وادی به معنای دره یا منطقهای است که در آن میتوان به آرامش و تفکر عمیق دست یافت. در این زمینه وادی بهعنوان محلی برای بررسی و تحلیل وضعیتها و شرایط مختلف عمل میکند. وادی دوازدهم یکی از مفاهیمی است که در کتابهای انتشارات دژاکام بهویژه در زمینه شناخت و درمان اعتیاد مورد بررسی قرار گرفته است. انتشارات دژاکام توسط مهندس حسین دژاکام تأسیس شده است و به موضوعات مرتبط با اعتیاد خودشناسی و رشد فردی میپردازد. وادی دوازدهم از انتشارات دژاکام به تحلیل عمیقی از خلقت انسان و ارتباط او با قدرت مطلق؛ یعنی خداوند میپردازد. این وادی با اشاره به خلق جسم انسان و گردهمایی فرشتگان آغاز میشود که در این گردهمایی فرشتگان از خداوند میپرسند: چرا انسانی باید خلق شود که ممکن است فساد کند؟ خداوند پاسخ میدهد: «من چیزهایی میدانم که شما نمیدانید» که البته این بهنوعی بیانگر اختیاری است که برای انسان در نظر گرفته شده است.
این اختیار به انسان داده شده است که با انتخابهای خود سرنوشتش را رقم بزند و تاریخ بشریت تحتتأثیر تصمیمات او قرار گیرد. تمامی این مطالب در کتاب عشق ذکر شده است و ما براساس این مطالب مفید و مهمی که در این کتابها نهفته است بایستی با خواندن آنها به مفهوم و معنای آن پیببریم و سعی کنیم که از نکتههای مهم آن در زندگی خود استفاده کنیم و سرمشق برای زندگی خود قرار دهیم. طبق آموزشی که دیدهایم و مطالبهایی که خواندهایم، میدانیم که ماهیت انسان به دو بخش صور آشکار و صور پنهان تقسیم میشود. صور پنهان او از عالم امر خلق شده است؛ ولی صور آشکار آن از عالم خاکی سکنا گزیده است. این دوگانگی نشاندهنده چالشهایی است که انسان در زندگی خود با آن مواجه میشود و به فرشتگان توضیح داده میشود که انسان دارای دانش و آگاهی عمیقتری است که بهواسطه یادگیری و تجربه به آن دست مییابد. بنابراین نوعی نیرو وجود دارد که باعث پیوند کائنات میشود و آن نیروی عشق است؛ چرا که این موضوع بیان میکند که انسانهای منتخب با عشق و همدلی به یکدیگر متصل هستند و این در وجود آنها قرار دارد.
زمان یکی از مؤلفههای اصلی در جهان خاکی معرفی شده است و هر چیزی برای رسیدن به نهایت خود نیازمند گذر زمان مخصوص به خود است. این عنوان که «در آخر امر، امر اول اجرا میشود» به این معنا است که هر خواستهای نیازمند به زمان مخصوص خود است تا محقق شود و مسئله زمان فقط برای انسان صدق نمیکند؛ بلکه برای کل موجودات بهکار میرود. با توجه به خواسته خود و وادی دوازدهم باید صبر، اراده و استقامت لازم را داشته باشیم تا به اهداف خود برسیم. این موضوع حتی در درمان اعتیاد هم کاربرد دارد و بایستی زمان مناسب سپری شود؛ چرا که با دورههای کوتاه و همچنین با کوتاهترین زمان به درمان نمیشود، رسید.
ما در همه مراحل زندگی خود این مرحله را دارا هستیم. وقتی فرمان آن صادر شود مواد اولیه آن قطعاً فراهم میشود و در اینجا سه مرحله طی میشود که بسیار مهم و حائز اهمیت هستند: ۱_ تبدیل؛ به معنای تغییر اوضاع و شرایط به یک وضعیت بهتر است. این تبدیل میتواند از طریق یادگیری، تجربه و تغییر حالتهای ذهنی و احساسی انجام پذیرد و از آنجایی که انسان دارای قدرت اختیار است میتواند با انتخابهای درست در مسیر صحیح قرار گیرد و به تغیییرات مثبتی دست پیدا کند. ۲_ تغییر؛ یک فرآیند طبیعی و مستمر در زندگی انسانها است؛ زیرا همهچیز پیوسته در کائنات در حال تغییر است و شامل انسان هم میشود و انسان با تجربیات و آموزشهایی که پیوسته دریافت میکند در حال تغییر است و این تغییرات میتواند جسمی، روحی، ذهنی، اجتماعی و... باشد. ۳_ ترخیص؛ به معنای رهایی و آزادی از قید و بندها و محدودیتهای ساختگی است. درواقع انسان با این مؤلفه میتواند از موانع خود عبور کند.
این سه مؤلفه گفته شده به یکدیگر وابسته هستند و همواره با هم ارتباط دارند. اگر زمان بگذرد و تغییرات اندکاندک اتفاق بیفتد به تبدیل منتهی میشود و بعد از آن ترخیص رخ میدهد. این فرآیند در زندگی انسانها نشاندهنده قدرت اراده و گزینهها میباشد. با توجه به اینکه انسان دو نیمه دارد یکی از عالم بالا که پاک و منزه است و دیگری از عالم پایین مانند پستترین انسانها است؛ درواقع مطالب بالا این را مطرح میکند که انسان در هر لحظه قادر به تغییر و تحول است و با توجه به فرآیند بالا میتوانیم به انسانی کاملتر تبدیل شویم. البته در انجام این فرآیند سه نیرو کمک حال ما هستند که این سه نیرو احیاء، القاء و تحرک نام دارد. احیاء به مفهوم زندهشدن دوباره، نو شدن و بازسازی است. احیاء بهعنوان نیرویی است که در جهت رشد و تغییر انسان حرکت میکند؛ بنابراين میبینیم که برای احیاء تواناییهایی لازم است و بایستی انسان زمان لازم را در نظر بگیرد و بهتدریج برای رسیدن به هدف خود تلاش کند. القاء به معنای انتقال و القاء یک مفهوم است. القاء به انسان کمک میکند تا دیدگاه مثبتتری نسبت به زندگی و مسائلی که در اطراف ما پیش میآید داشته باشیم؛ چراکه الهامات مثبت میتواند به انسان این انگیزه و انرژی را برای پیشرفت در جهت گامی که برمیدارد را بدهد.
در این راستا لازم است انسان با جهان پیرامون خود در هماهنگی باشد و به قوانین هستی احترام بگذارد و در مسیر ارزشها حرکت کند. تحرک به معنی حرکت و فعالیت است. بدون حرکت هیچ تغییری انجام نمیپذیرد و این تحرک میتواند جسمی، ذهنی و... باشد؛ بنابراین این سه نیرو میتواند هم در جهت مثبت و هم در جهت منفی اقدام کنند حتی گاهی نیروهای منفی نیز میتوانند ارتقاء دهنده انسان باشند. در نتیجه با توجه به این وادی باید تواناییهای خود را احیاء کنیم و از القائات مثبت بهرهمند شویم و در نهایت در جهت هدف خود حرکت کنیم. وادی دوازدهم یک راهنمای عملی برای تغییر و تکامل انسان است؛ زیرا برای رسیدن به موفقیت و تعادل در زندگی نیازمند زمان، صبر، تلاش و هم چنین استفاده از نیروهای القاء، احیاء و تحرک هستیم.
منابع: کتاب عشق چهارده وادی برای رسیدن بهخود، سیدیها: وادی دوازدهم بخش اول تا سوم، کتاب ۶۰درجه زیر صفر و سایت کنگره۶۰.
رابط خبری: همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
نویسنده: همسفر خدیجه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
ویراستار و ارسال: همسفر عفت رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
همسفران نمایندگی وحید
- تعداد بازدید از این مطلب :
379