English Version
This Site Is Available In English

خانم‌ها بازتاب بیشتری دارند

خانم‌ها بازتاب بیشتری دارند

جلسه سیزدهم از دوره‌ سی‌و‌ششم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی صالحی به استادی همسفر الهام، نگهبانی همسفر بهاره و دبیری موقت همسفر زهرا با دستور‌جلسه «خانم‌های مسافر» روز سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:٠٠ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

دستور جلسه امروز خانم‌های مسافر است. من به این موضوع بسیار فکر کردم که چرا خانم‌های مسافر تا این حد از جامعه ما طرد شده‌اند. به قول آقای مهندس در بسیاری از موارد این طردشدگی حتی برای آقایان مسافر هم اتفاق می‌افتد؛ اما برای خانم‌ها چندین برابر است. به یاد‌ دارم زمانی‌که دبیرستان بودم کارشناس یا روانشناسی به دبیرستان ما آمده بود که راجع به موضوع اعتیاد صحبت کند. ایشان می‌گفتند آقایان اگر وارد مقوله اعتیاد شوند بسیار خطرناک است؛ اما بدتر از آن زمانی است که خانم‌ها وارد این ماجرا می‌شوند؛ زیرا خانم‌ها تا انتهای این قضیه را می‌روند.

نگاه جامعه این‌گونه است که خانم مصرف‌کننده تمام ضدارزش‌های دیگر را هم به‌راحتی انجام می‌دهد. این فکر ذهن من را از دیروز تا الان بسیار درگیر کرده که چرا این نگرش نسبت به خانم‌های مصرف‌کننده وجود دارد. در تمام دنیا مخصوصا جوامع سنتی مانند جامعه ما این نگاه، ریشه عمیقی دارد. زن نماد پاکی، عشق، محبت و مادر بودن است. به همین دلیل توقعات از خانم‌ها بیشتر شده و هیچ‌کس از شخصی که اسم مقدس مادر را دارد انتظار ندارد به سمت ضد ارزش‌ها برود. برای همین زمانی‌که خانمی درگیر مسئله اعتیاد می‌شود، به‌شدت و با بی‌رحمی هم از جانب خانواده و هم از جانب جامعه طرد می‌شود.

طی ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته گرایش خانم‌ها به مصرف مواد مخدر دو برابر شده و سن اعتیاد بین دختران و زنان به زیر ۳۵ سال رسیده است. فرقی که مصرف‌کنندگان خانم با آقا دارند این است که خانم‌ها معمولا همان اول کار سراغ حشیش و مواد مخدر صنعتی و سنگین می‌روند. در صورتی‌که آقایان معمولا‌ با سیگار و قلیان شروع کرده و کم‌کم به سمت مصرف تریاک و سپس مواد دیگر می‌روند. به همین علت زمانی‌که خانم‌ها درگیر مواد مخدر می‌شوند، تخریب‌شان بسیار بیشتر است.

همه این‌ها را گفتیم که یک لحظه خودمان را جای یکی از خانم‌های مصرف‌کننده و مسافر بگذاریم. آن‌ها به‌شدت از جانب خانواده و جامعه طرد شده‌اند و به‌عنوان خانم تغییرات هورمونی مانند افزایش و کاهش ترشح هورمون‌ها را تجربه می‌کنند.

ما خانم‌ها در طول زندگی چقدر تغییرات هورمونی همراه با بالا و پایین شدن‌های روحی را تجربه می‌کنیم. آقای مهندس می‌فرمایند: بعد از زایمان برای خانم‌ها خماری اتفاق می‌افتد؛ به خاطر خمری که در داخل بدن‌شان تخریب شده خماری را تجربه می‌کنند. واقعا حس وحشتناکی است، فردی که زایمان را تجربه کرده می‌داند که چه حسی است. خانم‌های مصرف‌کننده دائم احساس را در کنار مواردی که همه ما که مصرف‌کننده نیستیم، تجربه می‌کند و از طرفی هیچ فردی را حامی خودش نمی‌داند واقعا وحشتناک است؛ زیرا در جامعه ما غیر از کنگره۶۰ هیچ مکان دیگری نیست که خانم‌های مصرف‌کننده به راحتی احساس امنیت کنند و به آن مکان پناه بیاورند تا بتوانند درمان بشوند.

من چند سال پیش فیلم دارکوب را دیدم، خانم سارا بهرامی بازیگر اصلی بودند و نقش خانم مصرف‌کننده را بازی می‌کردند که تخریب به شدت بالایی داشتند، همسرش از او جدا شده، بچه را گرفته بودند و نمی‌گذاشتند که بچه را ببیند. مصاحبه خانم بهرامی را در سایت خواندم، ایشان بخاطر انجام تحقیقات میدانی که برای اجرای این نقش انجام داده بودند دچار آسیب روحی فراوانی شدند که تا چندین ماه بعد از اکران فیلم نتوانستند این آسیب‌ها را درمان کنند؛ یعنی حتی فردی که خواسته بود نقش خانم مصرف‌کننده را بازی کند آنقدر برایش سنگین بوده که چند ماه زمان نیاز داشته تا خودش را ریکاوری کند و به زندگی عادی برگردد. شما تصور کنید که خانم مصرف‌کننده وسط این منجلاب بدون کمک گیر کرده است. همه ما موظفیم اگر در اطراف ما شخصی است در حد توان به او کمک کنیم. به زور هم که نمی‌شود باید خودشان هم بخواهند.

در مورد خانم‌ها چیزی که وجود دارد این است که خلقت و آفرینش ما خانم‌ها این گونه است که هر چیزی به ما داده می‌شود آن را چندین برابر می‌کنیم و به اطرافمان بازتاب می‌دهیم. اگر عشق به ما داده شود، آن عشق را چندین برابر به اطرافیانمان می‌دهیم، اگر تاریکی باشد آن تاریکی را چندین برابر به اطرافیان می‌دهیم. حالا شما فکر کنید مادر یک خانواده درگیر مسئله اعتیاد شده و از جانب خانواده و جامعه طرد شده، پر از تاریکی و نفرت است و تمام این ضد ارزش‌ها را چندین برابر به محیط اطراف و فرزندانش بازتاب می‌دهد. خانم‌هایی که درگیر این مسئله هستند، قطعا یک چرخه اشتباه را منتقل می‌کنند. یک موردی که من ۱۶ یا ۱۷ ساله بودم به آن برخورد کردم این بود که یک خانمی که اعتیاد داشت ازدواج کرد؛ اما همسرش از اعتیاد او مطلع نبود، آن‌ها صاحب فرزند شدند در ادامه از هم جدا شدند و در نهایت فرزندی که در زندگی اصلا با آن‌ها نبود به اعتیاد کشیده شد. اکنون ۱۷ یا ۱۸ ساله و هنوز درگیر اعتیاد است. می‌خواهم بگویم در خانواده واقعا مادر نقشش پررنگ‌تر از یک پدر است. آن بازتابی که مادر به اطرافش می‌دهد چند برابر بیشتر از یک آقای مصرف‌کننده است. اگر یک پدر مصرف‌کننده باشد و خانواده آسیب ببیند، یک مادر می‌تواند مقداری از آن آسیب را کم کند و فرزندان را در یک مسیر دیگر هدایت کند؛ اما زمانی که مادر مصرف‌کننده شود، خانواده به کلی از هم می‌پاشد.

آقای مهندس مکانی را به نام جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰  تأسیس کردند که خانم‌های مسافر در امن‌ترین و پر عشق‌ترین محیط ممکن بتوانند به درمان برسند. حالا وظیفه ما چیست؟ وظیفه همه ما این است که در کنگره خدمت کنیم تا ان‌شاءالله کنگره۶۰ داخل ایران و در حد جهانی شدن بتواند نهایت کار ممکن را برای مسافران خانم انجام دهد تا به امید خدا بهترین بازخورد را از این قضیه داشته باشیم.

در ادامه تقدیر از اعضاء لژیون سردار

مرزبانان کشیک: همسفر مریم و مسافر داوود
عکس: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر عذری (لژیون دهم)
تایپ: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون‌ نهم)
ویراستاری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پانزدهم) دبیر سایت
ارسال: همسفر مرضیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صالحی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .