بهنام قدرت مطلق الله
سیدی «نامه ۱۱» در واقع به اصل هشتم؛ یعنی اشباع میپردازد و اهمیت این موضوع را در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار میدهد. اشباع یک اصل در مبحث شیمی است و بر طبق این اصل هنگامی که شکر را در آب حل کنیم و مرتب هم بزنیم به جایی میرسیم که دیگر شکر در آب حل نمیشود و این یعنی آب دیگر قدرت حل کردن شکر در خودش را ندارد و به نقطه اشباع رسیده است. مسئله اشباع در تمام ابعاد مهم زندگی ما انسانها کاربرد دارد. بهتر است این موضوع را اول در مورد مصرف مواد مخدر مورد بررسی قرار بدهیم. قدر مسلم برای مصرف هر دارویی یک نقطه اشباع وجود دارد و اگر از آن نقطه عبور کنیم به انواع مشکلات گرفتار خواهیم شد. بسیاری از مصرفکنندگان مواد مخدر در نقطه اشباع قرار دارند؛ حتی بسیاری از داروهایی که توسط روانپزشکان به بیمار داده میشود از این مسئله مستثنا نیست.
برای اینکه معنای کلمه اشباع را بهتر درک کنیم از یک مثلث کمک میگیریم که قاعده آن میشود اشباع و دو تا ساق مثلث که ساق سمت چپ میشود مرحله قبل از اشباع و ساق سمت راست میشود مرحله بعد از اشباع. یک لیوان آب را در نظر بگیریم؛ لیوان که پر از آب شد، میشود اشباع. آن موقع که داریم آب میریزیم، میشود قبل از اشباع؛ اگر لیوان پر شد و ما باز به ریختن آب ادامه دادیم آب سرریز میشود و مرحله بعد از اشباع رخ میدهد.
اکنون این مثلث را در کارهای خودمان در نظر میگیریم که مثلاً کدام کار ما در حال حاضر در مرحله اشباع است و کدام در مرحله رسیدن به اشباع است؟ پس باید کاری کنیم که به مرحله اشباع نرسیم. تغییر دادن نقطه اشباع دست خودمان است و جهت دادن آن به سمت خوب یا بد هم دست خودمان است. در متد DST هم، راهنما از کم شروع میکند تا نقطه تحمل فرد را ذرهذره بالا ببرد. چرا میگویند تا سیر نشدهای و مثلاً دو سه لقمه جا داری دست از غذا خوردن بردار، به دلیل همین نقطه اشباع؛ چون اگر ما سیر و پر از سر سفره بلند بشویم دفعه بعدی بیشتر میخوریم و هر بار نقطه اشباع ما بیشتر میشود و این باعث چاقی میشود. در مسئله خواب و محبت کردن به دیگران نیز به همین صورت است. در موضوع پسانداز کردن، نه باید طوری پسانداز کنی که گرسنگی بکشی و نه اینکه حسابوکتاب در خرج کردن نداشته باشی. در موضوع غر زدن و درخواست کردن از دیگران هم باید حد نگه داریم؛ وگرنه مشکلات بهوجود میآید چون هر شخصی ظرفیت خودش را دارد و اگر از نقطه اشباع عبور کنیم دیگر احترامها و حفظ حرمتها از بین میرود.
حالا باز میرویم سر موضوع خودمان؛ یعنی مصرف مواد مخدر. در واقع نقطه اشباع مصرف مواد همان نقطه مرگ است. نقطه اشباع هر کسی با دیگری متفاوت است البته در مسائل معنوی؛ اما در مصرف مواد مخدر نقطه اشباع یعنی مصرف یکونیم گرم تریاک خوراکی که اگر یک شخص غیر معتاد استفاده کند میمیرد و این میشود overdose یعنی مصرف بیش از اندازه. پس آنهایی که بیش از نقطه اشباع مصرف میکنند overdose میکنند و یا سنکوب میکنند این اتفاق در سایر ترکهای مربوط به جاهای دیگر غیر از کنگره میافتد؛ ولی تا به حال یک مورد سنکوب در کنگره گزارش نشده است؛ چراکه شخص کنگرهای اگر هم بخواهد گریز بزند، میداند نباید به یکباره بعد از چند وقت مصرف نکردن همان مقدار قبلی را مصرف کند؛ ولی یک شخص ناآگاه همان مقدار قبل را تزریق یا مصرف میکند و در یک آن میمیرد. پس نتیجه میگیریم که علم درمان اعتیاد هنوز در دنیا مجهول است و شکافته نشده است. در کنگره۶۰ موضوع اعتیاد شکافته شد و در حال حاضر جناب آقای مهندس دژاکام بر روی بیان ژنها در حال اکتشافات علمی و اثبات آن هستند.
موضوع بسیار مهم و فاجعهبار دیگری که بر اثر ناآگاهی بهوجود آمده است این است که به تازگی روکش شیرین و طعمدار بر روی قرصهای متادون گذاشتهاند که شخص مصرفکننده متمایل به مصرف آن شود و پدر مصرفکننده آنها را در یخچال میگذارد و بچهاش به علت خوشبو و خوشمزه بودن آنها را برداشته و میخورد. متأسفانه چندین مورد مرگ ناشی از مصرف اینگونه قرصها توسط کودکان گزارش شده است.
در کنگره ۶۰ برای مصرف شربت تریاک از سرنگ استفاده میشود؛ چراکه حتی یک سیسی شربت هم باید مشخص باشد و هیچنوع مصرف خودسرانه و بدون اندازه نداریم. بنابراین تجویز دارو بیش از نقطه اشباع نهتنها اثر درمانی ندارد؛ بلکه باعث تخریب در شخص مصرفکننده میشود. همه ما میدانیم که آبروی علم به عمل آن است و کنگره۶۰ و شخص آقای مهندس برای اثبات متد خود از روش اثبات سلولی مولکولی و بیان ژنها استفاده کردهاند که از معتبرترین روشها است. پس موضوع اشباع در مسائل مادی و معنوی وجود دارد و حتی کنگره رفتن هم نباید به نقطه اشباع برسد و باید تعادل باشد بین کنگره رفتن و وقت گذاشتن برای خانواده و تمامی برنامههای کنگره بر اصل و اساس تعادل بنا شده است.
بهامید دستیابی هرچه زودتر کنگره۶۰ به کرسیهای بزرگ علمی و عملی.
برداشت از سیدی «نامه ۱۱» مهندس حسین دژاکام
نویسنده و رابط خبری: همسفر بهاره رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون نهم)
ارسال: راهنما همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
434