در باب دستور جلسه «هفته همسفر» مصاحبهای با راهنمایان محترم نمایندگی امامقلیخان مسافر حمید و همسفر مریم انجام دادیم، از ایشان سپاسگزاریم که وقت ارزشمند خود را در اختیار ما قرار دادند و ما را در این گفتوگو همراهی کردند.
همسفر مریم و مسافرشان حمید با آخرین آنتیایکس مصرفی تریاک خوراکی به مدت ۱۰ ماه و ۲۳ روز با متد DST و داروی OT با راهنمایی مسافر مرتضی احمدی و همسفر زیبا سفر کردند. رشته ورزشی همسفر دارت و رشته ورزشی مسافر فوتسال هست و هم اکنون ۷ سال و ۹ ماه است که با دستان پرتوان آقای مهندس از بند اعتیاد و 7سال و 1ماه است که از بند نیکوتین آزاد و رها هستند.
لطفاً حس و حال خود را نسبت به هفته همسفر بیان کنید؟
همسفر مریم: هفته همسفر به نظر میرسد زمان ویژهای باشد که فرصتی برای قدردانی و تجلیل از کسانی که در سفر زندگی یا مسیرهای مشترک همراه ما بودهاند فراهم میکند. برای من اگر تصور کنم، حس و حال این هفته باید پر از صمیمیت، همدلی و یادآوری لحظات مشترک باشد و همچنین شاید فرصتی برای تأمل بر اینکه چهقدر ارزش دارد که کسی در کنارمان باشد و مسیر را برایمان زیباتر کند.
مسافر حمید: هفته همسفر حس و حالی خاص و مملو از قدردانی، همدلی و پیوند عاطفی را به همراه دارد، این زمان فرصتی است تا به نقش مهم همسفران در مسیر زندگی توجه کنیم، کسانی که با صبر، محبت و پشتیبانی، لحظات دشوار و شادمانه را با ما شریک میشوند.
حس و حال این هفته برای من شبیه به گرمای آرامشبخش یک آغوش یا لبخند امیدبخشی است که در سختترین روزها به ما انرژی میدهد، این زمان مرا به یاد ارزش حضور افرادی میاندازد که بیچشم داشت در کنارمان قدم برمیدارند و یادآور میشود که قدردانی از آنها نه فقط یک وظیفه؛ بلکه یک افتخار است.
واژه همسفر برای شما به چه معناست و چرا باید هفتهای به نام همسفر داشته باشیم؟
همسفر مریم: واژه همسفر برای من معنای کسی است که در مسیر زندگی با من همراه است؛ حتی یک مسافرت و اینجا سفری از تاریکی به سمت روشنایی است؛ برای رشد و تکامل، همسفر میتواند همسر یا مادر در کنگره باشد که با همراهی در لحظات سخت و شیرین گره خورده است و این فرصت مناسبی است برای قدردانی یک ارتباط انسانی، برای تقویت روابط که با همراهی همسفر زیبا میشود چون تنها افرادی که همیشه در کنار ما بودند همسفران هستند که مسیر زندگی را هموار میکنند.
مسافر حمید: واژه «همسفر» در معنای ساده خود، کسی است که در یک سفر همراه شماست؛ اما این واژه عمق بیشتری دارد و نمادی از همراهی، همدلی و پشتیبانی در مسیرهای مختلف زندگی است. همسفر میتواند شریک زندگی، یک دوست، یک همراه در دوران سختی یا حتی کسی باشد که شما را در مسیر رشد و تعالی یاری میدهد.
معنای همسفر: همسفر تنها کسی نیست که کنار شما راه میرود؛ بلکه کسی است که در شادیها و سختیها با شما همراه است، به شما امید میدهد و با انرژی مثبت خود شما را در رسیدن به مقصد دلخواه یاری میکند، این واژه بازتابی از همدلی، وفاداری و همافزایی است.
