به مناسبت هفته اوتی مصاحبهای با دستیار محترم دیدهبان اوتی مسافر کاظم انجام دادیم. مسافر کاظم با ۱۵ سال تخریب و آخرین آنتیایکس مصرفی تریاک و شیره، با مصرف ۲ گرم مخدر وارد کنگره شد، ۱۱ ماه به روشDST با داروی درمان اوپیوم خوراکی و کشیدنی با راهنمایی محمد اختری سفر کرد، همچنین از دام اعتتیاد به نیکوتین با راهنمایی ویلیام آقای بابک لطفی رها شده است، رشته ورزشی او فوتسال و در حال حاضر هم حدود ۱۳ سال است که آزاد و رهاست. با او گفت و گویی کرده ایم که در ادامه میخوانید:
- به نظر شما در صورت نبود شربت اوتی چه مشکلات و معضلاتی درروند سفر مسافران کنگره ۶۰ پیش میآمد؟
شاید وجود شربت اوتی روند کار را سریع و آسانتر کرد اما نظر و اعتقاد قلبی خودم این است که کنگره و نگاه این مجموعه در کنار تفکر بنیان آن بهقدری توانمند و خلاق است که اگر حتی بنا را بر این بگذاریم که چنانچه شربت اوتی نبود، روند کار چگونه پیش میرفت؟ میتوان گفت؛ چون متدDST کامل و بدون نقص است و در مقولهی درمان اعتیاد شیوهی پایه محسوب میشود و شربت اوتی نیز در اولویت دوم قرار میگیرد، مطمئناً توانمندی کنگره ۶۰ در کنار خلاقیت و قدرت تفکر جناب مهندس باعث میشد که راهکاری جدید و کامل برای ادامهی مسیر درمان با همان اوپیوم ارائه گردد که هیچ خللی درحرکت این سیستم به وجود نیاید.
- تفاوت خدمت در کلینیکها و واحدهای اوتی در چیست؟
در کنگره ۶۰ معیار، پایه و اساس همهی خدمتها یکی است، چون همه بر اساس عشق و محبت بوده و خدمتی که انجام میشود دلی است اما ازلحاظ فیزیکی و مکانی یک تفاوتی بین این دو بخش وجود دارد؛ نیروهای ما در کلینیکها با قشر کارمند، پزشک و روانپزشک ارتباط دارند، این امر میتواند کار را محکم و هم آن را متزلزل کند یعنی خدمتگزارانی که در اوتی کار میکنند شاید با این تفکر که چون زیر سقف کنگره هستند میتوانند یکدیگر را پوشش بدهند به همدیگر اجازه اشتباه بدهند و از عمل سالم یا این سیستم خارج گردند چراکه تمام کلینیک در اختیار ما نیست بلکه ما فقط ۲ ساعت آنجا حضور داریم و کارمندان این مراکز نظارهگر هستند و درواقع با مصرفکنندگان مواد مخدر سروکار دارند لذا تأثیرگذاری بچههای ما خیلی زیادتر است پس نوع رفتار، منش و گفتمانشان بسیار مهم است به همین خاطر از حساسیت بالاتری برخوردار هستند. درنتیجه باید از طریق آموزش، بهتر بتوانند تفکر کنگره را با خلاقیت لازم و صبر بیشتر انشا الله منتقل کنند
مسافران سفر اول که جهت دریافت دارو در کلینیکها حضور پیدا میکنند چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
همانگونه که در کلاسهای توجیهی اوتی تأکید میشود؛ بهترین و بزرگترین خدمتی که میتوانند به خودشان و به روند کاری خدمتگزاران داشته باشند همان مراجعهی سر ساعت و خروج بهموقع است. همچنین کارت حمل دارو و برگهی دریافت آن حتماً همراهشان باشد. آراستگی را رعايت کنند، در محدودهی کلینیک از استعمال سیگار یا ناس خودداری نمایند و موارد دیگر که میتواند در سرویسدهی بهتر به ما کمک کند.
