سیدی «انتخابات» را آقای مهندس حسین دژاکام در تاریخ۹۳/۱۰/۳۰ بیان کردند و در این سیدی آقای مهندس از چگونگی انتخاب ایجنت، مرزبانان و نگهبان صحبت میکنند و میخواهند مسائلی که هنگام رأی دادن بر عهده افراد است را شرح دهند.
خیلیها در تئوری دوست داشتند شهری را به وجود بیاورند که اسمش را مدینه فاضله بگذارند، شهری که خوب باشد، برتر باشد و شهری که انسانها بتوانند به خوبی در آن زندگی کنند؛ ولی این فقط تئوری بود و در عمل نتوانستیم به آن نزدیک شویم. برای اداره یک جامعه سه قوه وجود دارد که ارتباط بین اینها را فراهم میکند: ۱ـ قوه مجریه، ۲ـ قوه قضاییه و ۳ـ قوه مقننه. قوه مقننه قوانین را ترسیم مینماید، قوه مجریه این قوانین را اجرا میکند و قوه قضاییه گواه و شاهد بر این است که این قوانین آیا درست اجرا میشود یا نه؟ یا به طور کلی آیا افراد در جامعه از این قوانین که مطرح شده تبعیت میکنند یا نه؟ چیزی که اینجا وجود دارد این سه قوه در تمام کشورها است؛ ولی مطرح کردن آنها متفاوت است. مهم نیست حکومت چگونه است، مهم اجرا کردن حکومت است.
چیزی که تعیینکننده میباشد آحاد جامعه است، فرد فرد جامعه است و این کلام حتی در قرآن آسمانی خودمان هم آمده است؛ «خداوند سرنوشت هیچ قومی را عوض نمیکند، مگر آن قوم خودشان خواستههای نفسشان را تغییر بدهند»، مثلاً مراحل نفس خودشان را از اماره به لوامه تغییر دهند. ما با زور نمیتوانیم کاری انجام دهیم، مگر اینکه آحاد جامعه از نظر اخلاق، تفکر و اندیشه به آن مرحله پختگی برسند. یک انسان باید بداند منافع فرد در جمع نهفته است و در قوانین یک جامعه گفته شدهاست که شما باید زکات خود را بدهید، حال این زکات را کارخانه درست میکنند یا به فقرا میدهند، اگر شما زکات را دادید، افراد زیردست جامعه تعدیل پیدا میکنند. موقعی که همهچیز را برای خودمان بخواهیم و زکات را ندهیم افراد زیر دست جامعه گرسنه میمانند و موقعی که گرسنه میمانند دست به کارهای ضدارزشی میزنند؛ پس دادن زکات باعث میشود که افراد زیردست جامعه در مرحله تعادل قرار بگیرند. مثلاً مال کسی را سرقت نمیکنند، به کسی حمله نمیکنند و … .
ما هم در کنگره میخواهیم، یک محیط امنی را بهوجود بیاوریم و میخواهیم تصمیمگیری را به افراد بسپاریم. برای تصمیمگیری، افراد باید به بلوغ فکری رسیده باشند که بتوانند ضرر و زیان خودشان را تشخیص دهند و تشخیص دادن ضرر و زیان در بلند مدت است نه در کوتاه مدت. ما هم منافع بلند مدت داریم و هم منافع کوتاه مدت، باید منافع بلند مدت را در نظر بگیریم؛ پس موقعی که میگویند انتخاب کن، باید تمام دقتم را برای انتخاب بگذارم.
برای انتخابات سه پارامتر داریم: ۱ـ کسی که کاندید است، ۲ـ کسی که رای میدهد، ۳ـ موضوع زمینه انتخابات فرقی نمیکند که این انتخابات برای مرزبانی، نگهبانی، ایجنت و یا هر انتخاب دیگری باشد؛ باید کسی را انتخاب کنیم که عهدهدار و توانایی انجام آن کار را داشته باشد و بتواند مسئولیت کار را بر عهده داشته باشد. ما در رأی دادن نباید به حرف کسی رأی بدهیم، باید ببینیم چه تواناییهایی دارد و خودمان تصمیم بگیریم، مثلاً برای خالی کردن کامیون آرد، باید کسی را انتخاب کنیم که توانایی خالی کردن بار را داشته باشد؛ پس نمیتوانیم بگوییم آدم خوبی است یا گناه دارد و انتخابش کنیم، نه! باید عمل سالم انجام بدهد.&برای انتخاب مرزبانی باید خودمان انتخاب کنیم کسی که ۱۴ ماه بر شما نظارت کند و شما را تحت نظر داشته باشد؛ پس سعی کنید کسی را انتخاب کنید که صالح باشد. الان در کنگره برای انتخاب مرزبانی و نگهبانی خود افراد کنگره سهم دارند. در انتخابات مرزبانی هر کسی به یک نفر میتواند رأی بدهد، موقع انتخابات باید فکر کنیم که آیا توانایی انجام این کار را داریم که یک محیط آرام داشته باشیم. در هستی از خداوند گرفته تا کوچکترین آفریدههای خداوند مسئولیت بر عهده دارند. خداوند مسئولیت خودش را در قبال انسانها انجام داده و مایحتاج آنها که شامل آب، غذا، شب و روز و … را آفریده و ما نیز در برابر این آفریدهها مسئول هستیم.
مسئله بعدی موقع رأی دادن فکر نکنید که رأی من یک نفر مهم نیست نه! خیلی مهم است، اگر ما با چشم باز انتخاب کنیم؛ قطعاً جامعهای بسیار خوب خواهیم داشت، اگر بخواهیم کنگره در وضعیت مناسبی قرار بگیرد، باید در انتخاب مدیران خود افراد و خود آحاد دقت کامل داشته باشند و تکتک در این انتخابات سهیم باشیم و موقع رأی دادن کارت عضویت کنگره لازم است، باید کارت عضویت اعتبار داشته باشیم، اگر اعتبار نداشته باشد نمیتوانید در انتخابات شرکت کنید. برای انتخاب ایجنت هم رأی باید بدهیم؛ ولی افرادی رأی میدهند که به پختگی رسیده باشند، اگر در مرحله رای دادن به پختگی برسیم خیلی از مشکلات آینده کنگره حل میشود و یک محیط آرام ایجاد میکنیم. برای انتخاب دیدهبانان خود دیدهبانان هستند که رای میدهند و با دقت بالا و عمل سالم این کار انجام میشود.
از این سیدی نتیجه میگیریم که انتخابات با تفکر ساختارها آغاز میگردد و بدون تفکر آنچه که هست رو به زوال میرود. ما برای انتخابات، چه انتخابات رئیسجمهوری برای کشور یا چه انتخابات نگهبانی، مرزبانی، باید تفکر درست داشته باشیم، اگر تفکر درست نداشته باشیم آینده خوبی نخواهیم داشت با انتخاب درست، صلح و آرامش را برقرار میکنیم و از مشکلات آینده جلوگیری میکنیم و در انتخابات باید معرفت، عدالت و عملسالم را مدنظر داشته باشیم.
منبع: سیدی انتخابات (آقای مهندس دژاکام)
نویسنده و رابط خبری: همسفر پریسا رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم)
عکس: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون چهارم)
ویراستاری و ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زاگرس
- تعداد بازدید از این مطلب :
88