جناب مهندس در سیدی «مکر» در باب پنجحس درون و پنجحس بیرون، توضیحاتی ارائه نمودند. استاد فرمودند: پنجحس برون با هفتپیکر در ارتباط هستند؛ هر دو قسمت پیکرهها و پنجحس، قابل لمس نبوده؛ اما قابل حس از نوع خودشان هستند. به احساسات درون جسم، حسهایدرون میگوییم؛ همانند لامسه، چشایی و بینایی و احساسات هنگام خواب را حسهای برون مینامیم. انسان همانگونه که حسهایدرون و بیرون دارد؛ دارای اندیشه و افکار آشکار و پنهان نیز هست؛ حتی عشق و کینه آشکار و پنهان نیز در انسان در جریان است.
شخصیت انسان به دو قسمت تقسیم میشود؛ شخصیت آشکار و شخصیت پنهان. ممکن است انسان خودِ واقعیش را نشان ندهد؛ در ظاهر انسانی مرتب، منظم و معقول اما در صور پنهان یک قاتل زنجیرهای، فردی مازوخیسم و دارای اختلالات روانی باشد.
یکی از مسائلی که در انسان وجود دارد، اما پنهان است؛ مکر یا حیله است. مکر، یعنی تزویر و فریب به معنی چارهاندیشی برای ضرر زدن به چیزی بهتر یا به کسی. مکر در قرآن به عنوان تدبیر آمده است ( مَکَرو مَکَرُ اللهِ واللهُ خَیرُالماکرین) خداوند بیان میکند که شما مکر میکنید، حقه میزنید اما خداوند بهتر از شما مکر می کند، البته در اینجا مکر به معنای چاره اندیشی است. تشخیص مکر و نیرنگ برای انسان نقش بسیار مهمی دارد.
در قدیم فردبزاز هنگام فروش پارچه پنبهای به مشتری، دست به ریش خود کشیده و سوگند یاد میکرد که پشمی است. بایستی فرد به تشخیص تزویر و حیله توانا باشد تا مانند آن کلاغی که فریب تعریف و تمجید روباه را خورد و قالب پنیر خود را از دست داد، نشود.
در هنگام خرید یک ماشین، خانه، مِلک یا حتی در برخورد با تبلیغات لاغری و ... با انبوهی از اطلاعات نادرست و تعاریف و تمجیدهایی روبرو میشویم که درست نبوده و به عنوان مکر و حیله استفاده میشوند.
صد هزاران مکر در حیوان چو هست
چون بُود مکر بشر کو مِهتر است
در حیوانات مکرها و حیلههای بسیاری برای شکار کردن وجود دارد؛ اما مکر و نیرنگ درون انسان، بیشتر از آنهاست. انسان بایستی بداند همیشه خطر در کمین است؛ ممکن است مشکلات زیادی برای او پیش آید که در اثر مکر و حیله باشند، مشکلاتی از جمله مشارکت در شرکتهای هرمی یا کلاسهای انرژی درمانی و سفر روح، نباید زود باور بوده و فریب بخوریم؛ اکثر پروندههای دادگاهها در اثر همین مسئله مکر پیش میآیند. غیبت کردن یک نوع مکر است که فرد به قصد ضربه زدن به فرد دیگری آن را انجام میدهد.
مسئله دیگری که انسان با آن برخورد میکند؛ مسئله خشم است. آیکیو یا هوشبهر در انسان معمولی حدود ۱۰۰ بوده؛ در انسان تیزهوش ۱۲۰، در فرد نابغه ۱۴۰ و در انسان خِنگ ۸۰ است. انسان در هنگام خشم یک سوم هوشبهر یا ضریب هوشی خود را از دست میدهد؛ بنابراین بایستی خشم تحت کنترل درآید. اگر فردی در برابر شما عملی با خشم انجام داد با دانستن نکته بیان شده از او ناراحت نشوید؛ زیرا فرد در زمان خشم دارای ضریب هوشی طبیعی خود نیست.
حسهای درون، دارای ابزار هستند؛ مثلاً برای حسبینایی ابزار چشم را داریم ولی حسهای برون به این صورت نیستند، مانند دیدن تصاویر بدون چشم. در واقع در هنگام خواب تصاویر را با چشمدیگر با خویشدیگر و در عالم دیگر میبینیم. بسیاری از انسانها درباره زندگی بعد از مرگ سوال میپرسند که آیا کسی از آن دنیا برگشته تا اطلاعات دهد؟ نیازی به برگشت کسی نیست؛ ما انسانها هر شب به آن دنیا رفته و روز برمیگردیم؛ هنگام خواب جسم ما بیحرکت بوده، تکان نمیخوریم، اما خیلی کارها انجام میدهیم؛ خوشگذرانی میکنیم، وحشت میکنیم، کتک میخوریم، کتک میزنیم، چیزی میخوریم، مواد مصرف میکنیم و ... اینها حقیقتی پیش پاافتاده است که باورش نداریم و همین مسئله باعث شده تا علوم روانشناسی و روانپزشکی نتوانند نقاط بالایی را فتح نمایند. ما سیر و سلوکی در خواب داریم که جسم زمینیمان در آن دخیل نیست. انسان مجهولات بسیاری دارد. او حتی درباره صور آشکارش هم بسیاری مسائل را نمیداند.
جسم وسیلهای است که به ما دادند و ما واردش شدیم؛ چند وقتی با آن کارکرده بعد میگذاریمش کنار. شناخت در اینباره برای ما بسیار مهم است. اگر انسان تصور کند بعد از مرگ زندگی ادامه دارد با اینکه تصور کند با مرگ همه چیز تمام میشود، دو تفکر و عملکرد متفاوت خواهد داشت.
مهم است که ما از دانش، محبت و از علوم تجربی چه مقدار یاد گرفتیم؛ اینها همه قابل تقدیر است. اگر ظلم کنیم همان ظلم به ما برمیگردد. کابوسهایی که میبینیم نشانه حضور ما در جهنم است؛ کابوس پیشپرده جهنم است. یک تفکر یا یک اندیشه آغاز خلق است. هیچ چیزی در دنیا نیست؛ مگر اینکه ابتدا در اندیشه باشد. هر چیزی در زندگی آینده ماست و خود ما با اندیشهمان پیریزی میکنیم. این اندیشه ماست که مشخص میکند، چهکاره هستیم و چهکاره میخواهیم باشیم؛ اگر تفکر و اندیشه ما درست باشد، تولید درستی خواهیم داشت؛ اندیشه کاشتنی است؛ هر آنچه در اندیشه میکاریم، همان را درو میکنیم؛ اگر باد بکاریم، طوفان درو خواهیم کرد. هر آنچه امروز برای ما بهوجود آمده در اثر اندیشه ما بوده است.
خیال، اگر در جهت مثبت باشد، خوب است؛ خیال یعنی شما اول با افکارتان فیلم آن چیزی که میخواهید را دیده؛ بعد آن را بهوجود میآورید. ابعاد مختلف همه حقیقیاند، هم جهانزمین و هم جهانخواب هر دو واقعی هستند.
نویسنده: راهنما همسفر شیرین (لژیون پنجم)
رابطخبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر شیرین (لژیون پنجم)
ویراستار: همسفر پرتو رهجوی راهنما همسفر آسیه (لژیون یکم) دبیر سایت
ارسال: همسفر زری رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی عمان سامانی شهرکرد
- تعداد بازدید از این مطلب :
199