همسفر لیلا (لژیون سوم)
در سیدی «مکر» آقای مهندس بیان میکنند که انسان دارای صورآشکار و پنهان است و دارای پنج حس درون و پنج حس برون و هفت پیکره میباشد. شخصیت و افکار و اندیشه انسان نیز دو نوع آشکار و پنهان دارد. یکی از مسائلی که پنهان است مکر است. مکر در لغت به معنی حیله، تزویر و چارهاندیشی برای ضرر زدن به شخصی است؛ البته در قرآن از «مکر» به عنوان «تدبیر» نیز یاد شده است: «وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ» هر فردی نیرنگ کند، خداوند مکر آنان را برمیگرداند و خداوند بهترین تدبیرکننده است.
همیشه برای انسانها خطر در کمین است. حیله و تزویر با لباسی زیبا در مقابل انسان جلوهگری میکند. غیبت کردن نیز یکی از مصادیق مکر است؛ پس آگاه باشیم و از نفس خود مراقبت کنیم.
همسفر پروین (لژیون سوم)
پنج حس درون برای زمانی است که جسم و روح با هم باشند و پنج حس برون که قابل لمس نیستند؛ اما قابل حس از نوع خودشان و با عالم بیرون در ارتباط هستند. همانطور که حواس درون و بیرون در انسانها است، در اعتیاد، افکار و یا عشق صورآشکار و پنهان وجود دارد؛ پس شخصیت ما نیز به دو قسمت آشکار و پنهان تقسیم میشود.
یکی از مسائلی که پنهان است مکر است. مکر به معنای حیله، تزویر، فریب و یا چارهاندیشی برای ضرر رساندن از راههای پنهان به مردم است. تقلب، دورویی، غش در معامله، دروغ، غیبت و گاهی حتی خشمگین کردن افراد نوعی از مکر را نشان میدهد.
باید دقت کنیم؛ زیرا حیله و تزویر با یک صورت بسیار زیبا ظاهر میشود و مانند زهری است که در بهترین و زیباترین جام ریخته میشود. ما باید دانایی و آگاهی خود را با استفاده از آموزشهای کنگره افزایش دهیم تا فریب حیله، مکر و نیرنگ دیگران را نخوریم. تشخیص مکر بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه با شناخت آن، آگاه میشویم و با تعریف و تمجید دیگران گمراه نخواهیم شد.
همسفر مهناز (لژیون سوم)
همه ما انسانها صورآشکار و پنهان داریم. مکر از موارد پنهان شخصیت انسان است. مکر یعنی حیله، نیرنگ، فریب و چارهاندیشی برای ضرر به شخصی. مکر و نیرنگ در همه جا وجود دارد؛ مانند تبلیغات در مورد افزایش درآمد نظیر شرکتهای هرمی که مشکلات عدیدهای را برای بسیاری به وجود آورد؛ البته در مقابل نیرنگ، طمع نیز دیده میشود که فرد به هدف سود بیشتر، آنچه را که دارد از دست میدهد. همیشه حیله و تزویر با جلوهای زیبا ورود مییابد تا افراد آن را باور کنند.
پیش از ورود به کنگره، من نیز در تاریکی بودم و به دلیل عدم آگاهی با غیبت قصد ضربه زدن و سیاهنمایی شخصیت طرف مقابل خود را داشتم.
زندگی با مرگ به پایان نمیرسد. هر چه در اندیشه باشد؛ در ادامه شکل میگیرد. پس اگر اندیشه را درست کنیم میتوانیم مکر و نیرنگ را کنار بگذاریم و به فرمان الهی نزدیک شویم.
همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
ما پنج حس در درون و برون داریم که بعضی از حسها قابل دیدن و لمس و بعضی صرفاً قابل حس هستند؛ بهطور مثال: همه ما میتوانیم قوطی کوکاکولا و یا فیل را در ذهن تجسم کنیم. ما انسانها حس و اندیشه آشکار و پنهان داریم و حتی در حیوانات نیز صورآشکار و پنهان وجود دارد. تصور کنید فردی را که در ظاهر مرتب، منظم و باکلاس است؛ اما در صورپنهان یک قاتل زنجیرهای یا یک بیمار روانی است.
مکر به معنای حیله، نیرنگ، تزویر و چارهاندیشی برای ضرر زدن به فردی است. مکر مانند: غیبت شخصی را کردن تا به او ضرر بزند و و تحقیرش کند. نمونه دیگر مکر مانند این است که در قدیم فروشندهها پارچههای نخی و پشمی میفروختند، پارچههای نخی ارزش بالایی نداشت؛ اما پارچههای پشمی باارزش و گرانقیمت بودند. گاهاً فروشندگان برای فروش پارچههای نخی دست به ریش خود میگذاشتند و قسم میدادند که این پارچه از پشم خالص است تا مشتری را فریب دهند.
بعضی انسانها با لباس تزویر، ریا و با چاپلوسی میخواهند انسان را فریب دهند. همیشه باید از خردمندان آگاه و باتجربه استفاده کرد تا آسیب نبینیم. همچنین باید آموزش بگیریم و با دید باز کارها را انجام دهیم تا اسیر تبلیغات فریبکارانه نشویم؛ در واقع آزموده را آزمودن خطا است.
نویسنده: همسفران لژیون سوم و پنجم
گردآوری: همسفر اسرا رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون دهم)
ویرایش: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر صنم (لژیون نهم) دبیر سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حسنانی تهران
- تعداد بازدید از این مطلب :
126