English Version
This Site Is Available In English

نباید انتظار داشت همه چیز یکباره تغییر کند

نباید انتظار داشت همه چیز یکباره تغییر کند

«وادی دوازدهم (در آخر امر، امر اول اجرا می‌شود)» از مجموعه وادی‌های کنگره60 می‌باشد که مفاهیم عمیق و کاربردی در مسیر بهبود و درمان اعتیاد را دارد. این وادی به افراد یادآوری می‌کند که برای رسیدن به اهداف بزرگ و تغییرات اساسی در زندگی، باید از قدم‌های کوچک و برنامه‌ریزی‌های دقیق شروع کرد. وادی دوازدهم بیان می‌کند، هر کاری که قرار است در نهایت انجام شود، باید از ابتدا به درستی برنامه‌ریزی و اجرا گردد، این مفهوم به ظاهر ساده، اما بسیار عمیق است و نشان می‌دهد که موفقیت در هر امری، نیازمند پایه‌ریزی و حرکت صحیح است و به افراد کمک می‌کند تا با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای گام‌به‌گام، به اهداف خود برسند.

این وادی تأکید می‌کند که نباید انتظار داشت همه چیز به یک‌باره تغییر کند، بلکه باید از قدم‌های کوچک شروع کرد و به تدریج به سمت بهبودی حرکت نمود. در مسیر درمان اعتیاد، این وادی به افراد می‌آموزد که بهبودی یک فرآیند تدریجی است و باید با صبر و حوصله پیش رفت. آقای مهندس در این مقوله، این روند را با هدف مشخص و برنامه‌ریزی درست طی مدت زمان مشخص، برای ما به‌صورت موشکافانه باز کرده و آموزش های لازم را داده است؛ پس اگر کسی قصد درمان اعتیاد و رهایی از این بیماری را دارد باید یک فرآیند طولانی و پیچیده را که نیازمند تغییرات اساسی در جسم، روان و جهان‌بینی فرد است را طی نماید و در نهایت این تغییرات در سبک زندگی، تفکر و رفتار فرد تحولی شگرف ایجاد خواهد کرد.

آقای مهندس این مطلب را با مثال کاشت گندم برای ما روشن می‌کند؛ یعنی اگر من بخواهم گندم کشت کنم و آن‌را برداشت کنم، این‌طور نیست که دانه را در زمین بکارم و ظرف مدت سه تا چهار روز یا یک ماه به برداشت گندم برسم، برداشت گندم هدف من است؛ ولی من برای رسیدن به این هدف ابتدا باید زمین را از نظر قابل کشت‌بودن، مسطح بودن، شخم‌زدن و کوددهی آماده کنم، بعد دانه‌ها را در زمین بکارم و آن‌ را طی چند مرحله آبیاری کنم، و در زمان‌های مشخص سم پاشی‌های ضدآفت‌ آن‌ را انجام دهم، این فرآیند‌ حدود ۹ تا ۱۰ ماه زمان می‌برد تا در آخر امر گندمی که در اول امر مد نظر من بود بدست آید.

این وادی می‌تواند در تمام مراحل و مقاصد زندگی ما آموزنده و کاربردی باشد؛ حال اگر یک مصرف کننده مواد بخواهد بیماری خود را درمان کند، باید این مراحل را رعایت نماید، ابتدا باید هدف اصلی خود را مشخص کند؛ یعنی درمان کامل مواد مخدر، بهبود روابط خانوادگی یا رسیدن به آرامش درونی. مرحله بعد برنامه‌ریزی، پس از تعیین هدف، باید یک برنامه دقیق و گام‌به‌گام برای رسیدن به آن طراحی کند. این برنامه باید شامل مراحل ریز و دقیق و قابل اجرا باشد که این برنامه‌ریزی را آقای مهندس با یک‌ روش بی‌نظیر به عنوان «روش دی‌اس‌تی» برای تمام انسان‌ها انجام داده‌اند؛ سپس اجرای گام‌به‌گام، فرد باید هر مرحله از این برنامه و روش را با دقت و حوصله اجرا کند،(مهم است که به خود زمان دهد و از عجله کردن پرهیز کند)، و در آخر بررسی و اصلاح، در طول مسیر، پیشرفت خود را توسط راهنمای خود بررسی کند و در صورت نیاز، برنامه را به کمک راهنمای خود اصلاح کند، مراحل ذکر شده اگر دقیق انجام شود به فرد کمک می‌کند تا همیشه در مسیر درست قرار داشته باشد.

نتیجه‌ای که از وادی دوازدهم می‌گیریم این است که، با تأکید بر برنامه‌ریزی و اجرای گام‌به‌گام، ابزاری قدرتمند برای رسیدن به بهبودی و تغییرات مثبت در زندگی ایجاد می‌شود. این وادی به افراد یادآوری می‌کند که موفقیت در هر امری، نیازمند پایه‌ریزی صحیح و حرکت آهسته؛ اما پیوسته، و در نظر گرفتن زمان است که با پیروی از این اصل، می‌توان به درمان اعتیاد و بهبود کیفیت زندگی دست یافت.

عکس: همسفر مریم .س رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون پنجم)
نویسنده: همسفر مریم .ف رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پنجم)
تنظیم و ارسال: همسفر حمیده نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پروین اعتصامی اراک

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .