از زمان خلقت انسان مواد مخدر نیز به میدان آمد، چون انسانها به آن احتیاج داشتند که یک مقدار حالشان عوض شود و از خودبیخود شوند. از آن زمان برای درمان اعتیاد راهحلهای مختلفی با دارو یا بدون دارو ارائه شد؛ اما تاکنون نتوانستند هیچ راهحل منطقی پیدا کنند، تااینکه به این نتیجه رسیدند اعتیاد یک بیماری لاعلاج، مرموز و پیشرونده است، چون دانش برطرف کردن بیماری اعتیاد را نداشتند و ندارند، با هیچ کدام از روشها نتوانستند مشکلات و بحرانهایی مانند پرش پا، بیرونروی، بیخوابی، افسردگی و... را که مصرفکننده با آن درگیر بود را برطرف کنند، حتی بعضیها معتقدند نباید هیچ ماده مخدری وجود داشته باشد و باید جامعه عاری از مصرفکننده و بیماری اعتیاد باشد، درصورتیکه نبود مواد مخدر میتواند در جوامع امروزی مشکلات عدیدهای را بهوجود بیاورد. بههرحال انسانهای زیادی قربانی شدند چون راه درست را نیافتند، تااینکه مهندس دژاکام در بهمنماه ۱۳۷۵ با الهام از ماه رمضان توانستند مقدار مواد مصرفی خود را منظم کنند و گام در راه یافتن راهی برای کاهش رنج انسانها بگذارند.
مهندس دژاکام ۱۷ سال درگیر اعتیاد بودند، ایشان محقق و مهندس برق در رشته الکتروتکنیک و متخصص عیبیابی سیستمهای پیچیده صنعتی بودند، مثلاً وقتی سیستم دستگاههای بسیار پیچیده شرکتها با مشکل مواجه میشد و کسی نمیتوانست آنها را تعمیر کند، مهندس دژاکام تعمیر آن دستگاهها را انجام میدادند، بههمیندلیل روی مسئله اعتیاد خودشان متمرکز شدند. در سالهای ۶۳ و ۶۶ اقدام به ترک مواد کرده بودند؛ اما بعد از گذشت چندماه دوباره به مصرف مواد روی آوردند. جستجوگر بودن ایشان در دنیای علم سبب شد تا متوجه شوند علت اینکه افراد بعد از ترک اعتیاد دوباره به مصرف مواد روی میآورند چیزی جز اراده و ذهن و روان فرد بیمار است. ایشان معتقدند باید هر مسئلهای از ریشه و پایه مورد بررسی قرار گیرد و حل کردن مسائل به صورت شاخهای امکانپذیر نیست. جسم، روان و جهانبینی مصرفکننده از تعادل خارج شده و صحبت کردن از روان و اینکه اعتیاد بیماری رفتاری است کمکی به فرد نمیکند؛ بلکه باید هر سه مؤلفه با هم به تعادل برسند. با این دیدگاه درنهایت توانستند بهتدریج و با تیپر کردن و کم کردن مواد مصرفی خود در 15 آذرماه 1376 به رهایی برسند و انجام این عمل عظیم برای ایشان باوری در ناباوری بود. این عمل عظیم بود؛ چراکه کشفی مهم صورت گرفته بود که میتوانست مانند ریسمانی محکم کسانی که در چاه ناامیدی اعتیاد بودند را نجات دهد. مهندس دژاکام یکهفته بعد از درمان اقدام به نوشتن کتاب عبور از منطقه۶۰ درجه زیر صفر کردند تا همه چیز مستند باشد و تقریباً دوسال پس از درمان خود، کنگره۶۰ را بهوجود آوردند. کنگره۶۰ یکی از سازمانهای مردمنهاد و غیردولتی در حوزه اعتیاد و مواد مخدر است که در زمینه کاهش آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر و اعتیاد به صورت رایگان و در سطح ملی فعالیت میکند. محورهای عمده فعالیت کنگره آموزش، پیشگیری، مهار و درمان اعتیاد است. اساس کار کنگره۶۰ محبت، عقل و ایمان است و شعار مهم کنگره این است، بیایید این آتش ویرانگر را مهار کنیم. مطالب کنگره بر اساس ریشه و شناخت درست است و افراد سفری آغاز میکنند از تاریکی به روشنایی و از اضطراب و ترس به سمت آرامش. بنیان کنگره با تفکر صحیح و نیروی عشق و ایمان، انسانها را از تاریکی و جهل به سمت نور و روشناییها و دانایی سوق میدهند، درواقع هدف ایشان ترک اعتیاد نیست، بلکه درمان اعتیاد و رسیدن به تعادل است تاجاییکه انسان بتواند به درجه استادی برسد و به دیگران هم یاری برساند.
چرا از کلمه بنیانگذار استفاده نشده است؟ بنیان به معنی ریشه و اصل میباشد، کنگره از خود مهندس دژاکام بهوجود آمد، ایشان ابتدا روش درمان اعتیاد را خودشان بهکار بردند و زمانی که به نتیجه رسیدند آن را به بقیه انتقال دادند، یعنی مهندس بذر را کاشتند و درواقع بهنوعی خودشان مانند بذر بودند و از این بذر درختان زیادی بهوجود آمد. کنگره۶۰ نه تنها در ایران، خاورمیانه و در آسیا، بلکه در جهان قدرتمندترین NGo است و مهندس دژاکام تنها فردی هستند که موفق به درمان اعتیاد در سطح جهانی شدهاند. امروزه کنگره شعبههای بسیار فراوانی در سطح شهر و استانهای مختلف دارد که به صورت رایگان پذیرای مصرفکنندگانی است که خواستار رهایی از مواد مخدر هستند. اگر امروز این همه نمایندگی، راهنما، ایجنت، مرزبان، مسافر، همسفر و امکانات را میبینیم؛ در ابتدا اینطور نبود نه ساختمانی بود و نه تشکیلاتی و ایشان در شرایطی اقدام به راهاندازی کنگره کردند که طرح جمعآوری معتادین بود، اعتیاد جرم بود و معتاد مجرم، چه کسی جرئت میکرد بگوید یک مصرفکننده برای درمان ۱۰ماه باید تریاک مصرف کند؛ اما مهندس با تلاش و ایمان خودشان این کار را انجام دادند. کنگره در آغاز کار خود جا و مکانی برای برگزاری جلسات و آموزشها نداشت. در میدان انقلاب کوچه مهدیزاده در یک ساختمان، اتاقی در اختیارشان گذاشته بودند که هفتهای به مدت یکی، دوساعت جلسات را برگزار کنند. وقتی یک نفر میآمد مسخره میکرد و میگفت چند نفر مصرفکننده دور هم جمع شده، شمع روشن کردهاند و از اعتیاد و درمان آن صحبت میکنند یا حتی برای خرید یک وعده آش قابلمه نداشتند و به زور پولهای خود را روی هم میگذاشتند تا بتوانند برای افطار آش بخرند. آری کنگره اینطور آغاز بهکار کرد، اعتقاد مهندس دژاکام بر این بود که باید خودکفا شویم و از بیرون و دولت هیچ پول و کمکی را قبول نمیکردند و میگفتند: گاوی که نان گدایی بخورد، شخم نمیزند، باید از خودمان جا و مکان داشته باشیم و سقفی بالای سرمان باشد تا خانوادههایی که برای درمان اعتیاد میآیند در آرامش به رهایی برسند.
