به نام قدرت مطلق الله
در ابتدای سیدی مکالمه شاگرد و استاد آمده است؛ در ابتدا در مورد حس درصور آشکار و صور پنهان صحبت میشود. حس درون شامل ۵ حس است، که در کالبد جسم ما وجود دارد. مانند شنوایی بینایی چشایی و... ۵ حس برون که قابل رویت نیست و پنهان است.
این مبحث راجع به صور آشکار و صور پنهان ماست و وجود حس های آشکار، حس های پنهان، کالبد آشکار، کالبد پنهان و جهان آشکار، جهان پنهان میباشد. تاکید جناب مهندس بر این است که ما باید خودمان را بیشتر بشناسیم و در این مورد آگاهی بیابیم تا به خلقت و ایمان بهای بیشتری بدهیم . جسم هر انسان ۵ حس دارد، که برای دریافت آن حسها، وسیلهای در اختیار دارد. مثلاً برای شنیدن ،گوش و برای دیدن چشم وجود دارد.
گاهی انسانها فقط چیزی را که میبینند باور دارند. میگویند چه کسی از آن دنیا آمده است؟ در صورتی که ما با خوابیدن هر روز این کار را انجام میدهیم. در قرآن نیز آمده است؛ خواب یک مرگ موقت است. خواب سیر و سلوکی است که جسم در آن دخیل نیست و اندامهای دیگر در کار هستند و آنها کار میکنند؛ که قابل رویت برای هر کس نیست. شناختن و دانستن مجهولاتی که ما در مورد صور آشکار و صور پنهان خودمان داریم، میتواند در مسیر زندگی ما نقش بسیار مهمی را بازی کند. این را نیز باید بدانیم که زندگی و آینده ما با اندیشه ما پیریزی میشود.
اگر تفکر ما و اندیشه ما درست باشد تولید درستی خواهد داشت. هیچ چیز در دنیا وجود ندارد. مگر اینکه ابتدا در اندیشه باشد. «اگر باشد هست». هر اندیشه که شما بنمایید، دلیل بر وجود آن اندیشه میباشد و خیال هم جزو آن محسوب میشود. در مورد جهان خواب و بیداری نیز جناب مهندس میفرمایند: هر دو جهان حقیقیست و به اعتقاد ایشان انسان در هر جا حضور داشته باشد، آنجا حقیقی است.
در ادامه این مبحث در مورد مکر صحبت شد. مکر یعنی حیله، تزویر و چاره اندشی برای ضرر زدن به چیزی.
تشخیص این اتفاق برای ما خیلی مهم است و باعث میشود که از خیلی از مسائل و مشکلات جلوگیری کنیم. این موضوع در داستانها، افسانهها و اتفاقات روزمره زندگی ما بسیار دیده میشود. شخصی به خاطر منفعت خود، چارهای میاندیشد تا از فریب و حیله دیگران به آن منفعت برسد. ما باید هوشیار باشیم و بدانیم که افراد با چه نیتی به ما نزدیک میشوند. هیچ فسادی در دنیا انجام نمیشود مگر اینکه لباس تقوا تنش کرده باشیم. وقتی میخواهند شما را فریب دهند، شما را متقاعد میکنند و از راهی وارد میشوند، که شما آنها را باور کنید. موضوع مکر مثال داستان زاغ و روباه را در ذهن همه ما تداعی میکند.
مسئله دیگر خشم است. وقتی کسی خشمگین میشود، امتیازهایی را از دست میدهد. در هنگام خشم فرد ضریب هوشی شخص تقسیم بر ۳ میشود و عکس العمل هوش او به مراتب پایینتر میرود.
خشم امتیاز بسیار منفی به همراه دارد. فرد از تعادل خارج میشود و دست به اعمالی میزند که نه در شأن شخصیت و نه جایگاه او میباشد. خشم باید توسط انسان تحت کنترل نگه داشته شود و بر مبنای آگاهی در بیاید. باید حوصله و صبر داشته باشیم زود داوری و قضاوت نکنیم و زود عکسالعمل نشان ندهیم. اگر عزیزی از ما هم در این حالت قرار گرفت باید بدانیم که او نیز در حالت تعادل نیست و از او ناراحت نشویم. این مسئله بسیار حائز اهمیت است.
منبع:سی دی مکر آقای مهندس
مرزبان خبری:همسفر نسیم
ویرایش و ارسال:راهنما همسفر آرزو(لژیون دوم)
- تعداد بازدید از این مطلب :
51