اهمیت داشتن «هفته همسفر»: هفتهای به نام «هفته همسفر» میتواند فرصتی باشد برای:
۱ـ قدردانی از همراهان زندگی: افراد اغلب درگیر روزمرگی میشوند و ممکن است فراموش کنند از کسانی که در مسیر زندگی کنارشان هستند تشکر کنند، این هفته یادآور ارزشگذاری به روابط انسانی است.
۲ـ تقویت روابط و همبستگی: گرامیداشت چنین مناسبتی میتواند به تحکیم پیوندها و ایجاد لحظات مشترک مثبت کمک کند.
۳ـ ترویج فرهنگ همراهی و همدلی: در جامعهای که گاهی فردگرایی بیشتر میشود، توجه به ارزش همراهی میتواند به بهبود روابط اجتماعی کمک کند.
۴ـ ایجاد فرصتی برای تعامل: این هفته میتواند زمان مناسبی باشد برای فکر کردن به اهمیت همراهان زندگی و نقش آنها در موفقیتها و تجربههای ما.
ایجاد هفتهای برای همسفر، نه تنها احترام به این رابطه را نشان میدهد؛ بلکه باعث تقویت روحیه و افزایش عشق و محبت میشود.
توصیه شما به همسفرانی که در کنگره تحت آموزش هستند؛ ولی مسافرشان به هر دلیلی حضور ندارد، چیست؟
همسفر مریم: برای همسفران که در کنگره هستند؛ ولی مسافرشان حضور ندارد چند نکته وجود دارد: اول اینکه باید بر روی رشد فردی خود تمرکز کنند؛ چرا که مسیر آموزشی کنگره میتواند به رشد و توسعه فردی کمک کند، پس باید آموزشها را با جدیت دنبال کرد چون بر روابط شما با مسافران تأثیر مثبت دارد و در ادامه باید صبور بود، پذیرش کرد و اعتماد داشت که در زمان لازم و موقع مناسب او نیز تصمیم به تغییر خواهد گرفت، پس باید در حفظ آرامش و انرژی مثبت در خانه کوشید و الگویی از تغییر و پیشرفت باشید و در مسیر درمان نباید به حضور دیگری وابسته باشد؛ باید با استقلال فکری عمل کرد و تغییر ابتدا باید از خود شروع شود و زمانی که مسافر تغییر را حس کند او نیز حتماً انگیزه لازم را پیدا خواهد کرد.
مسافر حمید: برای همسفرانی که در کنگره تحت آموزش هستند؛ ولی مسافرشان به هر دلیلی حضور ندارد، چند توصیه مهم دارم:
۱ـ روی رشد فردی تمرکز کند.
نبود مسافر به این معنا نیست که همسفر نمیتواند در مسیر خودسازی پیشرفت کند هدف اصلی کنگره۶۰، آموزش و رشد همسفر است تا به آرامش و تعادل برسد و با تمرکز روی آموزشها، میتواند خود را قویتر و آمادهتر کند.
۲ـ همسفر بایدصبوری و پذیرش را تمرین کند.
حضور نداشتن مسافر میتواند چالش برانگیز باشد؛ اما با پذیرش شرایط موجود و صبوری، همسفر میتواند انرژی خود را برای مثبتاندیشی و حرکت به سمت اهداف خود حفظ کند.
۳ـ همسفر باید به مسافر زمان بدهد.
هر کس مسیر خود را با سرعت و آمادگی خاصی طی میکند؛ شاید مسافر هنوز آمادگی ورود به کنگره را ندارد؛ اما این به معنای پایان راه نیست، همسفر میتواند با آرامش و رفتار متعادل، زمینه را برای حضور مسافر فراهم کند.
۴ـ الگوی مثبتی باشد.
با عمل به آموزشهای کنگره، تبدیل به الگویی الهامبخش شود و تغییرات مثبت در رفتار، گفتار و نگرش همسفر میتواند تأثیر زیادی روی مسافر بگذارد و او را به بازنگری در تصمیماتش ترغیب کند.
۵ـ از حمایت کنگره بهره ببرد.
در جلسات شرکت کند و با سایر همسفران و راهنماها در ارتباط باشد، این حمایتها میتواند به همسفر انگیزه و نیروی بیشتری برای ادامه مسیر بدهد.
