English Version
This Site Is Available In English

مکر؛ چاره اندیشی برای آسیب به دیگران

مکر؛ چاره اندیشی برای آسیب به دیگران

آقای مهندس ابتدای سی‌دی راجع‌به حس صحبت می‌کنند؛ که حس مربوط به ساختمان جسم است. پنج حس درون برای زمانی که جسم و روح با هم باشند و پنج حس برون که قابل‌لمس نیستند؛ همان‌طور که حواس درون و بیرون داریم، در اعتیاد نیز صور آشکار و  صور پنهان وجود دارد. مثلا عشق ما که عشق آشکار و عشق پنهان است یا افکار ما که افکار آشکار و پنهان داریم و یا اندیشه ما که اندیشه آشکار و پنهان داریم؛ حتی در حیوانات هم صور آشکار و صور پنهان وجود دارد. بنابراین شخصیت‌ها نیز به دو قسمت تقسیم می‌شود؛ شخصیت‌های آشکار و شخصیت‌های پنهان.

ممکن است انسان‌ها شخصیت پنهان خودشان را که همان درون انسان است را نشان ندهند و در ظاهر خودشان را یک انسان بسیار معقول و خوب نشان دهند، صور پنهان یا همان شخصیت پنهان یک قاتل زنجیره‌ای است. یکی از مسائل که پنهان هست، مکر است. مکر به معنای حیله و فریب و به زبان ساده چاره اندیشی برای آسیب زدن به دیگران است. تشخیص دادن این مکر نیز برای ما بسیار حائز اهمیت است در قرآن هم در مورد مکر صحبت شده است که مکر به‌ عنوان تدبیر هم می‌آید؛ شما مکر می‌کنید، خدا هم مکر می‌کند. خداوند بهترین و آخرین مکر‌کننده است. البته در اینجا مکر به معنای چاره‌اندیشی است. حیله و فریب با یک صورت بسیار زیبا جلو می‌آید؛ مانند زهری که  یک نوع مکر است، اما در بهترین و زیباترین جام ریخته می‌شود. باید در همه موارد مراقب باشیم تا اسیر مکر دیگران نشویم.

هیچ فسادی در دنیا صورت نمی‌گیرد، مگر اینکه لباس تقوا تنش کنیم. وقتی کسی بخواهد شما را فریب دهد، شما را متقاعد می‌کند. بعضی‌ اوقات این نیرنگ آن‌قدر قوی و نیرومند است که شما نمی‌توانید باور کنید یک نوع از مکر غیبت کردن است غیبت به معنای ضربه زدن به شخصی است وقتی می‌خواهیم به کسی ضربه بزنیم با غیبت کردن و حرف زدن در مورد او با دیگران این کار را انجام می‌دهیم. نکته‌ای هم در مورد خشم وجود دارد؛ وقتی انسان خشمگین می‌شود، تمام هوشش تقسیم بر سه می‌شود و ضریب هوشی او سقوط می‌کند. وقتی اطرافیان شما کاری را در موقع خشم انجام داد که نباید انجام می‌داد، ناراحت نباشید؛ چون ضریب هوشش پایین آمده و او در مراحل طبیعی این کار را انجام نمی‌دهد و این کار او بر مبنای خشم بوده و کنترل تعادل خود را از دست‌ داده است.

آقای مهندس فرمودند؛ حقیقی بودن یک‌سری مسائل به دیدن با چشم نیست؛ مثلا اگر انسان در خواب باشد از او بپرسند کدام زندگی تو حقیقی است می‌گوید همین زندگی که الان در آن هستم یا اگر در بیداری از انسان بپرسند جهان خوابت حقیقی است یا جهان خاکی می گوید جهان خاکی؛ پس هر دو جهان‌ها حقیقی هستند. نباید انسان هر آنچه که می‌بیند را فقط حقیقی بپندارد. ما هر شب می‌میریم و زنده می‌شویم، خوابیدن یک مرگ موقت است. مسئله دیگر خشم یک موضوع منفی است و ما سعی می‌کنیم که خشم را تحت کنترل خودمان در بیاوریم و بر مبنای آگاهی و صبر بتوانیم خشم خودمان را کنترل کنیم، پس مسئله خشم و نیرنگ را در نظر داشته باشید.


نویسنده: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون هشتم)
رابط‌خبری و ویرایش: همسفر سحر رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون سوم) دبیر‌سایت
نگهبان‌سایت: همسفر راحله رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی رودهن

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .