عقاب پرواز را در زمین و در خفا و پنهانی تمرین میکند و خود را برای پرواز نهایی و اوج آماده میسازد. اکنون او همین عمل را به خاندانش میآموزد که آنان را از زمین جدا کند و به لایتناهی آماده کند و باید یک جابهجایی با تفکر آغاز کند تا خللی ایجاد نشود. در حیات ما انسانها دو نیرو حاکم است: نیروی مثبت یا روشنایی و نیروی منفی یا تاریکی. اگر تاریکی نبود ما نمیدانستیم که روشنایی چیست! هر چیزی را بر مبنای ضد خودش ما تشخیص میدهیم. یکی از مسائلی که ما نمیتوانیم ذات خداوند را درست درک کنیم بهخاطر این هست که ضدش وجود ندارد! (منظور ذات خداوند است نه صفاتش) زیرا عقل ما به درک آن نمیرسد. شیطان ضد خداوند نیست، مخلوق خداوند است.
نیروی مثبت و منفی دائماً با هم درگیر و در حال مبارزهاند؛ اما دانایان در پی ساختن و آباد کردن و نادانان در پی ویران کردن هستند. نیروهای تخریبی باید در سیستم باشند. این نیست که ما بگوییم یک روز تمام نیروهای منفی را حذف میکنیم مثلاینکه روزی بتوانیم تاریکی را حذف کنیم! اگر تاریکی را حذف کنیم خیلی چیزها را از دست میدهیم. در پرتو نیروی مثبت و نیروی منفی است که انسان ساخته میشود و میتواند از مرحله این فیلترها عبور کند. بعضیها میگویند: چرا خداوند که میدانست شیطان خرابکار است او را برای ما فرستاد؟ خب برای اینکه باید این کار را انجام بدهد اگر ندهد ما ساخته نمیشویم. زندگی ما هم مثل پلنگ، ببر، غزالها و حیواناتی است که شکار میشوند؛ اگر چابک و سریع باشند و بدوند گیر نمیافتند. در زندگی ما هم آدمهای تنبل که تلاش نمیکنند و زحمت نمیکشند طعمه گرگ و پلنگ میشوند، حالا آنها به این شکل طعمه ببر و پلنگ میشوند ما به شکل دیگری.
عقاب سمبل است. خانهاش را بالای کوهها در گذرگاههای بسیار سخت بنا میکند. به گذرگاه های سخت عقبه می گویند و چون خانه عقاب آنجاست به آن عقاب می گویند. حالا در مورد انسان؛ انسان شخصیتش را، وجودش را، ذاتش را در کجا بنا کرده است؟ آیا قلعه محکمی دور آن بنا کرده یا هر کسی اجازه ورود به آن را دارد؟ انسان در جایگاه عقاب است یا در جای لاشخورها؟
پنجاه درصد کتاب قرآن راجع به آینده ی کره زمین و کهکشان ها و سماوات است. در قرآن یک سری داستان ها به صورت تمثیل است؛ برای اینکه مسائل احساسی را ما نمی توانیم منتقل کنیم مثلا نمی توانیم بگوییم گل سرخ چه بویی می دهد؟ انسان در رنج آفریده شده است. این جزء بافت انسان است. غذا، مسکن، آب و امنیت می خواهد. بدن انسان آسیب پذیر است. فلسفه انسان این است که این موجود در یک ظرفی در یک مسیری خلق شده که در این مسیر سختی هست. در قرآن گفته شده انسان را به یک دو راهی هدایت کردیم. ما مرتب سر این دو راهی قرار می گیریم. اگر انسان بخواهد از بردگی نجات پیدا کند باید از گذرگاه سخت عبور کند. فک رقبه یعنی: رها شدن از طوق بردگی. مواد مخدر یک گذرگاه بسیار سخت و نیرومند است. افرادی که نتوانستند از بردگی مواد راحت بشوند به خاطر این است که راهش را پیدا نکردند.
نمونه هایی از انواع گذرگاهها در زندگی: گذرگاه مشروبات الکلی، سیگار، چاقی، قمار، دزدی، فقر و گذرگاه از دست دادن عزیزان که سخت ترین گذرگاه است. همه اینها جزئی از زندگی است. بستری که بشر در آن خلق شده بستر رنج است، باید یاد بگیرد در این بستر رنج زندگی کند و لذت هم ببرد! انواع دیگری از گذرگاه ها هم هستند مثل گذرگاه تنهایی، طمع، تکبر و .... ما برای اینکه از بردگی و بندگی خیلی چیزها راحت بشویم باید حتما از این گذرگاه ها عبور کنیم. اگر نه از ارتفاعات بسیار بالا به پایین سقوط خواهیم کرد. چهارده وادی به ما آموزش می دهد که ما چگونه می توانیم از یک گذرگاه ها خارج شویم.
لازم نیست هر کاری می خواهید بکنید را به همه اعلام کنید؛ وقتی کاری را انجام دادید و تمام شد انوقت اعلام کند. قدم هایتان را در برنامه زندگی محکم کنید. اگر انسان بخواهد به یک نتیجه خوب برسد باید خودش تلاش و کوشش کند. انسان به عناوین مختلف طعمه می شود؛ پس باید مراقب باشید. بعضی ها قانع نیستند. داشتن در زندگی مهم نیست؛ بلکه استفاده کردن از آن مهم است، ایجاد آسایش و آرامش مهم است. ما هم در زندگی مثل تئاتر و سینما روی صحنه یک چیز داریم و در پشت صحنه چیز دیگری داریم. نقطه ها شروع و تمام و دوباره شروع می شوند. بندهای زیادی در زندگی ما وجود دارند.
وادی چهارده یعنی محبت و عشق که با توحید مساوی است. انسان باید در زندگی به یک آگاهی برسد و اگر نرسد موفق به ترک ضدارزش ها نخواهد شد؛ یعنی باید به آن باور کاملا رسیده باشد. بخش بزرگی از وادی چهاردهم و کل آن مربوط به خداوند است. قدرت وادی سیزدهم و چهاردهم مانند طوفان است که بهترین ها جدا می شوند و مخربین ناگریزند که از اعماق جدا شوند و با سرازیری به سوی اعماق جهنم واصل گردند.
خلاصهای از سیدی «گذرگاه»
نویسنده و رابط خبری: راهنما همسفر مریم (لژیون نهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر خندان (لژیون هفتم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی لویی پاستور
- تعداد بازدید از این مطلب :
64