مشارکت همسفر زهرا از سیدی وادی پنجم
وادی پنجم به ما میگوید که از وادی ۱ تا ۴ ما به شما گفتیم که در مورد هر چیزی برای هر کاری باید تفکر کرد ولی در وادی پنجم مطرح میشود که فقط تفکر کارساز نیست اینکه فقط ذهن خودت را مشغول کنی و به نتیجه نرسی تفکر باید همراه با عمل باشد.
در این وادی چندین مسأله حائز اهمیت را بیان میکند:
ساختار ذهنی مناسب و بعد به اجرا درآوردن آن ساختارهای ذهنی.
گفته شده حتی برای خوردن ساندویچ هم باید برنامهریزی داشته باشیم که مثلاً امشب میخواهیم ساندویچ بخوریم و در ذهن خود فکر میکنیم که چه ساندویچی باشد، از کجا تهیه کنیم، کجا بخوریم بیرون با در خانه و بعد بعد این فکرها را به اجرا در بیاریم. ما باید یاد بگیریم که تفکرات ذهنی خودمان را از قوه به فعل درآوریم تا بتوانیم وارد مرحله اجرایی شویم.
در این مرحله باید استرس نداشته باشیم و اضطراب، ناامیدی و سایر نکات منفی را از خود دور کنیم.
موقعهایی پیش میآید که ما هرچه فکر میکنیم به نتیجه نمیرسیم آن زمان عقل سالم حکم میکند که آن کار را انجام ندهیم. مهمترین نکتهای که در زندگی است ما باید از طبیعت الگو بگیریم و از کمترین امکانات بیشترین بهره را ببریم وقتی ما در یک بیابان بذر میپاشیم حالا جاهای دیمی اصلاً آب هم نمیدهیم بعد در فصل خودش بعد از چند ماه بهترین محصول را به ما میدهد.
قناعت با خساست فرق دارد. ما میگوییم اسراف نکنید و در همه چیز باید قناعت کرد حتی در تربیت فرزند، اگر بچه هر چیزی را خواست در اختیارش بگذاریم بچه لوس بی مسئولیت به بار میآید. هستند بچههایی که در کمترین امکانات در روستا بزرگ شدند با یک خانواده از نظر اقتصادی بسیار کم بضاعت اما با سختی خود را به جاهای بزرگی رساندند.
یکی دیگر از موضوعات صبر است. آیه قرآنی داریم که خداوند با صبر کنندگان است صبر تلخ و طاقت فرسا است یکی از مهمترین نکته در زندگی این صبر کردن است. بردبار باشیم و صبوری کنیم فردا نمیدانیم چه پیش میآید. آقای مهندس میگوید من ۱۵ یا ۱۶ سال پیش هر روز آرزوی مرگ میکردم ولی آیا امروز من، با ۱۶ سال پیش یکی است؟ پس باید به زمان ایمان داشت.
مطلب بعدی تجسس و غیبت است. یک قاضی با دریافت حقوق ماهیانه و کلی تحقیق و بررسی پروندهای را قضاوت و حکم صادر میکند که ممکن است بعد از مدتی متوجه شود که اشتباه کرده است. حال برخی از افراد مثل یک فضولباشی و بدون دریافت حقوق به جاسوسی و تجسس میپردازند و اسم این حرکت خود را کار خیر میگذارند. یعنی ما شروع میکنیم با یک سری اطلاعات ناقص بی سر و ته تجسس، قضاوت میکنیم حکم هم میدهیم و زیر دیوار پوسیده شکسته غیبت تکیه میدهیم شروع میکنیم به سخن چینی و پخش کردن حرف که یک روز سر خودمان خراب میشود و بعد به دنبال مقصر هستیم که این از جهل و نادانی خودمان است.
مطلب بعدی پسانداز است، پسانداز فقط برای آدمهای ثروتمند نیست متأسفانه ما فکر میکنیم برای آدمهای ثروتمند است آدم ثروتمند پسانداز را میخواهد چه کار؟ او پسانداز کرده و جمع کرده است و حالا موقع خرج کردن آن است. پسانداز برای آدمهای فقیر و تنگ دست است وقتی یک هفته نان نداری وقتی یک عدد نان پیدا کردی نصفش را بخور نصف بعدی را پسانداز کن قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود.
باید پس انداز داشته باشیم که در این زندگی که پر از فراز و نشیب است تا حدودی بتوانیم جلوی آن را بگیریم. باید خودمان هم یاد بگیریم و به بچههای خود هم یاد دهیم چگونه پسانداز کنند تا حکمت، قدرت و معجزه پسانداز را ببینیم.
و در آخر در این وادی در رابطه با توکل، رضا و تسلیم صحبت میکند؛ ما باید تلاش خود را بکنیم و به خداوند توکل کنیم یعنی خداوند را وکیل کارهای خود قرار دهیم و در همه موارد خدا را قبول داشته باشیم.
رضایت داشته باشیم به آنچه بعد از تلاشمان برای ما پیش میآید نه اینکه اگر به نفع ما بود قبول کنیم و خوشنود باشیم اگر نبود ناامید و پشیمان باشیم که خدایا چرا من؟ درست است این مرحله بسیار سخت است
ولی باید در مقابل خداوند تسلیم شویم و تلاش خود را بکنیم. آنچه برایمان پیش آمد راضی باشیم و تسلیم خداوند باشیم ما باید تلاش خود را بکنیم اما آنچه خداوند برای ما مقدر نموده است را قبول کنیم راضی باشیم و تسلیم خواسته خداوند شویم. خواسته ما بشود خواسته خداوند.
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم)
ویرایش و رابط خبری: راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم)
تنظیم و ارسال: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر مهری (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باباطاهر همدان
- تعداد بازدید از این مطلب :
60