمام جوانب زندگی را در نظر بگیرد تا مورد طُعمه افراد سودجو قرار نگیرد و زمانی به فهم و آگاهی میرسد که بتواند علت وجود مشکلات را درک کند. انسان باید بداند، چه کاری را انجام بدهد یا چه کاری را انجام ندهد و این نیازمند رسیدن به باور قلبی است.
ویرایش: همسفر مهلا رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون چهارم)
ارسال: نگهبان سایت همسفر فهیمه
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
95