مشارکت همسفر محدثه:
قلب عضوی است که احساس ندارد و در سینه قرار دارد. ما سه جمله کلیدی در کنگره داریم که تمام جهان آفرینش به این سه پارامتر وابسته است: صوت (سمع)، نور (ابصار) و حس (قلوب). درک صوت و نور با حس انجام میشود.
وقتی میگوییم "قلبش سیاه است" یا "قلبش سنگ است" یا "قلبش مهربان است"، منظور ما به حس او بازمیگردد.
سیاهی حس به چه دلیل است؟ از کینه، از حسادت، از مردمآزاری و از دروغ.
اگر بخواهیم قلبهایمان را باز کنیم و حسمان را پاک کنیم، باید این حسهای منفی را از خود جدا کنیم. فرمان خداوند این است که بیماری را بهطور عمیق درمان کنیم؛ کاری که سخت و زمانبر است. بعضی اوقات بچههایی که به کنگره میآیند و بعد از یک سال جهانبینی میگویند: "ما هنوز درست نشدهایم". به آنها میگویم اشکالی ندارد، برای تغییر حس صد سال زمان لازم است. برای اینکه حسهای آلوده به مسائل ضدارزشی از آلودگی بیرون بیایند، زمان نیاز است.
درمان بهتنهایی کافی نیست؛ چرا که سلامت جسم، افکار، روان و احساس نیز اهمیت دارد. سالم بودن یعنی پیشگیری کردن.
مشارکت همسفر زهرا:
آنچه باور است، محبت است و آنچه نیست، ظروفی تهی است. در مورد دورههایی که در کنگره آموزش میبینیم، اگر همه را پشت سر گذاشته و به آنها عمل کرده باشیم، وارد وادی عشق و محبت میشویم. قبل از آن، باید در مورد معنای واقعی قلب بدانیم که یکی از اعضای بدن است و در سینه انسان قرار دارد و هیچگونه حسی ندارد؛ در واقع عملی که انجام میدهد پمپاژ خون در سراسر بدن است. قلب، مرکز عشق و محبت نیست.
سه جمله کلیدی که جهان آفرینش بر آن استوار است، "نور"، "صورت" و "قلب" بهعنوان مرکز حس هستند. وقتی قلب کسی مانند سنگ شده باشد، حس او نیز مانند سنگ است. ما باید ببینیم که آیا قلب ما سیاه است یا نه و این بستگی به وضعیت حس ما دارد. خراب بودن حس نیز از عواملی مانند حسادت، مقایسه کردن، دشمنی، نبخشیدن، مردمآزاری، شهادت دروغ دادن و آزار و اذیت اطرافیان به وجود میآید. خوشبختی انسان بستگی به این دارد که چقدر قلب او سیاه یا سفید است. همه چیز بستگی به حس ما دارد، زیرا حس یک گیرنده است و ما باید برای داشتن یک احساس خوب تلاش کنیم و حسهای منفی را از خود دور کنیم. باز کردن قلبها کار دشواری است و مستلزم زمان کافی است؛ چرا که حس انسانها اکثر اوقات آلوده است.
وقتی مسئله اعتیاد برای ما در کنگره ۶۰ حل شده است، باید به مسائل دیگری مانند سالم بودن جسم، سالم بودن افکار و روان نیز توجه کنیم و تغییر دهیم. آسودگی و زندگی در بهشت به معنای داشتن حس خوب است. خوشبختی و احساس انسان ربطی به میزان ثروت و سرمایه او ندارد، بلکه به این بستگی دارد که چقدر دوست دارد و چقدر دوستش دارند. چقدر قلب او سیاه است یا چقدر روشن؟ تنها داشتن دانش کافی نیست؛ اطلاعات و علم زمانی به کار ما میآید که حس ما درست باشد و قلب ما سیاه نباشد. اگر افسردگی، ناامیدی، مشکلات اقتصادی، عاطفی و روانی یا اضافه وزن داریم و ورزش نمیکنیم، دلیلش این است که حسهای ما خوابیدهاند و باید تغییر کنند. برای سالم بودن باید پیادهروی کرد، حتی در یک اتاق ۳ متری، و همچنین خواب و تغذیه کافی داشت تا جسم سالمی به دست آوریم. با نیروی عقل و ایمان میتوانیم به جایی برسیم که حس خود را درست کنیم.
مشارکت همسفر مهدیه:
اهمیت وادی سیزدهم و چهاردهم درسی دی "قلب" این است که در قلبها، رودخانه یا بحری جریان مییابد که سرچشمه آن زمین و آسمان است.
قلب چیست؟ همه ما میدانیم که قلب در سینه قرار دارد، اما خود قلب احساس درد نمیکند! زمانی که قلب دچار مشکل میشود، درد به رگها، پشت، دستها و قفسه سینه منتقل میشود.
حالا این سوال مطرح میشود: قلب مرکز چیست؟ قلب مرکز حواس ماست. جهان آفرینش بر مبنای سه پارامتر شکل گرفته است: صوت، نور و حس. در قرآن کریم به این سه موضوع بارها اشاره شده است و همواره نور، صوت و حس در کنار هم آمدهاند.
"سمع" یعنی شنوایی که مربوط به صوت است، "ابصار" یعنی چشمها که مربوط به نور است، و "قلوب" مربوط به حس ماست. ما با استفاده از حس و احساسات، میتوانیم نور و صوت را درک کنیم.
وقتی میگویند: "قلب کسی از سنگ است"، یعنی حس آن فرد به سختی سنگ و بیاحساس است. یا میگویند: "قلب کسی سیاه است"، یعنی حس او تاریک و خراب شده است. حال باید ببینیم: قلب ما سیاه است یا روشن؟ اگر حس ما روشن باشد، قلب نیز روشن میشود، و اگر حس ما تاریک و سیاه باشد، قلب هم تیره خواهد شد. تاریک و خراب شدن حس ناشی از کارهای ضدارزشی است؛ مانند کینهورزی، دشمنی و حسادت.
ممکن است فردی در بالاترین مقامها باشد؛ اما حسی سیاه و خراب داشته باشد.
بهشت یعنی داشتن حس خوب. بهشت یعنی آب خنک نوشیدن از کوزهای سفالی. ممکن است آبی در جامی از طلا باشد، اما گوارا نباشد. خوشبختی این است که به هیچ چیز حس بد نداشته باشیم و قلبی روشن و پاک داشته باشیم.
تایپ:رابط خبری، همسفر پروین رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال:همسفر زهره، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر احمد_اراک
- تعداد بازدید از این مطلب :
35