English Version
This Site Is Available In English

یک خانم سالم یعنی یک خانواده سالم

یک خانم سالم یعنی یک خانواده سالم

جلسه هفتم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران کنگره60 نمایندگی شوشتر با استادی مرزبان همسفر فاطمه با دستور جلسه «خانم‌های مسافر» روز شنبه 15 دی‌ماه 1403 آغاز به کرد.

سخنان استاد:

شاکر و سپاسگزارم که در مسیر صراط مستقیم قرار گرفتم آموزش می‌گیرم و خدمت می‌کنم. اعتیاد به مواد مخدر، یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین آسیب‌های اجتماعی در جوامع امروز محسوب می‌شود، که آثار و پیامدهای گوناگونی را در ساختار تعاملاتی اجتماعی و خانوادگی برجای می‌گذارد و پیش از آقای مهندس دژاکام، هیچ راهی برای گریز و یا مهار این مسئله یافت نشده بود. 

یکی از اصلی‌ترین مباحثی که در زمینه مصرف مواد مخدر وجود دارد، مصرف مواد مخدر توسط خانم‌ها می‌باشد. به سبب نقش تأثیرگذاری که یک خانم؛ چه به‌عنوان دختر، خواهر، همسر و یا مادر؛ چه در جامعه و چه در خانواده ایفا می‌کند، بسیار مهم و شایان توجه است. برای آقایان انقدر وحشتناک بود، حالا در نظر بگیرید یک خانم بخواهد بگوید من مصرف کننده‌ام.

خانم‌ها عهده‌دار نقش تربیتی جامعه بوده و هستند و این خانم‌ها هستند که مسئولیت مهم تربیت افراد جامعه را به دوش دارند. چرا که انسان‌ها را در خانواده تربیت می‌گردند و سپس وارد اجتماع می‌شودند. حال آنکه همین خانم، به‌عنوان اصلی‌ترین رکن خانواده و جامعه، زمانی که دچار اعتیاد می‌گردد، بنیان خانواده و ستون‌های جامعه دچار تزلزل می‌گردد.

اعتیاد در خانم‌ها به دلیل پیچیدگی سیستم بیوشیمی آن‌ها بسیار سخت‌تر از آقایان است. خانم‌ها در ۴ دوره از زندگی خود به‌طور طبیعی، اما بسیار سخت دچار تغییرات هورمونی می‌شوند: ۱- دوران بلوغ ۲- دوران پریود ۳- دوران حاملگی و زایمان ۴- دوران یائسگی. در کنار این موارد، زمانی که خانمی مصرف مواد را نیز دارد، در کنار تمام این فراز و نشیب‌ها، پله‌های درمان اعتیاد هم قرار می‌گیرد.

خانم‌ها در هر ۴ مرحله ذکر شده، به مواد شبه افیونی بیشتری نیاز دارند تا بتوانند از این مراحل عبور نمایند. سیستم ایکس خانم‌ها و آقایان به لحاظ تولید مواد شبه افیونی و ضد درد با یکدیگر متفاوت می‌باشد. به طور مثال با شروع حاملگی و تقسیم سلولی، سیستم ایکس با اضافه‌بار مخصوص حاملگی شروع به کار می‌نماید و انواع مواد محرک، ضد درد و ... را به مرور زمان در اختیار مادر قرار می‌دهد. این مواد در هنگام زایمان به اوج خودش می‌رسد. این مواد شبه افیونی سیستم ایکس است، که شرایط را برای زایمان و تولیدمثل در خانم‌ها آماده می‌نماید. اگر تولید زیاد این مواد در زمان زایمان رخ نمی‌داد، قطعاً همه مادران در هنگام زایمان از شدت درد می‌مردند.

حال اگر بلافاصله پس از زایمان، به چهره مادر نگاه کنید؛ ملاحظه می‌کنید که با چه آرامشی طفل خود را در آغوش گرفته است. گویی کلی مرفین به او تزریق شده است. نکته مهمی که وجود دارد، این است که پس از زایمان، مواد مخدر طبیعی، دیگر به میزان بالا در بدن ترشح نمی‌شود که پزشکان به این موضوع، افسردگی بعد از زایمان می‌گویند. در صورتی که این موضوع خماری پس از زایمان است.

اگر سندرم محرومیت مواد مخدر را در یک معتاد بررسی کنیم، دقیقاً مثل سندرم افسردگی پس از زایمان است که البته به طور طبیعی و در اثر شیردادن مادر از پستان خودش به نوزاد، این مسئله به مرور زمان برطرف می‌گردد؛ ولی مادرانی که به طور طبیعی زایمان نمی‌کنند و یا به نوزادان خود شیر نمی‌دهند، سندرم افسردگی پس از زایمان با مشکل مواجه می‌گردد. خانم‌های مصرف‌کننده، بسیار آسیب‌پذیر و شکننده هستند و همین‌طور پیچیدگی‌های خاص خودشان را دارند. سخت‌تر و دیرتر اعتماد می‌کنند و نیازمند حمایت بیشتر در بخش درمان ‌می‌باشند و می‌توان گفت زمانی که وارد پروسه درمان می‌شوند، نسبت به خانواده و درمان مسئوليت‌پذیرتر هستند. 

آقای مهندس دژاکام با به‌وجودآوردن بستر مناسب، زمینه را برای درمان هرچه بهتر خانم‌های مصرف کننده فراهم نموده است. به طوری که آقای مهندس برای به وجود آوردن امنیت در محیط درمانی خانم‌های مسافر، سختگیری‌ها و قوانین محکمی را در قسمت‌ خانم‌ها وضع نموده است که این قوانین با حمایت‌های ایشان، به طور کامل حاکم است و بستر امنی را برای سفر مطلوب آماده نموده است‌. چرا که اگر یک خانم، احساس امنیت را دریافت ننماید؛ از طی نمودن درست مسیر خویش باز می‌ماند. تدبیر و سیاست گزاری آقای مهندس، در سالم بودن و سالم ماندن فضای کنگره، نقش بسزایی داشته و دارد. درمان با متدDST به دلیل استفاده از داروی مناسب، زمان مناسب و در نهایت بستر مناسب، برای مسافران خانم به‌راحتی صورت می‌گیرد. خانم‌های مسافر به سبب سختی‌های که در زمان مصرف و همچنین در طی درمان سپری می‌کنند، نیاز به حمایت و پشتیبانی بیشتر از جانب خانواده و همسر خود دارند تا بتوانند شخصیت اصیل و واقعی خودشان را بروز دهند و به مانند یک خانم که زمانی که آموزش درستی دریافت نماید این توانایی را پیدا خواهد کرد تا دنیا را تغییر دهد. یک خانم سالم یعنی یک خانواده سالم، یعنی فرزندان سالم و در نهایت یک جامعه سالم است.

نویسنده: مرزبان همسفر فاطمه
ویراستاری و ارسال: همسفر زینب نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شوشتر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .