English Version
This Site Is Available In English

یک خانم سالم یعنی یک خانواده سالم

یک خانم سالم یعنی یک خانواده سالم

مشارکت همسفر سحر 

اعتیاد خانم‌ها معضلی چندوجهی است و علل و عوامل متعددی را در زیرمجموعه خود دربر‌می‌گیرد؛ از جمله رشد نیافتن مهارت‌های لازم برای توفیق در زندگی و مشکلات روحی و روانی می‌باشد. از پیامدهای گوناگون آن می‌توان به پایین بودن سطح تحمل، احساس تنهایی و دردهای جسمی اشاره کرد. اعتیاد خانم‌ها اغلب ریشه در شرایط خانوادگی داشته‌ است برای مثال خانم‌های مجرد مصرف‌کننده، پدر یا برادر معتاد دارند و اکثر خانم‌های متأهل مصرف‌کننده، توسط همسرانشان آلوده می‌شوند و هم‌چنین در اغلب موارد بیماری‌های روحی، زمینه‌ساز اعتیاد خانم‌ها نیز می‌باشد. داشتن فرزندان سالم و تندرست یکی از امیال و آرزوهای هر خانواده‌ای است‌ از این‌رو والدین تمام توان خود را برای این امر به کار می‌گیرند اما مادر مصرف‌کننده در دوران بارداری، فرزندش را معتاد و ناقص می‌کند؛ نوزادان خانم‌های مصرف‌کننده از نظر فیزیکی غیرعادی بوده و دچار محرومیت می‌باشند. با وجود مادر مصرف‌کننده در خانواده، احترام بین افراد‌ جای خود را به بی‌توجهی، نزاع و درگیری می‌دهد؛ به‌علت عدم وجود روابط محبت‌آمیز با مادر، حاضر به پذیرش نصایح او نیستند؛ بنابراین روابط عاطفی مادر با فرزندان، به‌علت اعتیاد آسیب می‌بیند و موادمخدر برای او اولویت می‌یابد که همین امر، فرزندان را نیز به‌ سوی اعتیاد و رفتارهای ضداجتماعی می‌کشاند.

آقای‌مهندس فرمودند: «خانم‌های مسافر جزء خانواده ما هستند؛ اگر خانمی اشتباه کرده است، باید زمان جبران به آن‌ها بدهیم تا جبران نماید.» کنگره۶۰ مکان امنی برای خانم‌های مسافر می‌باشد چراکه تمام اعضای آن اعم از راهنمایان، نگهبانان، دیده‌بانان و مرزبانان از بین خانم‌های مسافر هستند و آن‌ها می‌توانند با آرامش به درمان خود برسند. خانم‌هایی که هیچ نور امیدی در دل‌شان نبوده و در تاریکی به‌سر می‌برند، با آمدن به کنگره‌۶۰ از تاریکی‌ها به سمت روشنایی‌ها حرکت کرده و با آموزش‌هایی که گرفتند، ‌تغییرات زیادی را در زندگی خود به‌وجود آورده‌اند که باعث شده است دید اعضای خانواده و جامعه نسبت به آن‌ها عوض شود و به‌عنوان یک انسان مفید به هم‌نوعان خود خدمت کنند.

مشارکت همسفر فاطمه

یکی از اصلی‌ترین مباحثی که در زمینه مصرف مواد‌مخدر وجود دارد، مصرف مواد‌مخدر توسط خانم‌ها است. به سبب نقش تأثیرگذاری که یک خانم چه به‌عنوان دختر، خواهر، همسر و یا مادر چه در جامعه و چه در خانواده ایفا می‌کند بسیار مهم و شایان توجه است. خانم‌ها عهده‌دار نقش تربیتی جامعه بوده و هستند و این خانم‌ها هستند که مسئولیت مهم تربیت افراد جامعه را به‌دوش دارند. چرا که انسان‌ها در خانواده تربیت می‌گردند و سپس وارد اجتماع می‌شوند چنان‌که در قرآن کریم از خانم به عنوان آرامش‌دهنده یاد شده است. حال آن‌که همین خانم، به‌عنوان اصلی‌ترین رکن خانواده و جامعه، زمانی که دچار اعتیاد می‌گردد، بنیان خانواده و ستون‌های جامعه دچار تزلزل می‌گردد. اعتیاد در خانم‌ها به‌دلیل پیچیدگی سیستم بیوشیمی آن‌ها بسیار سخت‌تر از آقایان است.

