خلاصه سیدی همسفر آرزو
در سیدی گذرگاه مطرح میشود؛ بطور کلی ما در حیات خود دو نیروی مثبت و منفی داریم. نیروی روشنایی و تاریکی، زمانی برای من همیشه تاریکی بود و معنی روشنایی را نمیدانستم. آموزش نبود و من فکر میکردم با دانایی زندگی میکنم و این روزگار و دیگران هستند که در حق من ظلم میکنند. من در پی آبادکردن بودم ولی کارها را بد و بدتر میکردم. استاد فرمودند؛ ما نمیتوانیم تاریکی را حذف کنیم. در کنار نیروهای مثبت و منفی انسان ساخته میشود و از فیلترها عبور میکند. من آگاهی از وجود نیروهای منفی نداشتم و همیشه میگفتم که خداوند میتوانست بدی را نیافریند تا همه در آرامش باشند؛ ولی در کنگره فهمیدم که خوب و بد مکمل همدیگر هستند اگر زمستان نباشد از بهار نمیتوانیم لذت ببریم. من آموختم با سختی ساخته میشوم و قوی و نیرومند میشوم. شیر و پلنگ نباشد حیوانات برای فرار تلاش نمیکنند و تنبل میشوند و دچار بیماری میشوند. میگوییم لاشخور و کفتار بیفایده هستند؛ ولی نمیدانیم اگر اینها نبودند لاشه و آلودگی زمین را فرا میگرفت.
انسان هم باید بیندیشد تا شکار فریبکاران، شکار زشتیها، شکار مواد مخدر و الکل و ... نشود. من باید تعیین کنم که میخواهم عقاب باشم و فاتح کوهها و گذرگاههای سخت زندگیم باشم یا یک حیوان ضعیف که نمیتواند از خود محافظت کند. ما باید پیشرفت کنیم تا نابینایان بینا، الگوها را ببینند. استاد میفرمایند؛ انسانهایی که پای اضافه میخواهند خداوند نمیدهد. من باید بدانم که انسان در رنج آفریده شدهاست؛ چون همیشه برای تامین غذا، مسکن و امنیت باید در تلاش باشد.
در ادامه، بردگی همان اعتیاد است که مثل عقبه به گردن ماست. عقبه همان طوق است میتواند مرئی باشد و هم میتواند نامرئی باشد؛ مواد مخدر، نیکوتین، فقر، دزدی، حسادت و خیلی چیزهای ضدارزش طوق نامرئی بر دست و پای ما است؛ باید بدانیم با آموزش دیدن و کاربردی کردن 14 وادی و رفتن به طرف ارزشها میتوانیم از گذرگاهای سخت عبور کنیم و از این طوق رهایی یابیم. باید خودمان را بشناسم تا به خالق خود برسیم و زمانی درمان میشویم که این آگاهی را پیدا کنیم که چرا از مواد مخدر، الکل و نیکوتین نباید استفاده شود. اگر به این نقطه نرسیم، نمیتوانیم درمان شویم. مسئله دیگر عقاب در خفا تمرین میکند و چنگالها، بینایی و سرعت خودش را نیرومند میکند. من هم باید بدانم اگر بخواهم کاری را انجام بدهم نباید شیپور به دستم بگیرم و همه را خبردار کنم؛ چون اگر شکست بخورم شماتت میشوم. استاد میفرمایند؛ ما در کنگره 60 بر اساس الگو کار میکنیم و دیگران وقتی این درمان را میبینند دچار یأس نمیشوند. من باید خودم جوشش آمار داشته باشم و با تلاش خودم به موفقیت برسم.
خلاصه سیدی همسفر سارا
مبحثی که در سیدی گذرگاه در مورد آن صحبت میشود این است که؛ در سیستم و حیات ما در وجود انسانها دو نیرو همیشه بوده است که این نیروی مثبت و منفی، نیروی تاریکی و روشنایی است. اگر تاریکی نبود معنای روشنایی را متوجه نمیشدیم. هر چیزی را بر مبنای ضد آن تشخیص میدهیم؛ ولی برای خداوند نمیتوانیم ضد آن را پیدا کنیم چون نیست. بعضی از اوقات میگوییم شیطان ضد خداوند است ولی اینطور نیست. شیطان آفریده خداوند است که از فرمان سرپیچی کرد. نیروی مثبت و منفی دائما با هم درگیرند که دانایان در پی آبادانی و نادانان در پی ویران کردن هستند.
در سیستم بايد نیروی تخریبی و منفی باشد و نمیتوانیم آن را حذف کنیم. این نیروی مثبت و منفی است که انسان را میسازد. در طبیعت حیوانات ضعیف طعمه گرگها میشوند و در زندگی ما هم به همین صورت است. انسانهای تنبل که زحمت نمیکشند طعمه گرگها و پلنگها میشود. اگر من هم برای نجات خود و خانوادهام تلاش نکنم و تسلیم نیروهای منفی شوم قطعا من و زندگیم را نابود خواهند کرد. اگر به عقاب نگاه کنیم میبینیم که لانه خود را در بالای کوهها بنا میکند. ما در قرآن کریم یک سوره داریم به نام بلد، در سوره بلد از عقبه صحبت میکند. در این سوره بلد تمثیل شهر وجودی انسانها است، چون بیشتر قرآن به صورت تمثیل است. در ادامه این سوره خداوند میفرماید؛ انسان را در رنج و سختی آفریده است. در مسیر زندگی برای ما انسانها گاهی سیل، طوفانهای عجیب و غریب میآید و یا شخصی را خیلی دوست دارید از دست میدهید و هزاران هزار اتفاق دیگر میافتد. خداوند انسان را بر سر دو راه فسق و فجور و راه صراط مستقیم قرار داده است. انسان برای رسیدن به آرامش بايد از گذرگاههای سخت عبور کند؛ مثال گذرگاه اعتیاد به مواد مخدر، رشوه گرفتن، سیگار کشیدن و مصرف مشروبات الکلی که خیلی سخت است و یا عزیزان خود را از دست میدهد. اینها بستر زندگی هستند؛ اگر شخص به صراط مستقیم بیاید و از این گذرگاهها عبور کند آن وقت همه چیز آرام میشود و در صلح قرار میگیرد. پس ما برای اینکه از بردگی و زندگی، خیلی از چیزها رها شویم بايد از گذرگاهها عبور کنیم.
حالا چگونه میتوانیم از این گذرگاهها عبور کنیم؟ برای عبور در کنگره، ما چهارده وادی داریم. چهارده وادی به ما آموزش میدهد که چگونه از یک گذرگاه خارج شویم. مسئله بعدی که باید بدانیم این زندگی است و با کوچکترین رنج و سختی فوری از مسیر زندگی برنگردیم. برای خروج از گذرگاهها با آموزش و کاربردی کردن وادیها را در زندگی باید طی کنیم. ما در کنگره بر مبنای الگو کار میکنیم و انسانهایی را میبینیم که با عبور از گذرگاههای سخت به آرامش رسیدهاند. ما باید برای هر تصمیمی که در زندگی میگیریم چه تحصیل است و یا کار و … باید قدمهای خود را محکم و استوار برداریم.
نویسنده: همسفر آرزو و همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر مهتاب (لژیون یکم)
ویرایش: همسفر سحر رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون سوم) دبیر سایت
نگهبانسایت: همسفر راحله رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی رودهن
- تعداد بازدید از این مطلب :
93