در کنگره۶۰، چهارده وادی نقش بسیار عظیمی در تغییر نگرش و جهانبینی ما به عهده دارند. یادگیری وادیها و عمل به آنها ما را در مسیر جریان زندگی سالم پیش میبرد. چهارده وادی یا راه که برگرفته از کلامالله شریف میباشند، باعث میشوند ما بهترین و سالمترین نگرش را به هستی، خودمان، چگونگی زندگی و سیر در مراحل مختلف حیات داشته باشیم. وادیها محتوای بسیار غنی آموزشی هستند که ما را در این سفر لذتبخش پشتیبانی میکنند و بدون فراگیری و عمل به آنها پیمودن این سفر غیرممکن است وادی دوازدهم یکی از این وادیهاست.
در وادی دوازدهم از خلقت انسان سخن گفته شده است، روزیکه خداوند انسان را خلق کرد و به فرشتگانش دستور داد تا همه آنها به انسان که جانشین او و دارای اختیار کامل بر سرنوشتش است سجده کنند. سوال شد؛ انسان چگونه خلقی است؟ قدرت مطلق به ساکنین آسمان میگوید؛ من انسان را در جهان خاکی جانشین خود قرار دادهام، درون انسان عشق نهاده شده، صور آشکارش از خاک و صور پنهانش از آتش است. جهان خاکی برای شما و جهان شما برای انسان قابل درک و فهم نیست. انسان دو قسمت دارد یکی جسم که از خاک است و یکی نفس که از آتش است؛ یعنی صور پنهان از آتش و صور آشکار از خاک است. از متراکم شدن و نزدیک شدن امواج به هم هسته اولیه جهان خاکی بهوجود آمده است که با کاشتن هسته اولیه نیروهای تغییر، تبدیل و ترخیص وارد عمل شده، هسته شکافته شد و جهان خاکی متولد شد.
کلید واژه: هدف؛ تغییر؛ تبدیل
ویژگی دیگر انسان آموختن علم، اَسماء خداوند و درک آنهاست، تمامی صفات خداوند در وجود انسان تعبیه شده؛ هنگامی که انسان با این خصوصیات به آگاهی و دانش میرسد به ضمیر ناخودآگاه خود واقف شده، درستی و نادرستی را تشخیص داده و ظلم و فساد نمیکند. ساکنین سوال کردند؛ آیا میخواهید موجودی را خلق کنید که خونریزی یا فساد کند؟ خداوند آنجا میگوید؛ من میدانم آنچه را که شما نمیدانید و در آخر امر، اول اجرا میشود. در این وادی مسئله تغییر، تبدیل، ترخیص و زمان مطرح میشود، زمان در این جهان فیزیکی رکن اصلی و اساسی است که برای رسیدن به هدف باید آن را در نظر گرفت. سه مرحله تغییر، تبدیل و ترخیص این مراحل از مهمترین، اساسیترین و سرنوشتسازترین نکات میباشند تا قانونِ در آخر امر، امر اول اجرا میشود را به اجرا در آورند که هم در ساختار صور ظاهر جهان خاکی مانند؛ امواج، گازها، مایعات، جامدات، گیاهان و حیوانات نقش بسزایی دارند و هم در صور پنهان انسان از جمله؛ عقل، اندیشه، گفتار، رفتار و کردار انسان مؤثر هستند تا انسان کمخرد را به مرور زمان، تبدیل به یک انسان خردمند و آگاه نمایند.
چنانچه در هستی، تغییر، تبدیل و ترخیص انجام نمیگرفت هستی به حالت سکون در میآمد و بلافاصله متوقف و متلاشی میگردید؛ برای مثال زمانیکه یک اسپرم با یک تخمک در رحم مادر با هم ترکیب شوند بلافاصله تغییرات شروع میشود و پس از گذشت حدود ۹ ماه این تغییرات شکل میگیرد و تبدیل به یک نوزاد میگردند و آنگاه که تبدیل کامل شد، عملیات ترخیص انجام میگیرد و طفل به دنیا میآید. البته نیروهای القاء، احیاء و تحرک نیز در هستی وجود دارند که آنها نیز وارد عمل شده و به یاری تغییرات و تبدیلات میشتابند؛ چون بدون مساعدت و یاری آنها هیچ تغییر و یا تبدیلی انجام نمیگیرد.
چگونه با تغییرات، فردی کمخرد به انسانی خردمند تبدیل میشود؟ همانطور که انسانها اختیاراتی دارند دارای یک خاصیت هم میباشند، بایستی تغییرات در خاصیت آنها انجام پذیرد تا تبدیل گردند. انسانها دو نیمه هستند؛ نیمی از عالم بالا پاک و منزه و نیمی از عالم پایین و شاید از بعضی از حیوانات نیز پستتر باشند. بایستی در طول مسیر تکامل آن نیمه حیوانی که میتوان آن را تاریکی نامید تبدیل به روشنایی گردد و این مهم انجام نمیگیرد؛ مگر با کسب علم، معرفت، دانایی، تجربه و آنکه تغییرات به آرامی و اندکاندک ایجاد گردد، برای این تغییرات نیاز به زمان داریم؛ مثلاً نمیتوان در یک لحظه یک فرد شرور تبدیل به یک فرد صالح گردد یا یک فرد دروغگو تبدیل به یک فرد راستگو گردد. تاریکی در تمام انسانها هست. عالم بالا مانند فرشته و عالم پایین مانند جن میباشد. هر موجود یک روح و یک جن در وجودش است. درست است که همه کاره نفس است؛ اما دو نماینده هم در کنارش است. آن چیزی که شما را به نیکی، خوبی و پاکی دعوت میکند روح است و آنکه دائماً دنبال شر و کارهای ضدارزش است جن است و در همه انسانها نیز وجود دارد. برای مثال؛ تغییر در یک فرد الکلی باید در جسم، روان و فیزیولوژی انجام گردد، البته به صورت بنیادی و برای این مهم حداقل ۱۰ ماه زمان نیاز داریم. البته باید تفکر بیدار شود؛ وقتی بیدار شد نیروهای القاء، احیاء و تحرک وارد میشوند و هدایت را آغاز میکنند البته اگر نیروی بازدارنده بگذارد.
نیروی تخریبی یا بازدارنده چیست؟ کار این نیرو بازدارندگی و تخریب است و این نیرو را هم در صور پنهان هم در صور آشکار داریم. بین خودمان هم داریم بعضی از آدمها کارشان این است که دیگران را تخریب کنند. با خلق انسان یک انشعاب اتفاق میافتد و نیروها را به دو نیمه تقسیم میکنند؛ نیروهای روشنایی و نیروهای تاریکی، هر دو نیرو قوی خواهند بود. کسانیکه دروغ میگویند، ظلم میکنند و به طور کلی کارهای ضدارزش انجام میدهند در دسته کسانی هستند که در تاریکی و نیروهای اهریمنی قرار دارند. کسی که مواد مخدر مصرف میکند جزء نیروهای اهریمنی است؛ چون چیزی که روی شخصیت و عقل انسان پرده بکشد خمر میشود و خمر هم جزء نیروهای اهریمنی است؛ چون برای تهیه مواد حاضر است هر معاملهای بکند؛ حتی حاضر است خودش را به شیطان بفروشد. به این دلیل است که میگوییم جزء نیروهای اهریمنی است.
سه نیروی القاء، احیاء و تحرک وجود دارد. القاء به معنی؛ انتقال اطلاعات و آگاهی است چه مثبت و چه منفی، چه از طریق مستقیم و چه غیر مستقیم. از نظر القاء، هستی کاملاً فعال است هر جزئی از هستی علاقمند است هر چه را که میداند به همنام خودش القاء نماید و نمونه آشکار آن آموزش جانوران و انسانها به همنوعان خود است که میتواند هم مثبت باشد و هم منفی. نیروی احیاء؛ یعنی زنده کردن.
بزرگترین احیاءکننده، قدرت مطلق است که مردگان را زنده میکند. به انسانها و نیروهایی که برای یاری رساندن به انسانها اقدام مینمایند و باعث تغییر و تبدیل شدن آنها میشوند، نیروهای احیاءکننده میگویند چه در زمین و چه در آسمان. حرکت؛ اساس هستی و اساس تغییرات و تبدیلات میباشد؛ اگر در هستی حرکت نباشد تمامی ستارگان در یک لحظه در هم فرو خواهند ریخت. با حرکت راه نمایان میشود، بدون حرکت هیچ تغییر و تبدیلی صورت نمیگیرد.