خانم‌ها در ۴‌دوره از زندگی خود به‌طور طبیعی، اما بسیار سخت دچار تغییرات هورمونی می‌شوند: ۱_ دوران بلوغ ۲_دوران پریود ۳_ دوران حاملگی و زایمان ۴_ دوران یائسگی. در کنار این موارد، زمانی که خانمی مصرف مواد را نیز دارد، در کنار تمام این فراز و نشیب‌ها، پله‌های درمان اعتیاد هم قرار می‌گیرد. خانم‌ها در هر ۴‌مرحله ذکر شده، به مواد شبه افیونی بیشتری نیاز دارند تا بتوانند از این مراحل عبور کنند. سیستم‌ایکس خانم‌ها و آقایان به لحاظ تولید مواد شبه افیونی و ضد‌درد با یک‌دیگر متفاوت است. به‌طور مثال با شروع حاملگی و تقسیم سلولی، سیستم‌ایکس با اضافه‌بار مخصوص حاملگی شروع به کار می‌کند و انواع مواد محرک، ضد درد و ... را به مرور زمان در اختیار مادر قرار می‌دهد این مواد در هنگام زایمان به اوج خودش می‌رسد. این مواد شبه‌افیونی سیستم‌ایکس است که شرایط را برای زایمان و تولید‌مثل در خانم‌ها آماده می‌کند. اگر تولید زیاد این مواد در زمان زایمان رخ نمی‌داد، قطعاً همه مادران در هنگام زایمان از شدت درد می‌مردند. حال اگر بلافاصله پس از زایمان، به چهره مادر نگاه کنید ملاحظه می‌کنید که با چه آرامشی طفل خود را در آغوش گرفته گویی کلی مرفین به او تزریق شده است.

نکته مهمی که وجود دارد این است که پس از زایمان، مواد‌مخدر طبیعی، دیگر به میزان بالا در بدن ترشح نمی‌شود که پزشکان به این موضوع، افسردگی بعد از زایمان می‌گویند؛ در صورتی که این موضوع خماری پس از زایمان است اگر سندرم محرومیت مواد مخدر را در یک معتاد بررسی کنیم، دقیقاً مثل سندرم افسردگی پس از زایمان است که البته به طور طبیعی و در اثر شیر دادن مادر از پستان خودش به نوزاد، این مسئله به مرور زمان برطرف می‌گردد؛ ولی مادرانی که به طور طبیعی زایمان نمی‌کنند یا به نوزادان خود شیر نمی‌دهند، سندرم افسردگی پس از زایمان با مشکل مواجه می‌گردد. خانم‌های مصرف‌کننده، بسیار آسیب‌پذیر و شکننده هستند و همین‌طور پیچیدگی‌های خاص خودشان را دارند سخت‌تر و دیرتر اعتماد می‌کنند و نیازمند حمایت بیشتر در بخش درمان هستند و می‌توان گفت زمانی که وارد پروسه درمان می‌شوند، نسبت به خانواده و درمان مسئوليت‌پذیرتر هستند. جناب مهندس‌دژاکام با به‌وجود آوردن بستر مناسب، زمینه را برای درمان هرچه بهتر خانم‌های مصرف کننده فراهم کرده است؛ به طوری که آقای‌مهندس برای به‌وجود آوردن امنیت در محیط درمانی خانم‌های مسافر، سخت‌گیری‌ها و قوانین محکمی را در قسمت‌ خانم‌ها وضع کرده است که این قوانین با حمایت‌های ایشان، به طور کامل حاکم است و بستر امنی را برای سفر مطلوب آماده نموده است‌.

اگر یک خانم، احساس امنیت را دریافت نکند از طی نمودن درست مسیر خویش باز می‌ماند. تدبیر و سیاست‌گزاری آقای‌مهندس، در سالم بودن و سالم ماندن فضای کنگره، نقش به‌سزایی داشته و دارد. درمان با متد‌DST به دلیل استفاده از داروی مناسب، زمان مناسب و در نهایت بستر مناسب، برای مسافران خانم به‌راحتی صورت می‌گیرد. خانم‌های مسافر به سبب سختی‌های که در زمان مصرف و همچنین در طی درمان سپری می‌کنند، نیاز به حمایت و پشتیبانی بیشتر از جانب خانواده و همسر خود دارند تا بتوانند شخصیت اصیل و واقعی خودشان را بروز دهند. یک خانم سالم یعنی یک خانواده سالم، فرزندان سالم و در نهایت یک جامعه سالم است.

مشارکت راهنما همسفر معصومه 

اولین خانم مسافر خانم راد بودند که به راهنمایی مهندس حسین‌دژاکام گروه خانم‌های مسافر پایه‌گذاری شد و سپس به تعداد آن‌ها اضافه شد و اکنون بسیاری از خانم‌های مسافر درمان و به درجه‌های راهنمایی یا اسیستانتی رسیدند. در کشور ۹‌شعبه برای خانم‌های مسافر است، مانند شعبات تهران، قشم، شیروان مشهد، قزوین، کرمان و اصفهان. چندین بار گروه خانم‌های مسافر منحل شد و دوباره احیا شد و با وجود جو بدی که در جامعه وجود داشت گروه‌های خانم‌های مسافر برای درمان راه خود را ادامه دادند. خانم‌های مسافر می‌توانند در محیطی کاملاً مطمئن که توسط دیگر خانم‌های مسافر اداره می‌شود به درمان برسند و در طول درمان از کلاس‌های ورزشی که به‌صورت رایگان برگزار می‌شود استفاده نمایند. این گروه‌ها در ساختمان‌هایی هستند که در امنیت کامل به سر می‌برند و همه مسئولیت‌ها و کارهای این شعبات با خود خانم‌های مسافر است و فقط مهندس حسین‌دژاکام در کنار این خانم‌های مسافر هستند.