با تلاش مهندس و یکسری افراد که به یاری ایشان آمدند کنگره امروز به این نقطه رسیده است که نهتنها در جهت درمان اعتیاد در جهان اول است؛ بلکه در زمینه تحقیق برای رسیدن به درمان بیماریهای صعبالعلاج و لاعلاج پیشرو است و همه اینها نتیجه تدبیر، تفکر، همت و اراده بنیان کنگره است. مهندس دژاکام الگویی بینقص هستند که ایستادند و مقاومت کردند تا به اهداف والای خود برسند. هفته بنیان از این لحاظ از اهمیت خاصی برخوردار میباشد که اعضاء کنگره بدانند آنچه اکنون میبینند نتیجه تلاشهای فراوانی است و مهندس دژاکام و همراهانشان برای رسیدن به این جایگاه ارزشمند سختیهای زیادی را تحمل کردند و مشکلات زیادی را پشت سر گذاشتند؛ اما هرگز امید خود را از دست ندادند و با برنامهریزی دقیق و حساب شده و تلاش بیوقفه به هدف خود رسیدند. در کنگره راهنمایان، مرزبانان، دیدهبانان و همه خدمتگزاران زحمت میکشند، دقیقاً اگر به تمام مجموعه نگاه کنید، متوجه میشوید که
ابر و باد و مه خورشید و فلک در کارند
تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری
کسانی که در کنگره خدمت میکنند، درواقع به خودشان خدمت میکنند، چراکه خدمت بار آموزشی زیادی دارد و فرد با این آموزشها میتواند بسیاری از مشکلات خود را حل کند. در پشت مناسبتهایی مانند هفته راهنما، مرزبانی و هفته بنیان و غیره که در کنگره برگزار میشود دلایلی وجود دارد و حذف هر کدام از اين مناسبتها باعث ایجاد اختلال در کار کنگره میشود، تعداد این جشنها زیاد نیست؛ ولی اهمیت و اثر آنها خیلی زیاد است، چون انسان همیشه به يادآوری مطالب نيازمند است، این مناسبتها در کنگره بیمناسبت نیستند و باعث میشوند، انسان دچار نسيان نشود. عصیان، نسيان و وسوسه سه ضلع مثلث تاریکی هستند، پس انجام هر ضلع باعث فرورفتن در تاریکی میشود. یادآورشدن و قدردانی باعث میشود انسان از پنهانکاری و کفر خارج شود. بنیان کنگره راه درست زندگی کردن و سالم زیستن را به تکتک اعضاء میآموزند و اگر امروز توانستهاند چنین خدمات ارزنده و مهمی را به بشریت و انسانها عرضه کنند بهایندلیل است که میتوانند تمام انسانها، گیاهان، هستی، نیستی، خاک، زمین، موجودات را دوست داشته باشند و به همه عشق بورزند؛ درواقع در سایه عشق، محبت، معرفت و آگاهی است که بنیان کنگره۶۰ اینچنین ریشه دواندهاند. خواسته و تلاش بنیان کنگره حرکت در جهت علم و آموختن دانش است، همان بشکافید آنچه شکافتنی نیست، در دل سنگ بروید و ترکیبها را جدا نمائید؛ زیرا درد و رنج بشر از دانشهای کشف نشده است. ایشان در تلاش هستند دانشگاه کنگره روزی بینالمللی شود. خوشبختانه دانشگاه در منطقه آزاد قشم است و نیازی به ویزا ندارد و میتواند از سراسر جهان دانشجو بگیرند. مهندس دژاکام بسیار سفارش میکنند که اعضاء کنگره ادامه تحصیل دهند و همیشه معرفت، عدالت و عمل سالم را درنظر داشته باشند، ایشان ابراز خوشحالی کردند که چنین همراهانی دارند. یکی از توصیههای ایشان همیشه این است که قدر آنچه دارید را بدانید، امروز همه ما قدردان وجود ارزشمند ایشان بهخاطر کشف متد DST برای درمان اعتیاد، سیگار، کاهش وزن، بیماریهای لاعلاج، همچنین فراهم کردن شرایط برای پرداختن به ورزش، آموزش قوانینی برای درست زندگی کردن و شناخت خویشتن خویش تا رسیدن به خداوند، هستیم. وجودشان همواره سلامت باد.
منابع: سیدیهای بنیان ۹۹، بنیان، آغاز کنگره60 و مقاله دوازدهم از کتاب چهارده مقاله، کارگاه آموزشی جهانبینی چهارشنبه 1403/09/28
نویسنده: همسفر فرشته (ر) رهجوی راهنما همسفر وجیهه (لژیون دوم)
ویراستاری: رابط خبری همسفر فرشته (ب) رهجوی راهنما همسفر وجیهه (لژیون دوم)
ارسال: راهنما همسفر وجیهه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سیرجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
50