جلسه ششم از دوره ششم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی گوجان به استادی راهنما تازه واردین همسفر زینب با دستور جلسه «وادی دوازدهم(در آخر امر، امر اول اجرا میشود) و تاثیر آن روی من» روز شنبه ۲۹ دیماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
عنوان وادی دوازدهم به ما میگوید: در آخر امر، امر اول اجرا میشود؛ یعنی اینکه ما خواستار هر چیزی در زندگی باشیم در نهایت با تلاش و کوشش به آن خواهیم رسید. روزی که خداوند انسان را خلق کرد به انسان قدرت اختیار داد که خودش مسیر زندگی را انتخاب کند. انسان در بعد حیات خویش، اختیار کامل دارد که مسیر ارزشها را انتخاب کند یا به طرف ضدارزشها برود. آخر امر؛ یعنی حرکت و تلاش انسانها و تغییراتی که در آنها ایجاد میشود در نهایت تبدیل و سپس ترخیص صورت میگیرد و ما هر چه بکاریم، همان را درو میکنیم. در این وادی به ما یادآور میشود که اگر نیتی یا هدفی داریم، برای رسیدن به آن هدف باید تلاش و کوشش کنیم و دست از تلاش خود برنداریم تا آخر امر، امر اول اجرا شود. برای مثال: شخصی سفر خود را تمام میکند و شخص دیگری سفرش آغاز میشود، یکی میمیرد و دیگری به دنیا میآید.
ما علم را آموختهایم و در درون ما این علم قرار گرفته و همینطور اکثر صفات قدرت مطلق در اندازههای کوچک در ما تعبیه شده است و ما بایستی آموزش و تجربهای که در دوران حیات خود پیدا میکنیم و با اختیار کاملی که داریم، سرنوشت خودمان را رقم بزنیم تا به مرحلهای برسیم که راه را از چاه، تاریکی را از روشنایی و بدی را از خوبی تشخیص بدهیم. قدرت مطلق برای خلق جهان خاکی؛ از طریق القاء، عشق را در ذرات و یا امواج دمید. در اثر قدرت شگفت انگیز عشق، مقداری از امواج به هم نزدیک و متراکم شدند و هسته اولیه جهان خاکی را بوجود آورد و سپس گویی آن را مانند یک درخت در این جهان فعلی ما کاشت؛ مثل کاشت یک گردو که میتوانیم با موجود بودن سایر نیروها و مواد اولیه در زمین با فرایندی خاص به میلیاردها گردو برسیم. این الگویی برای رسیدن به تکتک خواسته ما انسانهاست.
اگر بخواهیم، کاربرد این وادی را در مورد مسئله اعتیاد بیان کنیم؛ حتما متوجه شدهاید، اگر ما بخواهیم اعتیادمان را درمان کنیم یا به عبارتی امر اول ما یا خواست اولیه یا نیت اولیه یا تصویر ذهنی ما رسیدن به نقطهای باشد که در آن نقطه یا در آن روز مواد مصرف نکنیم، اعتیاد نداشته باشیم و مثل انسانهای سالم با چهره، تفکر و رفتار سالم به زندگی خود ادامه دهیم، باید بدانیم که این خواست بلافاصله محقق نمیشود. اگر میخواهیم، اعتیاد را درمان کنیم، این مسئله یک روز و در یک فاصله زمانی کوتاه انجام نمیشود؛ مثل روش سمزدایی یا سقوط آزاد فرد مصرف کننده یک شبِ معتاد نشده که بخواهیم، یک شبِ درمانش کنیم. پس زمان لازم را نیاز داریم تا به درمان قطعی و اساسی برسیم. معمولا ما این قانون را در بسیاری از موارد رعایت میکنیم.
اگر بخواهیم یک خانه یا یک ساختمان چند واحدی بسازیم، میدانیم که چند ماه یا یک سال طول میکشد و توقع نداریم که یک شب یا یک هفتهای آماده شود. یا کاشت گندم که از زمان کاشت تا مرحله برداشت آن، مدتی حداقل ۸ ماه وقت لازم است؛ اما صحبت از درمان اعتیاد و درمان که میشود، توقع داریم، زمان حذف شود و میخواهیم مواد فرد بلافاصله قطع شود و حالش خوب شود و مشکلی هم برای ما پیش نیاید. در نهایت اینکه، وادی دوازدهم؛ مثل یک نمایشنامه و تئاتر میباشد که بسیار شیرین و روان توضیح داده شده استاد امین میفرماید: «انسانها خصوصیات زیادی دارند، میتوانند خردمند باشند و هم میتوانند خردمند نباشند.» به گفته آقای مهندس حسین دژاکام به جز اختیار انسان، موضوع دیگری نیز در انسان وجود دارد و آن نیمه تاریک و نیمه روشن انسان میباشد که من هم در یک مقطعی از زندگی در روشناییها بودم و در مقطعی در تاریکیها و این تاریکی میآید و میرود، تمام زندگی من و افراد را در بر میگیرد.
این خصوصیت انسانی است که خیلی راحت میتواند از این تاریکیها با اختیاری که دارد از دل تاریکی به روشنایی برسد و ترخیص شود و همه جا را روشن ببیند. همچنین در این وادی به کاشت درخت اشاره شده است که هر ساله این امر در کنگره در ۱۵ اسفندماه اجرا میشود. نکته حایز اهمیت این است که درختی را که میکاریم، بایستی نشان کنیم و در صورت امکان از آن مراقبت نماییم و یا اطلاع داشته باشیم تا شاهد رشد درخت باشیم. بنابراین لازم است، آدرس کاشت درخت و نوع آن را از هر نوع که باشد و تاریخ کاشت آن را یادداشت نماییم و اگر مشاهده کردیم، درختی را که کاشتهایم، خشک شده و یا از بین رفته، سال بعد در فصل درختکاری بایستی به جای آن، دو درخت بکاریم و این عمل درختکاری را همه ساله تا روزی که زنده هستیم ادامه می دهیم.
نویسنده: راهنما تازه واردین همسفر زینب
رابط خبری: راهنما تازه واردین همسفر شهناز
عکاس: مرزبان خبری همسفر سمیه
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی گوجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
164