اکثریت این مسافران یا دانشجو هستند یا دانشجوی کارشناسی یا به علم روان‌شناسی مشغول هستند و برای آموزش گرفتن در سعی و تلاش هستند. خانواده‌های خانم‌های مسافر می‌توانند به همراهی این عزیزان به پیشرفت آن‌ها کمک شایانی کنند. گروه خانم‌های مسافر پیام خود را برای مصرف‌کنندگان می‌گذارند تا بتوانند این تابو را بشکنند تا این آتش‌ها به گلستان‌ها تبدیل شود. امیدوارم کنگره‌۶۰ با جهانی‌ شدن باعث شود همه انسان‌ها از این چشمه جوشان بنوشند و سیراب شوند و خود نیز چشمه‌هایی باشند برای کسانی که به دنبال آب هستند و تشنه آموزش هستند تا به تعادل برسند.

مشارکت همسفر معصومه 

خانم‌های مسافر در کنگره‌60 به‌طور مشابه مثل آقایان مسافر سفر می‌کنند اما ممکن است برخی تفاوت‌ها و چالش‌های خاص خود را داشته باشند. در کنگره‌60 سفر به معنای فرایند بهبودی از اعتیاد و رهایی از وابستگی به مواد‌مخدر است که این سفر شامل مراحل مختلفی از جمله پذیرش مشکل و شرکت در جلسات یادگیری و مهارت‌های جدید و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی است. خانم‌ها و آقایان مسافر هر دو از روش و تکنیک‌های مشابهی برای بهبودی استفاده می‌کنند یعنی همان روش‌DST و شربت‌OT اما خانم‌های مسافر با یکسری چالش‌ها همراه هستند؛ یکی مسائل اجتماعی و فرهنگی که شامل فشارهای اجتماعی و نگرانی‌های خانوادگی و مشکلات پذیرش در جامعه می‌باشد. خانم‌های مسافر نسبت به آقایان مسافر نیاز به حمایت عاطفی دارند تا بتوانند در بهبود خود پیشرفت داشته باشند در برخی موارد کنگره جلسات جداگانه‌ای برای خانم‌های مسافر برگزار می‌کند تا فضای امن و راحتی برای بیان تجربیات و احساسات خود فراهم کنند.

مشارکت همسفر سحر 

وقتی به کلمه خانم مسافر فکر می‌کنیم پی می‌بریم که این کلمه یا عنوان برای یک خانم خیلی سنگین است و برای یک زن خیلی سخت است که به‌عنوان یک مصرف‌کننده شناخته شود. حتی آقایان مسافر به‌سختی می‌توانند اعلام کنند که مصرف‌کننده هستند و این موضوع در مورد خانم‌ها خیلی سخت‌تر است زیرا معمولاً اکثر افراد جامعه فکر می‌کنند فردی که مصرف‌کننده است دزد یا کلاه‌بردار است؛ اما اصلاً این قضیه صحت ندارد و در بین افراد ثروتمند، تاجر، مهندس و ... مصرف‌کننده زیاد است به خاطر همین طرز تفکر غلط در جامعه به یک خانم مصرف‌کننده برچسب‌های زیادی زده می‌شود و معمولاً جامعه این افراد را طرد می‌کند.

اکنون یک سؤال پیش می‌آید یک خانمی که خواسته یا ناخواسته درگیر اعتیاد شده است و از زندگی خسته است کجا می‌تواند درمان شود؟ وارد کدام گروه شود؟ به چه ارگانی مراجعه کند که هم هویتش حفظ شود و هم در امنیت کامل درمان شود؟ پس وقتی خوب دقت می‌کنیم می‌بینیم یک خانم مصرف‌کننده در جامعه شرایط سختی دارد؛ اما کنگره۶۰ راهی جدید را پیش روی خانم‌های مصرف‌کننده گذاشته است تا بتوانند در کمال آرامش و امنیت سفر کنند و درمان شوند. وقتی صحبت از امن بودن می‌شود یعنی این‌که خانم‌های مسافر در کنگره۶۰ دارای ساختمان مجزا هستند و اصلاً با آقایان مصرف‌کننده برخوردی ندارد و تمام سیستم‌شان توسط خود خانم‌های مسافر اداره می‌شود و تنها شخصی که در بین خانم‌های مسافر حضور دارد آقای‌مهندس است و ذره‌ذره خانم‌های مسافر را آموزش می‌دهند تا کم‌کم بتوانند تمام مسئولیت‌ها را خودشان بر عهده بگیرند. همه ما باید دیدمان را نسبت به خانم‌های مسافر تغییر بدهیم.

رابط خبری و تایپ: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون سوم)
تایپ و ویراستاری: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر معصومه(لژیون سوم)
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی ملایر

 

 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .