English Version
This Site Is Available In English

سونامی شیشه در راه است

سونامی شیشه در راه است


ماده مخدر شیشه به دلیل شیشه‌ای بودن که پودر و خرد شده و یا شبیه به تکه‌های یخ یا خرده ریز نبات سفید است، به همین خاطر در کشور ما به این ماده شیشه گفته می‌شود. مهم‌ترین ترکیب این ماده آمفتامین است و ممکن است از افدرین هم استفاده شود.
سابقه تولید این ماده به قبل از جنگ‌های جهانی دوم می‌رسد که برای رفع افسردگی سربازانی که مشغول جنگ بودند و یا برای این‌که نیروها بتوانند چندین شبانه روز پیوسته به نبرد مشغول باشند و برای بالا بردن سطح انرژی آنان استفاده می‌شد.
اولین و مهم‌ترین ماده مخدری که از آمفتامین به دست آمد و مورد مصرف قرار گرفت اکستازی بود. مصرف اکستازی در پارتی ومهمانی به عنوان یک ماده انرژی‌زا مصرف می‌شود و مصرف‌کنندگان آن ساعت‌ها بدون استراحت بیدار می‌مانند.
این ماده از خود، انرژی و شادی ندارد بلکه انرژی‌های ذخیره شده جسم را یکباره آزاد می‌کند و انرژی که باید در طول چند شبانه روز مصرف شود یک شبه مصرف می‌شود. نئشگی حاصل از مصرف شیشه تقریبا شبیه هیچ ماده مخدری نیست عوارض مصرف شیشه بسیار خطرناک و سنگین است. مصرف‌کنندگان این ماده گاهی تا دو شبانه روز نمی‌خوابند و توهم شدید و خیره شدن به یک نقطه دارند.
وقتی اثر این ماده از بین رفت طوری احساس خستگی و کوفتگی می‌کند که ممکن است ۴۸ ساعت پیوسته به خواب بروند و بعد از بیداری سردردهای شدید، بی‌قراری، لرزش وحرکات غیرعادی اعضای بدن را بگیرند. نشانه اعتیاد به شیشه به صورت تغییرات شیمیایی در فعالیت‌های مغز منجر به بروز اختلالات روانی و رفتارهای ناخوشایندی در فرد معتاد می‌شود.
ماده مخدر شیشه، یکی از مواد محرک روان است و برخلاف داروهای مخدر که باعث احساس آرامش و رخوت کوتاه مدت می‌شود و اساس گرایش به آن نیز همین است، موجب افزایش انرژی، تحرک و حس لذت کاذب است؛ به همین دلیل در مواقعی که فرد نیاز به تمرکز ذهنی بیشتر، انجام کارهای ظریف، افزایش احساس لذت، افزایش سطح هوشیاری و یا توان بدنی دارد ممکن است به مصرف شیشه روی آورد و همین احساس انرژی کاذب و یا افزایش هوشیاری و لذت، فرد را تشویق می‌کند که به مصرف شیشه ادامه دهد. بعد از مدتی مصرف‌کنندگان شیشه تبدیل به یک معتاد می‌شوند.
عوارضی که مصرف شیشه در طی چند ماه دارد حتی مصرف هروئین در طول چندین سال چنین عوارضی را ندارد. واکنش‌های افرادی که به مصرف شیشه وابسته شده‌اند به صورت حالاتی از قبیل خشم، پرخاشگری، سوءظن، بدبینی، افسردگی، بی‌تدبیری، عدم آرامش و غیره بروز می کند. این امر رفتارهای غیرطبیعی را در افراد ایجاد و اطرافیان به سهولت می‌توانند این تغییرات رفتاری را تشخیص داده و احتمال دهند که فرد به مصرف شیشه روی آورده است. 
از مهم‌ترین عوارض طولانی مصرف شیشه، اختلال در عملکرد پروستات است که معمولاً ادرار با اسپرم با هم دفع می‌شود. آسیب کبدی، جوش صورت، کوچک شدن بیضه را به همراه دارد. تضعیف قوای جنسی، بوی بد بدن، خرد شدن دندان، بوی بد ادرار، ترک خوردن پوست و نوک انگشتان هم از عوارض این ماده است.
تقریباً از سال ۱۳۸۳ شیشه در انتهای نمودارهای مصرف مواد مخدر پدیدار شد و هر سال اعداد و ارقام آن بیشتر می‌شد تا جایی که به عنوان یک ماده مخدر و خطرناک و پر مصرف شناخته شد. مصرف شیشه بیش از هر نوع ماده مخدر دیگری در مغز تخریب ایجاد می‌کند.
تخریب بیش از حد سیستم دوپامینرژیک و سروتونینرژیک در بخشی از مغز از جمله هیپوتالاموس، که مرکز کنترل احساسات و نیروی جنسی است باعث می‌شود مصرف‌کنندگان شیشه در دو زمینه یا به قولی در دو فاز اصلی وارد توهم شوند که البته از دید خودشان توهم نیست.
۱_ مسایل جنسی و بدبینی شدید نسبت به اطرافیان در این زمینه.
۲_ احساس تحت نظر بودن.
مصرف‌کنندگان شیشه در این دو زمینه سخت دچار توهم می‌شوند و بر همین مبنا خطرناک‌ترین رفتارها از آن ها سر می‌زند.
سونامی شیشه در راه است. این جمله برای اولین بار در سال ۱۳۸۶ از زبان آقای مهندس دژاکام شنیده شد که با گذشت زمان، اندک اندک نشانه این سونامی پدیدار گشت. امواج این سونامی هر روز نزدیک و نزدیک‌تر گردید تا جایی که دیگر خبرهای جنایات شیشه از قتل فرزند و همسر گرفته تا فجایع دیگر به دست مصرف‌کنندگان شیشه از صفحات اخبار کنار نمی‌رفت.
از دیدگاه کنگره، شیشه یک ماده مخدر قوی و خطرناک است و اعتیاد آن در مقایسه با موادی نظیر هروئین و تریاک بسیار سنگین و خطرناک‌تر است. اما به اعتقاد کنگره هر نوع اعتیادی قابل درمان است. مصرف‌کنندگان شیشه زیادی درکنگره به درمان قطعی رسیده‌اند.
شروع درمان DST برای مصرف‌کننده شیشه با میزان ۰٫۳ سی سی اوتی در یک وعده آغاز می‌شود و در هفته دوم میزان مصرف به دو وعده ۰٫۳ افزایش می‌یابد و در هفته سوم به سه وعده افزایش که هر وعده ۰٫۳ که جمع آن روزانه ۹ سی سی و بعد پله‌های ۲۱ روزه آغاز خواهد شد.
منبع: جزوه راهنما و راهنمایی در کنگره ۶۰

نویسنده و رابط خبری: راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم)
تنظیم و ارسال: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر مهری (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باباطاهر همدان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .