در سیدی «مکر» جناب مهندس میفرمایند: «ما پنج حس برون و پنج حس درون داریم. پنج حس درون شامل بینایی شنوایی و... اینها حس درون هستند. این حسها در صور پنهان و آشکار ما وجود دارند. حسهای آشکار همان پنج حسی که میبینیم و حسهای پنهان حسهایی هستند که در خواب کار میکنند».
همانطور که ما افکار، اندیشه، عشق، محبت، دوست داشتن، کینه و انتقام در آشکار و پنهان داریم، حیوانات هم صور آشکار و پنهان دارند. ممکن است بعضی از انسانها آن چیزی که هستند نشان ندهند، در ظاهر یک انسان معقول و خوب و در صور پنهان یک قاتل و دیوانه باشند. یکی از مسائلی که در صور پنهان ما وجود دارد مکر است. مکر و حیله، یعنی نیرنگ، تزویر، فریب، چاره و یا بهترین تدبیر برای اندیشیدن و ضرر زدن به چیزی. مکر در قرآن به عنوان تدبیر آمده است، یعنی اگر شما حقه و کلکی میزنید، خداوند پاتکش را به شما میزند.
تشخیص نیرنگ نقش مهمی برای ما دارد و راه را از چاه تشخیص میدهد. مثل داستان زاغ و روباه که در زندگی همه پیش میآید. مثل پول قرض کردن، ماشین یا زمین خریدن، تبلیغات، دارو، کلاهبرداری و نیرنگ در همه جا هست. در حیوانات هم مکر وجود دارد. حیوان وقتی بخواهد شکار کند، میرود در جایی که مخالف جهت باد باشد و بیحرکت میماند که بویش به شکار نخورد و گاهی ۳ الی ۴ ساعت طول میکشد. همیشه خطر در کمین انسان است.
مشکلاتی که در اثر مکر و حیله به وجود میآید که اصولاً حیله باید این طوری باشد. در مقابل حیله و نیرنگ طمع هم هست، مثل شرکتهای هرمی یا اینکه بانکها ۲۵ درصد سود میدهند؛ ولی یکی میگوید من ۵۰ درصد میدهم همه طمع میکنند و پولشان از بین میرود یا کلاسهای عرفانی که در ۳۰ جلسه پرواز روح را آموزش میدهند، شما میتوانی به اقیانوس بروی؛ ولی آیا میتوانی در آنجا زندگی کنی؟ پس باید به تمام مسائل دقت کنیم که همیشه حیله و تزویر به صورتی زیبا میآید. هیچ فسادی در دنیا انجام نمیگیرد، مگر اینکه لباس تقوا تنش کنیم. وقتی میخواهد فریب دهد شما را متقاعد میکند. مثل غیبت کردن به کسی یا شخصی.
مسئله دیگر خشم است هوش انسان معمولی روی ۱۰۰ یا ۱۲۰ هست؛ ولی هوش انسان خنگ و کودن روی ۸۰ یا ۶۰ است. وقتی انسانی خشمگین میشود هوشش تقسیم بر سه میشود، یعنی اگر هوش آن ۱۲۰ باشد موقع عصبانیت ۴۰ میشود، مثلاً در یک تصادف طرف حرفی میزند شخص عصبانی میشود قفل فرمان را برداشته ودر مغز او میزند؛ چون خشمگین شده است هوش او روی ۴۰ آمده است، خشم را باید بر مبنای آگاهی در بیاوریم، حوصله و صبر داشته باشیم، زود عکس العمل نشان ندهیم و مکر و حیله را هم در نظر داشته باشیم.
روح به معنی جان و نفس است، همان سبع سماوات که هفت آسمان و هفت جهان در نظر بگیریم، هر پیکر ما در یکی از جهانها سیر خواهد کرد. دو تا از این پیکرهها را میشناسیم، یکی جسمی که الان باورش داریم و یکی هم کالبدی که در خواب میبینیم که هر کدام در جای خودش حقیقی هستند. در حسهای درونی مثل بینایی وسیلهای در اختیار داریم مثل چشم؛ ولی در حس برون وسیلهای در اختیار نداریم.
در خواب با چشم دیگر و جسم و عالم دیگری هستیم، ما هر شب در خواب به آن دنیا میرویم و برمیگردیم. در قرآن هم میگوید: «خوابیدن یک مرگ موقت هست». همه چیز یک نوع تفکر هست، مهم این است که ما اینجا از علوم، دانش و محبت چی یاد گرفتیم و به چه دانشی رسیدهایم اگر ظلم کنیم به ما ظلم میشود. همه چیز در دنیا با اندیشه به وجود میآید و این آغاز خلق هست. ما زندگیمان را با اندیشه خودمان بنیانگذاری میکنیم، مثلاً من با اندیشهام متد DST و کنگره۶۰ را خلق کردم و به وجود آوردم.
اول یک تفکر و اندیشه هست اگر درست باشد تولید درستی خواهد داشت. اندیشه یک نوع کاشتن هست، هرچه بکاری همان را درو میکنی؛ پس خیال هم به همین صورت است، با افکارتان آن را میبینید و بعد آن را به وجود میآورید. خیال در جهت مثبتش خوب است؛ پس مراقب افکار و اندیشه خود باشید.
نویسنده و تایپ: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر تهمینه (لژیون یازدهم)
ویرایش: همسفر الهه رهجوی راهنما همسفر تهمینه (لژیون یازدهم)
عکاس: همسفر مریم رجوی راهنما همسفر نجمه (لژیون هشتم)
ویراستاری و ارسال: همسفر آرزو رهجوی راهنما همسفر هاجر (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران میرداماد اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
184