- چرا به شربت اوتی هم عنوان دارو و هم عنوان سم اطلاق میشود؟
مصرف هر دارویی خارج از پروتکلها میتواند مخاطرهآمیز باشد. آقای مهندس هم در این زمینه میفرمایند: حتی مصرف آب که از حدش بگذرد و دستورالعمل استفادهای نداشته باشد، خودش باعث مسمومیت میشود. پس این دارو هم اگر دست پزشک حاذق باشد حتماً شفابخش است ولی اگر دست یک فرد نادان بیافتد حتماً و قطعاً تبدیل به زهر میشود. به نظر من؛ آبروی علم و دانش اوتی به روش DST است و DST به اوپیوم تینکچر اعتبار داده است وگرنه این شربت در بازار آزاد هم هست و هنوز کسانی هستند که به خاطر استفادهی خودسرانه از اوپیوم تینکچر(شربت تریاک)، زندگی، سلامتی و حیثیتشان را از دست میدهند.
- چه توصیهای برای خدمتگزاران واحدهای اوتی دارید؟
واحدهای اوتی نبض و داروی آن خون داخل رگهای کنگره هستند بنابراین جزو خدمتهای بسیار حساس محسوب میشود که باید بروز و خیلی دقیق باشند. چنانچه بعضی از خدمتها با تأخیر صورت بگیرد اتفاق خاصی نمیافتد اما دارو اگر یک ساعت یا یک نصف روز دیرتر به دست دوستانی که در حال سفر هستند برسد فاجعه به بار میآورد. به همین خاطر از نفر اولی که نامهها را ثبت میکند گرفته تا مراجعه به کلینیک و تحویل دارو از حساسیت بالایی برخوردار هستند. هفتهی گذشته خیلی جاها به خاطر وضعیت هوا فعالیتی نداشتند، یا در دوران کرونا بسیاری از گروهها و مراکز تعطیل بودند اما چون حساسیت کار ما بالاست و میشود گفت که اوتی، قلب یا تکیهگاه شخصی که میخواهد درمان بشود است، به همین خاطر در هر شرایطی این دوستان عزیز خدمت میکنند و کلینیکها در ارائه خدمات یک روز و یک ساعت هم تأخیر نداشتند.
- در پایان مطلبی دارید؟
تشکر میکنم از شما، سپاسگزارم از آقای مهندس دژاکام که با روش DST به اوتی آبرو دادند و این اتفاق خوب رقم خورد چراکه اگر امروز آبرویی برای اوتی به وجود آمده زیر سایهی کنگره ۶۰ و روش DST است. ممنونم از نگهبان شورای اوتی آقای لطفی عزیز که دائم کمکحال و همیشه و همیشه راهنمای خدمتی ما در اوتی بودهاند مخصوصاً استان خراسان که توانستهایم از رهنمودهای ایشان استفاده کنیم و این شرایط خوب درزمینهی اوتی در استانمان ایجاد بشود، بد نیست عزیزان در جریان باشند که در حال حاضر ۱۷۰۰ نفر فقط در مشهد تحت پوشش هستند که دارو دریافت میکنند و این خدمات توسط ۲۵ نفر خدمتگزار در کلینیکهای منتخب در ۶ شیفت ارائه میگردد. در انتها تشکر میکنم از دوستانی که در واحدهای اوتی شرق کشور کمک یار ما هستند و در کنار هم خدمت میکنیم، همگی دستبهدست هم دادهایم تا انشا الله بتوانیم حالی خوش داشته باشیم و خدمتی را با عشق و محبت تقدیم دوستان بکنیم.
- از اینکه وقتتان را در اختیار ما گذاشتید سپاسگزارم.
تصویربردار: مسافر حسن لژیون دوازدهم
تایپ: مسافر محمد جواد لژیون هشتم
ویرایش: مسافر حسین
مصاحبه و ارسال خبر: مسافر مرتضی
نمایندگی رضوی مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
787