پنجمین جلسه از دوره دهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی ملایر با استادی راهنمای تازهواردین همسفر زهرا، نگهبانی همسفر معصومه و دبیری همسفر معصومه با دستور جلسه «وادی دوازدهم (درآخر امر، امر اول اجرا میشود) و تأثیر آن روی من» روز یکشنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کارکرد.
خلاصه سخنان استاد:
همه وادیها برگرفته از نظام طبیعت هستند وادی ۱۲ هم از این امر مستثنی نیست؛ «آخر امر، امر اول اجرا میشود»؛ این یک خط است اما برای هر انسانی تکلیف را تعیین میکند. آقای مهندس دژاکام میفرمایند: «هیچچیز در دنیا نیست مگر ابتدا در اندیشه باشد؛ این آغاز خلق است.» هرآنچه در دنیا است اول باید در اندیشه باشد تا بهوجود بیاید؛ مثلاً این لیوان یا این میکروفون اول در اندیشه بوده است بعد بهوجود آمده است. از این جمله چه نتیجهای میگیریم که ما زندگی و آینده خودمان را با اندیشههایمان پیریزی میکنیم. ما با اندیشهمان مشخص میکنیم که چه کنیم؟ اگر شما راهنما شوید با اندیشه راهنما میشوید؛ پس اگر تفکر و اندیشه درست باشد تولید درستی خواهد داشت.
در آخر امر، امر اول اجرا میشود؛ مثلاً میخواهیم گندم بکاریم کاشتن بذر گندم، اول امر میشود هنگامی که بهعمل میآید آخر کار میشود یا میخواهیم لیسانس بگیریم؛ اول کار ورود به دانشگاه است و آخر کار بعد از ۴ سال، دریافت مدرک لیسانس میشود یا میخواهیم قورمه سبزی بپزیم نقشه در خیال ما این است که امروز قورمهسبزی را بپزم از حافظه بیرون میآورید و بر زمین میگذارید و عمل میکنید؛ یک موقعهایی اجرا نمیکنیم در ذهنمان میگوییم میخواهیم آشغالها را خالی کنیم میگویم بگذار اول فیلم را ببینم، حالا شام را بخورم، در ذهنت هست ولی انجام نمیدهی و بوی بد خانه را میگیرد؛ پس باید هنگامیکه فکر آمد بلافاصله انجام بدهید. امر با عمل به نتیجه میرسد؛ خواستن ما با رفتن به نتیجه میرسد البته بستگی به این هم دارد که ما چه بکاریم آيا حنظل میکاریم یا رطب؟ حنظل یک میوه تلخ و به درد نخور است از زمین، آب و خورشید استفاده میکند ولی میوهای به بار میآورد که هیچ استفادهای ندارد ولی رطب از همان امکانات آب، خاک خورشید استفاده میکند ولی محصولی شفابخش و مفید بهدست میآید.
اندیشه هم همان کاشتن است اگر باد بکاریم طوفان درو میکنیم اگر خشم بکاریم خشم درو میکنیم؛ مثلاً دکتر گیوتین پزشک بود و گیوتین را اختراع کرد و بعد از چند سال گردن خودش را هم با آن زدند «هرچه کنی به خود کنی گر همه خوب و بد کنی» پس هر چیزی که برای ما بهوجود آمده است در اثر اندیشه ما بهوجود آمده است. اگر انتخاب و خواستههای ما هوشیارانه باشد و به سمت ارزشها برویم نتیجه امر درمان، شفقت، مهربانی و صراط مستقیم است ولی اگر به سمت ضدارزشها برویم نتیجه این حرکت چیزی جز ظلمت، ناراحتی، بیماری، اضطراب نیست در هر حال مقصد عدالت است. عدالت یعنی شرایط اکنون من حاصل تفکرات گذشته من است؛ داشتن یک خواسته در اول اختیار من است و نتیجهاش جبر است. از عارفی پرسیدند: زندگی به جبر است یا اختیار؟ گفت آنچه امروز میکارم اختیار است؛ آنچه فردا برداشت میکنم جبر است.
حال برای اینکه آخر هر امری به اجرا دربیاید، نیازمند ابزاری هستیم که یکی از آنها تغییر، تبدیل و ترخیص است. تغییر، تبدیل و ترخیص، هم در صور آشکار و هم در صورپنهان انسان می تواند خیلی تأثیرگذار باشد. اینها مراحل تغییر است؛ تغییر سخت است، ولی درعین حال اگر به عمق آن پی ببریم و وادی ها را کاربردی کنیم آسان است به هر حال نیازمند صبوری، تلاش و همت است؛ تغییر یعنی آنچه هستم دیگر نباشم چیزی غیر از این که الان هستم شوم. آنچه مانع رشد یک مسأله ارزشی می شود وجود ضدارزشهاست. اگر ضدارزشها را انجام ندهیم، خودبه خود ارزشها رشد خواهد کرد؛ پس سعی کنیم ابتدا ضدارزشها را از وجود خود پاک کنیم که این همان تزکیه و مقدمه تغییر کردن است.
تبدیل از بدل می آید؛ یعنی باید جنس خود را تغییر دهیم. تا جنس عوض نشود، تبدیل صورت نمیگیرد. مثل تغییر فلز آهن به یک آلیاژ دیگر که آن موقع دیگر جذب آهنربا نمیشود؛ پس باید روی خود کار کنیم تا آن تبدیل صورت بگیرد. وقتی این دو صورت گرفت به ترخیص می رسیم و در همه این مراحل زمان نقش بهسزایی دارد. البته زمان و شرایط رسیدن به آخر امر، در افراد متفاوت است. یک برنامه، یک تصمیم یا یک انتخاب امروز، در آینده نزدیک یا دور حتماً به نتیجه میرسد.
مرزبانان کشیک: همسفر رعنا و مسافر عباس
عکاس: مرزبان خبری، همسفر رعنا
تایپ: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سمیرا(لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی ملایر
- تعداد بازدید از این مطلب :
180