در سیدی مکر جناب مهندس میفرمایند: این یک گفتگویی بین استاد و شاگرد است. درمورد حس میگویند، حسهایی که درون جسم ما است مانند گوش و چشم که ما میبینیم و میشود حسشان کرد؛ صور آشکار یا حس برون نام دارد و حس ظاهر و برون مربوط به جسم است و پنجحس درون داریم که مربوط به صور پنهان است. ما یک جسم داریم که در زمان بیداری است؛ جسم دیگرمان که در زمان خواب است؛ مربوط به صور پنهان است. ما در عالم خواب هم داریم زندگی میکنیم؛ ولی در عالم خواب جسم ما دخیل نیست که کالبدهایی کار می کنند که در صور پنهان است. ما همین طور در اعتیاد، محبت و کینه هم صور آشکار داریم هم صور پنهان، بنابراین شخصیت انسان هم به دو قسمت تقسیم میشود: آشکار و نهان. یکی دیگر از مسائل مهم مکر است؛ یعنی حیله و فریب و به زبان ساده یعنی چارهاندیشی برای ضربه زدن به دیگران.
تشخیص دادن مکر برای ما خیلی مهم است. در همه موارد باید مراقب باشیم تا اسیر مکر نشویم. حیوانات برای بقا و شکار مکرهای بسیاری دارند؛ ولی مکر انسانها بزرگتر است. مکر همیشه با لباس زیبا میآید و همراه با طمع باعث گرفتاری انسان می شود و باید با دانایی و آگاهی مراقب باشیم تا اسیر مکر نشویم.
نکته دیگری که با آن برخود میکنیم خشم است که باعث گرفتاری انسانها میشود. انسان وقتی خشمگین میشود؛ آیکیو او به یک سوم کاهش پیدا میکند؛ مثلاً آیکیو یک فرد معمولی ۱۰۰ است؛ در زمان خشم به یک سوم میرسد که آیکیوی یک انسان کودن است؛ پس زمانیکه افراد خشمگین میشوند و کاری از آنها سر میزند زیاد به دل نگیرید و ما با بالا بردن آگاهیمان سعی کنیم که دچار خشم نشویم. هیچ چیز در دنیا نیست؛ مگر ابتدا یک تفکر و اندیشه بوده است. مثال یک لیوان را در نظر بگیریم؛ قبل از درست شدن آن یک فکر یا اندیشه بوده که به وجود آمده است.
خلاصه سیدی مکر
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مرجان (لژیون پنجم)
رابط خبری: همسفر منیره رهجوی راهنما همسفر مرجان (لژیون پنجم)
ویراستاری و ارسال: همسفر هستی رهجوی راهنما همسفر رؤیا (لژیون یکم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی ابوریحان تهران
- تعداد بازدید از این مطلب :
158