جلسه چهاردهم از دوره دوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی صالحی به استادی راهنمای تازه واردین همسفر فاطمه با دستور جلسه «وادی دوازدهم (در آخر امر، امر اول اجرا میشود) و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۲۹ دیماه ۱۴۰۳ آغاز به کارکرد.
سخنان استاد:
وادی ۷ تا ۱۴ مسیر تکاملی انسان را بهوضوح برای ما آموزش میدهد. این وادیها زنجیروار به هم وصل هستند تا انسان بتواند بهترین مسیرها را برای رشد و ارتقاء خود پیدا کند. وادی دوازدهم میگوید «در آخر امر، امر اول اجرا میشود.» داستان انسان از نقطهای شروع میشود که در یک روز جسم فیزیکی انسان خلق شد و برای خداوند آنقدر این مخلوق باارزش بود که به همه فرشتگان گفت: بر او سجده کنند. خداوند مقابل همگان اعلام کرد که آدم را با اختیارات کامل بر سرنوشتش آفریدم.
اختیار مهمترین قدرت تصمیمگیری است که خداوند به انسان داده تا مسیرش را انتخاب کند و این مسیرها شامل روشنایی و تاریکی است. انسان دائم در این زمین خاکی با آنها در جدال است و با اختیاری که دارد میتواند مسیری را بر اساس دانایی که کسب کرده انتخاب کند و به رشد و تکامل دست یابد و یا مسیری را انتخاب کند که در نیمه تاریکی رشد کند و بیشتر در این منجلاب فرورود؛ بنابراین با اختیاری که دارد میتواند به هر خواسته برسد؛ اما مهمترین مسئله انتخاب درست خواسته است که بتواند حرکت صحیحی داشته باشد؛ زیرا در این حرکت سه نیروی القاء، احیاء و تحرک به او کمک میکنند که در وادی اول هم به این سه نیرو بهخوبی اشارهشده است.
در مسیر حرکت انسان باید تغییراتی ایجاد گردد و این تغییرات نیاز به تلاش و کوشش مداوم و مستمر دارد. زمانی که تغییرات کامل شد، تبدیلات شکلگرفته و درنهایت ترخیص انجام میگیرد، درست مانند درمان اعتیاد که باگذشت زمان و تلاش و کوشش تغییرات در انسان ایجادشده و سپس تبدیل به فردی سالم میگردد؛ یعنی در آخر، امر اول برای او اجراشده که همان درمان اعتیاد است. تغییرات یکشبه حاصل نمیشود؛ مثلاً انسان یکشبه پولدار، عاشق یا درمان نمیشود. برای این تغییرات باید به علم و دانایی ما افزوده شود و آموزش کافی را دریافت کنیم.
ما قدرتی به نام تفکر داریم. انسان برای انجام هر کاری باید ابتدا فکر و بعد حرکت کند. پس برای شروع هر کاری علاوه برداشتن خواسته باید شناخت کافی از آن خواسته را هم داشته باشیم. اگر ما هیچ ظرفیت شناختی نداشته باشیم صد درصد خرابکاری میکنیم. همیشه یکقدم، از حرکت پای جلویی تأثیر میگیرد؛ یعنی ما باید از عملکرد دیگران و نتیجه کار آنها تأثیر گرفته و سپس حرکت کنیم. انسان برای حرکت باید هدفی را با درایت کافی انتخاب کرده و نسبت به آن هدف نیاز به شناخت و آگاهی دارد. زمانی که نسبت به آن موضوع به شناخت کافی رسید میتواند با تلاش مستمر به نتیجه خوب هم برسد.
این وادی آنقدر زیبا است که پس از بیان مرحله آفرینش موضوع اختیار را مطرح کرده و به آدمی اجازه میدهد تا بر زمین فرود آید و به او یادآور شده که مواظب طبیعت زیبا باشد، خسارت وارد نکرده و زمین را آلوده نکند. درواقع به او یادآوری میکند که زمین خاکی برای همه است. باید در حفظ و نگهداری آن کوشش کند و بداند که برای کسب دانایی باید سه ضلع آموزش، تفکر و تجربه در تعادل باشد؛ چراکه نیمی از انسان سیاه و نیمی دیگر سفید است. اینکه در آخر امر، امر اول اجرا میشود؛ اگر در راستای خواستهای که دارد حرکت کرده و تلاش و کوشش کند و زمان را در نظر داشته باشد در آخر خواسته اول او شکلگرفته و به هدف خواهد رسید، آن نتیجه مطلوب پیش میآید و درنهایت به کمال انسانی میرسد، مانند ازدواج کردن و صاحب فرزند شدن.
در آخر وادی اشاره بهروز درختکاری میکند که موضوع بسیار مهمی درکنگره است. آقای مهندس با درایت کامل این موضوع را نهادینه کردند. همه عزیزان در این خدمت عظیم، با تلاش مستمر خویش نهال را کاشته و آبیاری میکنند. پس از مدتی این نهال تبدیل به درختی استوار میشود. درست مثل عزیزانی که درکنگره میآیند، سفر میکنند و تبدیل به درختانی استوار میشوند تا همگان از نور و سایه آنها تغذیه کنند. امیدوارم من هم بهنوبه خود برای حفظ این مکان مقدس نهایت تلاشم را به کاربرم.
ویراستاری: همسفر سوده رهجوی راهنما همسفر عذری (لژیون دهم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پانزدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی صالحی
- تعداد بازدید از این مطلب :
156