۶ـ ایمان و امید خود را حفظ کند.
تغییر و تحول زمانبر است، همسفر باید ایمان داشته باشد که تلاشهای او بینتیجه نخواهد ماند و با امید، قدمهای استوارتری در مسیر خود بردارد. حضور همسفر در کنگره به معنای شروع یک تغییر بزرگ است؛ حتی اگر مسافر فعلاً همراه او نباشد.
در کنگره به همسفر بال پرواز میگویند؛ نظر شما درباره این تعبیر چیست و یک همسفر باید چگونه رفتار کند که در ادامه از بال مسافر تبدیل به بار مسافر نشود؟
همسفر مریم: در کنگره به همسفر بال پرواز میگویند که بسیار زیبا و معنادار است که نشان میدهد همسفر نه تنها نقش حمایتکننده دارد؛ بلکه با حضور آگاهانه و پرانرژی خود میتواند مسافر را به سمت رهایی سوق دهد، همانگونه که بالها پرنده را به اوج میرسانند؛ ولی بعضی مواقع این بال تبدیل به بار میشود و روند بهبودی را مختل میکند، پس همسفر باید رشد شخصی خود را دنبال کند و اگر همسفر تمام زندگی خود را وقف مسافر کند خود را فراموش میکند و به جای کمک فشار روانی بر مسافر ایجاد میکند و با حضور در جلسات آموزشی، خواندن کتابها و نوشتن سیدیها و استفاده از تجربیات دیگران میتواند تبدیل به یک بال قوی شود و اگر میخواهد تبدیل به بار نشود؛ نباید مدام مسافر را سرزنش کند و اشتباهات گذشته را یادآوری نماید و با این کار تبدیل به یک مانع میگردد. همسفر باید همیشه مسافر خود را تشویق کند و به او انگیزه لازم را بدهد و همسفر زمانی بال پرواز خواهد شد که عشق، آگاهی و صبوری مسافر خود را حمایت کند و نقش یک همراه و همدل را داشته باشد که در این صورت هر دو به رشد و تعالی میرسند.
مسافر حمید: تعبیر «همسفر بال پرواز» در کنگره بسیار زیبا و نمادین است، این تعبیر نشاندهنده نقشی است که همسفر میتواند در مسیر رشد و تعالی مسافر ایفا کند؛ نقشی حمایتی، انگیزهبخش و الهامدهنده که باعث میشود مسافر با قدرت بیشتری به سمت اهدافش حرکت کند. همسفر در این تعبیر کسی است که نهتنها مانع نیست؛ بلکه بالی است که به پرواز مسافر کمک میکند.
برای اینکه یک همسفر از «بال مسافر» به «بار مسافر» تبدیل نشود، نکات زیر میتواند مفید باشد:
۱ـ پذیرش مسئولیت خود: همسفر باید درک کند که رشد و تغییر مسافر مسئولیت خودش است، همسفر نباید بیش از حد کنترلگر یا وابسته شود.
۲ـ حمایت عاطفی: به جای قضاوت یا فشار آوردن، همسفر میتواند فضایی امن و محبتآمیز ایجاد کند تا مسافر احساس کند که در هر شرایطی حمایت میشود.
۳ـ آگاهی و آموزش: همسفر با افزایش آگاهی خود از اصول کنگره و مسیر مسافر میتواند بهتر درک کند که چه نقشی دارد و چگونه میتواند کمککننده باشد.
۴ـ تقویت استقلال: همسفر باید بداند که مسافر برای رشد نیاز به استقلال دارد و دخالت بیش از حد یا تلاش برای حل مشکلات او، ممکن است او را از مسیر باز دارد.
۵ـ خودسازی: همسفر نیز باید روی رشد شخصی خود کار کند؛ اگر همسفر خودش به نوعی بار روانی یا احساسی برای مسافر باشد، این رابطه ممکن است به جای پیشرفت، به مانعی برای هر دو طرف تبدیل شود.
۶ـ ارتباط مثبت: گفتوگو و ارتباط صادقانه با حفظ احترام و محبت میتواند به درک متقابل و حمایت بهتر کمک کند.
در نهایت، همسفر باید نقش یک همراه الهامبخش و انگیزهدهنده را ایفا کند، نه کسی که بار مشکلات خود را بر دوش مسافر بیندازد، این تعادل میتواند هم برای همسفر و هم برای مسافر زمینهساز پیشرفت و آرامش باشد.
لطفاً اگر خاطره شیرینی در کنگره دارید، بیان کنید؟
همسفر مریم: برای اولین بار که در کنگره حضور پیدا کردم با حال خراب مثل تمام همسفران روی صندلی نشستم و آموزشها را فرا گرفتم؛ ولی چون برای شخص خودم از همان روز اول آمده بودم سعی کردم آرامش خود را حفظ کنم و جلسه دوم وقتی به کنگره آمدم مهماندار که در جلوی درب سالن ایستاده بود از من سؤال کرد شما سفر دومی هستید و من گفتم بله، من جلسه دوم هستم و سفر دومی هستم خودم متوجه نشدم مهماندار هم استقبال کرد؛ ولی بعدها خودم متوجه شدم که چه چیزی گفتم؛ شاید مهماندار هم متوجه شد؛ ولی به روی من نیاورد و از این بابت خیلی خوشحال هستم.
مسافر حمید:روزی که برای رهایی به تهران رفته بودیم، همسفرم هنگامی که پیش آقای مهندس مشارکت کردند، از همه تشکر کردند به جز آقای مهندس «البته همسفرم تازه دوماه بود که به کنگره آمده بودند» یادم هست که آقای مهندس آنروز خندههای زیبایی کردند و در ادامه تو پلههای آکادمی یه عکس به اتفاق ایشان گرفتیم که هروقت آن عکس را میبینم، خاطره و لبخندهای آقای مهندس برایم تازه میشود.
در پایان اگر پیامی برای مسافران و همسفران نمایندگی امامقلیخان دارید، بفرمایید؟
همسفر مریم: پیام این است که هر دو به جایگاه یکدیگر چه در نقش مسافر و چه همسفر احترام بگذارند و قدر فرصتهای زندگی را بدانند و اینکه فرصتها همیشگی نیستند و اگر همسفر در بدو ورود به کنگره بداند که اعتیاد یک بیماری است و بیماری را ترک نمیکنند؛ بلکه درمان میکنند، نصف مسأله حل شده است و اگر مسافر هم این را بداند که اگر همسفر او هم در کنگره باشد و همانند او آموزش بگیرد و پلههای پیشرفت را یکییکی طی کنند باز این جا هم نصف مسأله حل شده است، پس بیا تا قدر یکدیگر بدانیم که تا ناگه ز یکدیگر نمانیم.
مسافر حمید: پیام من به مسافران و همسفران عزیز نمایندگی امامقلیخان این است:
شما نماد امید، تلاش و عشق هستید.
مسافران عزیز، بدانید که هر گامی که در مسیر رهایی و شناخت خود برمیدارید، نه تنها شما را به نور نزدیکتر میکند؛ بلکه الهامبخش دیگرانی است که شاید هنوز در تاریکی هستند. با ایمان به خود، صبر و عمل به آموزشها، قلههای بزرگتری را فتح خواهید کرد.
همسفران گرامی، شما نوری هستید که مسیر را روشن میکنید. صبر، عشق بیقید و شرط و حمایت بیمنت شما، بال پرواز مسافران است. با تلاش برای رشد و تعالی خود نه تنها یار مسافرتان هستید؛ بلکه خود نیز به نقطهای از آرامش و سعادت خواهید رسید. با هم و در کنار هم، میتوانید از هر سختی عبور کنید و به قلههای رهایی و آرامش برسید، به خود و مسیرتان افتخار کنید؛ چرا که شما تجلی تلاش و امید هستید.
عکاس: مرزبان خبری مسافر محسن
تنظیم و ارسال: مسافر عباس
- تعداد بازدید از این مطلب :
603