ما ۱۴ وادی در کنگره۶۰ داریم که خواندن و کاربردی کردن آنها موجب تغییر تفکر، اندیشه و نگرش مسافران و همسفران میشود تا زندگی سالم و ارزشمندی را داشته باشند. هر فرد میتواند با بیدار شدن تفکر، اندیشه و تغییر جهانبینی جایگاه درست را انتخاب کند؛ پس قدر جایگاه خود را بدانیم و برای خواستههایمان تلاش کنیم؛ باید برای رسیدن به خواستهها زمان را در نظر داشته باشیم. در ابتدای وادی دوازدهم، خداوند جانشینی را در روی زمین قرار داد که دارای اختیار کامل بر سرنوشتش بود؛ ولی ساکنین آسمان با اعتراض به خداوند گفتند که موجودی را خلق کردی که در روی زمین فساد میکند؟ قدرت مطلق فرمود: «من میدانم آنچه را که شما نمیدانید».
انسان مخلوقی است که صور پنهان او از جنس آتش؛ ولی صور آشکارش از جنس خاک است. خداوند علم را در درون ما انسانها قرار داد تا با تلاش، آموزش و تجربه آن را در درون خود پیدا کنیم. قدرت مطلق به انسان آموخت که در آخر امر، امر اول اجرا میشود. اجرا شدن امر اول در آخر میتواند در هر موردی اجرا شود. به عنوان مثال در کاشت گندم بلافاصله صاحب گندم نمیشویم؛ بلکه باید بذر گندم را در بستر مناسب بکاریم و طی فرآیند زمان آن محصول به بار بنشیند و بعد درو شود. درباره مصرفکنندگان موادمخدر؛ باید گفت که درمان آنها تابع فرآیند زمان است؛ پس عامل زمان بسیار مهم است که در این وادی بسیار به آن تاکید شده است.
خواسته همسفر در بدو ورود به کنگره فقط رهایی مسافرش است که همان امر اولیه است، در اینجا یک خواسته مطرح میشود؛ اما مشخص نیست که چه زمانی به آن خواسته خواهیم رسید. تصویرسازی ذهنی و حرکت در مسیر هدف کمک کننده هستند.
همسفر با عمل به فرامین کنگره و صبر و بردباری و همینطور در نظر گرفتن فرآيند زمان به خواسته خود خواهد رسید. تصور ذهنی او سرانجام روزی به حقیقت میپیوندد، این وادی برای اصلاح درون و بیرون انسان است. در اصل وادی حیات و زندگی است، اصلاحات و کلمات این وادی هر یک بار معنایی بسیار ارزشمندی دارند. کلماتی مانند (تغییر، تبدیل و ترخیص) مؤلفههایی مثل (نیروی القا، احیا و تحرک) در جریان زندگی و درمان مسافر، پروسه زمان مهمترین عامل در عالم آفرینش است. همه چیز با زمان تنظیم میشود به بار نشستن درختان، گیاهان، کامل شدن جنین در شکم مادر، درمان شدن بیماران، بهدست آوردن اطلاعات و ... با زمان مرتبط هستند. در این وادی صحبت از نیروهای تخریبی میشود و اینکه این نیروها برای هر انسانی دو حالت میتواند داشته باشد و میتواند من را به قعر چاه ببرد یا اینکه به عنوان نیروی مکمل در مسیر تکامل من را به ارتقا برساند.
به قول آقای مهندس که میمیفرمایند: «اگر یک مقدار آب آلوده را بخواهیم به آب آشامیدنی و سالم تبدیل کنیم، اگر آن را در مسجد و خانه خدا هم بگذاریم این اتفاق نمیافتد، تنها راه این است که آب تصفیه شود. همینطور انسانی که درونش ناخالصی دارد؛ باید تزکیه و پالایش را از خودش شروع کند و تا این کار را نکند درونش از آلودگی پاک نمیشود.
جلسات به ما آموزش داد که ما دیگر آن وضعیت قبلی را نداریم و میخواهیم به آرامش و زندگی سالم که حق هر کسی است برسیم؛ باید امر اول خود را تغییر دهیم. دیگر روی ذهنیات خود و آن باورهای غلطی که در جامعه راجعبه اعتیاد گفته میشود و فکر میکردیم اعتیاد همان است باقی نمانیم، اگر اندیشه زشت و هر گفتار، رفتار و هر عمل ضدارزشی بکاریم همان اندیشه زشت و همان ضدارزشی شامل حال خودمان هم میشود؛ یعنی در هر جهتی باشیم، عدالت همان بر ما حاکم میشود؛ بنابراین اینطور نیست که کار ضدارزشی بکنیم و نتیجه ارزشی به دست بیاوریم.
سیستم جهان هستی بر این مبنا طراحی شده که در هر مسیری برویم، عدالت همان مسیر شامل حال ما میشود. زمانی به مقصد دلخواه و ارزشها میرسیم که مسیر خود را از ضدارزشها عوض کنیم و آنجا است که نهایت کار ما هم تغییر میکند این در مورد همه مسائل زندگی از جمله اعتیاد هم صدق میکند. خیلی از خواستههای ما برمبنای عجول بودن در رسیدن به خواستهها و منیت است و میخواهیم سریع همه چیز را بهدست بیاوریم. این نوع خواستهها اگر هم معقول باشد؛ ولی به خاطر مهیا نبودن شرایط زمانی و مکانی نامعقول میشود؛ پس حتی اگر تا حدودی برای تحقق آن خواسته پیش رفتیم و متوجه شدیم شرایطش نیست و در توان من نیست؛ باید همانجا توقف کرده و دیگر ادامه ندهیم. یاد بگیریم قبل از اقدام به هر عملی، خواستههای خود را بشناسیم تا بدانیم از دانایی سرچشمه میگیرد یا برخاسته از نفس است که میخواهیم تحت هر شرایطی به آن برسیم.
خیلی موضوعات و اتفاقات در زندگی ما رخ میدهد که ریشه آن برمیگردد به امر اولی که ناشی از جهالت، زودخواهی و منیت ما بوده؛ پس سعی کنیم آنها را ترمیم کنیم. به این صورت که سعی کنیم امرهای اولی که الآن انتخاب میکنیم درست بنا بگذاریم، تا در آینده دور یا نزدیک عدالتی جاری شود که ما را در مسیر درست و صراط مستقیم قرار دهد و ما را به نتیجه مطلوب برساند، یا نه آن نتیجهای که دلخواه ما است.
در پایان از آقای مهندس تشکر میکنم که چنین بستری را برای ما فراهم کردند تا با این وادیها آشنا شویم و در زندگی کاربردی کنیم و همچنین از راهنمای خوبم همسفر اشرف تشکر میکنم.
منابع: سیدی وادی دوازدهم، سایت کنگره ۶۰
نویسنده: همسفر هاجر رهجوی راهنما همسفر اشرف (لژیون یازدهم)
رابطخبری: همسفر قدسی رهجوی راهنما همسفر اشرف (لژیون یازدهم)
ویرایش: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
عکاسخبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی هاتف
- تعداد بازدید از این مطلب :
87