جلسه نهم از دوره اول کارگاههای آموزشی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی با استادی همسفر سمیه، نگهبانی راهنما همسفر زهرا و دبیری همسفر زری با دستور جلسه « وادی دوازدهم و تأثیر آن روی من (در آخر امر، امر اول اجرا میشود.)» روز یک شنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
اول از همه خداوند را شاکرم که در این مکان حضور دارم و از نگهبان جلسه و راهنمای خوبم، خانم طیبه، تشکر میکنم که این فرصت را در اختیار من قرار دادند تا این جایگاه را تجربه کنم و آموزش بگیرم. وادیهای کنگره فقط دستور جلسات هفتگی نیستند، بلکه قوانین مستحکمی هستند که باید آنها را فرا بگیرم و در زندگی مد نظر قرار دهم.
وادی دوازدهم میگوید: "در آخر امر، امر اول اجرا میشود." این وادی به ما امید میدهد و میگوید برای رسیدن به خواسته و هدفی که داری، باید حرکت کنی. همانطور که میدانید، تمام کارهای انسان با یک جرقه فکر و ایده شروع میشود. یک مثال ساده بزنم: من امروز صبح که از خواب بیدار شدم، تصمیم گرفتم که برای ناهار قورمهسبزی بپزم. خب، باید قدم اول که تهیه مواد و آمادهسازی شرایط برای پخت قورمهسبزی است را فراهم کنم تا غذا را بار بگذارم و تا ظهر کمکم غذایم آماده شود. در اینجا ایده پختن قورمهسبزی میشود امر اول که در ذهن من شکل گرفته و با در نظر گرفتن زمان پخت، وقتی که قورمهسبزی آماده شد، به آخر امر رسیدهام.
در کنگره، همسفران با افکار و اندیشه منفی و مسافران که در اثر مصرف مواد جسم و روانشان تخریب شده، وارد مسیر درمان میشوند و هدفشان رسیدن به آرامش و درمان اعتیاد است. در کنار هم مسافران و همسفران، حضور دارند که با تخریب زیاد و شدید وارد کنگره میشوند. وقتی نگاه میکنیم، میبینیم که در نهایت خواسته هر دو، رهایی از تاریکیها و نجات خانوادههاست. این خواسته مثل بذری است که کاشته میشود، ولی زمان میبرد تا به ثمر و نتیجه برسد. به عنوان مثال، کاشت گندم را در نظر بگیرید؛ اگر ما دانه گندم را بکاریم و هر روز به آن سر بزنیم، آب بدهیم، کود بدهیم و غیره، و بخواهیم گندم زودتر از وقتش رشد کند و برداشت شود، آیا ممکن است؟ خب، این راهحلها زودتر از زمان خودش جواب نمیدهد. بلکه از وقتی که گندم کاشته میشود تا زمانی که میتوان آن را برداشت کرد، باید ۸ ماه زمان طی کند.
در مورد مسافرانمان هم همینطور است؛ باید زمان مورد نظر که ۱۰ یا ۱۱ ماه است، بگذرد تا درمان شوند و به رهایی برسند. پس صبر در بیصبری جایز نیست. خواسته من و شما رهایی است، پس بذر را کاشتیم و حالا باید زمان مورد نظرش بگذرد تا به خواستهمان برسیم. در طی مدتی که سپری میشود، در حال آموزش گرفتن به صورت تدریجی هستیم و برای رسیدن به حال خوش و داشتن تعادل در جسم، روان و جهانبینی، باید سه نیروی القا (کسب اطلاعات و آگاهی مثبت)، احیا (زنده شدن که با آموزش راهنماها و تفکر و اندیشه فرد انجام میشود) و تحرک (حرکت مصرفکننده از ضد ارزشها به سمت ارزشها و روشناییها به صورت تدریجی) را در نظر بگیریم. چون در حرکت، راهنمایان میشوند.
مسئله بعدی تغییر، تبدیل و ترخیص است که در تمام موجودات هستی و در تمام مراحل زندگی وجود دارد، چون هیچ چیزی در هستی ساکن نیست و این یک قانون است که برای رشد و رفتن به مراحل بالاتر باید این سه مرحله طی شود. فرقی نمیکند فرد در کنگره حضور داشته باشد یا بیرون از کنگره؛ انسانها در هر شرایطی با هم متفاوت هستند و این تغییرات و تبدیلات هم در آنها متفاوت است. به همین دلیل نباید خودت را با دیگران مقایسه کنی.
حالا این تغییرات و تبدیلات چگونه انجام میشود؟ برای تغییر یک مسافر، اول باید تخریب را ببیند و باور کند که مصرفکننده است. یک همسفر هم همینطور. پس یک سری تخریبها و تاریکیها در درون ما وجود دارد که اکنون در کنار یک مصرفکننده و در این شرایط قرار داریم. برای تغییر و تبدیل هم نباید ساکن بود؛ باید حرکت کرد و در مسیر، مواظب نیروهای منفی و بازدارنده بود. چون آنها به بهترین شکل ممکن وارد افکار و ذهنها میشوند و ما را از مسیر منحرف میکنند. امیدوارم بتوانیم به بهترین شکل ممکن تغییرات را در زندگی، اندیشه، گفتار و عملمان به وجود بیاوریم تا به نتیجه برسیم. نیروهای الهی برای کمک و یاری ما خواهند آمد.
متنی هم دارم که فکر میکنم مربوط به این وادی باشد و آن هم این است: "از مسیر تاریکی نترس. مسیر تاریک را خودت با آگاهی و برنامه روشن کن، در آن قدم بگذار و بدان مسیرهای منتهی به نور اغلب در ابتدا تاریک به نظر میرسند. پیش برو و حرکت کن. خودت نور را در انتهای مسیر خواهی دید."
مرزبان کشیک: همسفر مهناز و مسافر حسبن
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسر طیبه(لژیون سوم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مهدیه(لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
223