در وادی دوازدهم گفته میشود؛ در آخر امر، امر اول اجرا میشود. مفهوم این جمله چیست؟ در زمین بایستی برای رسیدن به اهداف زمان را در نظر داشت؛ یعنی هر خواسته با گذشت زمان به اجرا در میآید؛ مثلاً اگر خواست شما تولید برنج باشد، شما بلافاصله صاحب برنج نخواهید شد بلکه بایستی بذر برنج را کاشت، مراقبت نمود تا در آخر امر برنج یا برداشت محصول شما به دست آید و شما صاحب برنج شوید؛ یعنی خواسته اولیهتان برداشت برنج بود؛ اما در آخر برنج برداشت میکنید. زمان یعنی چه؟ هیچ چیزی در جهان مادی ساکن نیست همهچیز در حال حرکت است ما هم در حال حرکت هستیم حتی بعضی از سلولهای ما از بین میروند و دومرتبه ساخته میشوند. محلی که مکانِ متحرک جولانگاه خود قرار داده است فضا نامیده شد و از ترکیب مکان متحرک و فضا زمان به صورت ۱-۲-۳ (تیک تاک) که قابل محاسبه است خودبهخود زاده شد.
معجزه زمان چیست؟ این معجزه زمان است که به امواج فرصت داد تا در طول زمان تغییر ماهیت دهند و از وجود آنها گازها، جامدات و مایعات پدیدار گردند تا جانوران و سپس انسانها در قالب جسمانی، پا به عرصه حیات گذارند، ازدیاد یابند، لذت و ارزشِ بودن و حیات را درک نمایند و مراحل آموزش زمینی را که تجربهای بس ارزشمند است طی نمایند؛ بنابراین هم خلقت و هم فرد برای رسیدن به نتایج دلخواه باید زمان را با موفقیت سپری نماید در واقع برای هر چیزی که میخواهیم به دست آوریم باید زمان را پشت سر بگذاریم. رابطه این وادی با اعتیاد و درمان آن چیست؟ اگر ما بخواهیم اعتیادمان را درمان کنیم یا به عبارتی امر اول، خواست اولیه، نیت اولیه یا تصویر ذهنی ما رسیدن به نقطهای باشد که در آن نقطه یا در آن روز مواد مصرف نکنیم، اعتیاد نداشته باشیم و مثل انسانهای سالم با چهره، تفکر و رفتار سالم به زندگیمان ادامه دهیم باید بدانیم که این خواست بلافاصله محقق نمیشود؛ اگر میخواهیم اعتیادمان را درمان کنیم این مسئله یکشبِ و الساعه اتفاق نمیافتد.
میگویند خداوند باریتعالی دارای قدرتی است که به آن کنفیکون گفته میشود؛ یعنی هر چیزی را بخواهد خلق کند در جا خلق میکند البته آن خلق هم مراحل خاص خود را دارد؛ اما در قالب ذهنی ما انسانها آن خلق، الساعه است؛ یعنی بلافاصله اتفاق می افتد. انسان نیز در ذهن خود چنین قدرتی را دارد؛ یعنی ما هم در ذهنمان میتوانیم هر چیزی را الساعه خلق کنیم، همین الان شما میتوانید یک اتومبیل پرنده را در ذهنتان خلق کنید در حالیکه سوار آن هستید و برفراز شهر در حال پروازید، خلق این تصویر در ذهن بلافاصله امکانپذیر است؛ اما در عالم بیرون چطور؟ خیر در عالم بیرون چنین چیزی امکانپذیر نیست حداقل فعلاً نیست. یک مثال دیگر؛ اگر الان شما میل داشته باشید که برای ناهار یا شام خورشت قرمهسبزی میل کنید، میتوانید همین الان تصویر ذهنی آن را خلق کنید؛ اما اگر بخواهید آن را در عالم بیرون و به صورت واقعی داشته باشید باید حرکت کنید، مواد اولیه آن را تهیه کرده، مشغول آشپزی شوید و بعد از یکی دو ساعت قرمهسبزی شما آماده خواهد بود، بهعبارتی خواست اولیه شما یا امر اول شما در آخر امر بهدست میآید.
معمولاً ما این قانون را در بسیاری از موارد رعایت میکنیم؛ اگر بخواهیم یک خانه یا یک ساختمان چند واحدی بسازیم میدانیم که مثلاً چند ماه یا یک سال طول میکشد و توقع نداریم که یکشبِ یا یک هفتهای آماده شود؛ اما به اعتیاد و درمان آن که میرسیم همین امروز میخواهیم موادمان را قطع کنیم و بلافاصله حالمان خوب شود. براساس این قانون یا وادی دوازدهم باید بگوییم که خیر چنین چیزی امکانپذیر نیست؛ اگر درمان اعتیاد، رسیدن به درمان و تعادل، امر اول ما باشد، این امر در آخر امر بدست میآید. ببینیم امری که در جمله آخر امر به آن اشاره میشود چیست؟ این امر یعنی؛ اینکه شما باید بدانید که بر اساس پروتکل DST درمان اعتیاد یا صورت مسئله اعتیاد، بیماری اعتیاد سه وجه یا مؤلفه دارد و یا یک مثلث دارد با اضلاع جسم، روان و جهانبینی، بیماری اعتیاد روی این سه بخش اثر مخرب گذاشته و آنها را از تعادل خارج کرده است. درمان اعتیاد یا امر اول شما زمانی محقق میشود که اضلاع این مثلث به تعادل و سلامتی برسند.
موضوع بعدی اینکه باید بپذیریم درمان اعتیاد یا به تعادل رساندن اضلاع این مثلث حداقل ۱۰ ماه زمان میخواهد، بدون در نظر گرفتن مسئله زمان، برنامهریزی ما به قول معروف دو ریال هم ارزش نخواهد داشت. مسئله زمان بسیار مهم است، در قالب مسئله زمان است که عملیات تیپرینگ، کاهش تدریجی و پلهای داروی ما یعنی اپیوم یا OT امکانپذیر خواهد بود و جسم، فیزیولوژی و سیستم تولیدکننده مواد شبه افیونی ما راهاندازی خواهد شد. برای اجرای وادی دوازدهم؛ باید یک سال از سفر دوم و رهایی ما گذشته باشد. در هفته درختکاری میتوانیم به صورت انفرادی یا گروهی با سایر مسافران و همسفران اقدام به کاشت درخت نمائیم. محل کاشت درخت هر کجا میتواند باشد نکته مهم این است که درختی را که میکاریم بایستی نشان کنیم تا در صورت امکان از آن مراقبت کنیم و یا اطلاع داشته باشیم تا شاهد رشد درخت باشیم؛ بنابراین لازم است آدرس کاشت درخت، نوع و تاریخ کاشت آن را یادداشت نماییم که هر زمان مشاهده کردیم که درختی را که کاشتهایم خشک شده یا از بین رفته است سال بعد در فصل درختکاری جای آن دو درخت بکاریم. این عمل درختکاری را همه ساله تا روزی که زنده هستیم ادامه میدهیم. ما فرزندان کنگره با کاشت درخت شاید بتوانیم این همه خسارتی که به زمین وارد کردیم را جبران کنیم.
در نتیجه امر اول، نیت اولیه، خواست اولیه یا تصویر ذهنی اولیه ما که میخواهیم برای رسیدن به آن حرکت کنیم در آخر امر بهدست میآید؛ یعنی بعد از اینکه حرکت کردیم و مراحل مختلف رسیدن به هدف، آیتمها و پارامترهای متعددِ نیازمند برای رسیدن به هدف را در عمل گذراندیم. در فیزیک، شیمی، در این بعد و در ابعاد دیگر همهجا این قانون کاربرد دارد و اگر آن را یاد بگیریم و به کاربرد آن توجه داشته باشیم در تمامی مراحل حیات به ما کمک خواهد کرد.
منابع:دژاکام، حسین، "کتاب چهارده وادی برای رسیدن به خود، عشق"
سیدیها: وادی دوازدهم ۳ و ۲، ۱
سخنان آقای مهندس؛ سخنان دیدهبان آقای خدامی؛ سخنان دیدهبان آقای حکیمی
تهیه و نگارش مقاله: همسفر فاطمه (ص) رهجوی راهنما همسفر ساناز (لژیون ششم)
گردآوری: رابط خبری همسفر مهین رهجوی راهنما همسفر ساناز (لژیون ششم)
ویراستاری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر شکوفه (لژیون اول)
ارسال: راهنما همسفر نجمه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی گنجعلیخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
85