انسان برای اینکه علم و عملش با هم تطابق داشته باشد بایستی همواره جوینده مطالب، دروس متعدد و غنی باشد. در واقع برای نهادن چه سنگ و چه زر و یا دانش فرقی نمیکند، کسب دانشی که از آن استفاده نکنید بیفایده است و باوری که به آن عمل نشود ارزشی ندارد. بهعنوان مثال؛ اگر باور دارید که مسلمان هستید؛ اما ذرهای از موارد مسلمانی را اجرا نمیکنید برای این باور چه ارزشی قائل هستید؟ بایستی به دانش کسب شده توسط انسان عمل شود.
شخصی موفق است که دانش و عمل او با یکدیگر تطبیق داشته باشد در حقیقت وادیها آن دانشی است که باید تطبیق پیدا کند. با تفکر ساختارها آغاز میشود، آخر امر، امر اول اجرا میشود که این مضامین اولیه است که ما آنها را آموختیم؛ ولی آیا قادر هستیم به این موارد عمل کنیم؟ وادی دوازدهم تکلیف را برای انسان مشخص میکند که آخر کار خواسته هر چه است با رفتن، عمل کردن، تصمیمگیری صحیح و صبر به نتیجه میرسد. بهعنوان مثال معمار فاعل است و نقشه رسم شده در صفحه کاغذ توسط او بر روی زمین مشخص میشود و ساختمان را بنا میکند و در واقع فکر برای رسیدن به عمل مراحل متعددی دارد.
زمانیکه فکر وارد ذهن میشود بلافاصله بایستی حل و اجرا شود تا ذهن آسوده باشد و باید ترتیبی داد که ذهن مرتب و منظم بوده و آشفته نباشد؛ زیرا یکی از مشکلات ما انسانها این است که بسیاری از چیزها را میدانیم؛ ولی نمیتوانیم عمل کنیم و اجرا کردن آن مشکل است. فاصله بسیاری بین سخن و عمل وجود دارد در واقع تبدیل فکر به عمل همان کنفیکون است که خداوند این قدرت را دارد و آنچه میخواهد را میگوید و آنی موجود میشود. ما نیز این قدرت ذهنی را داریم و قادر هستیم در ذهن خود خلق کنیم و برای اجرایی کردن تفکرات بایستی از موارد کوچک شروع کنیم تا به موارد عظیم دست یابیم؛ البته گاهی دانش در جهت مثبت و گاهی در جهت منفی است.
ممکن است فردی واکسن برای سلامتی درست کند و شخصی دیگر بمب میکروبی جهت نابودی دیگران تهیه کند که اگر دانش تو در جهت منفی باشد، اولین فردی که از این دانش ضربه میخورد خود تو هستی مانند دکتر گیوتین که با اختراع گیوتین سبب مرگ خودش شد. در بعضی شرایط حرکت دشوار است و دلیل آن بازدارندهها هستند که به عناوین مختلف به ما آدرس اشتباه میدهند مانند استفاده از کپسول ترک اعتیاد و یا قرصهای لاغری و همچنین استفاده از سیگار الکترونیکی که صحیح نیست.
این بازدارندهها مانع رسیدن به مقصد شده یا سبب تاخیر میشوند؛ البته القاعات و الهام برای انسان و تمام موجودات هستی وجود دارد و فردی که در صراط مستقیم قرار گرفته الهام مثبت به او کمک میکند. حرکت در صراط مستقیم و قدم گذاشتن در این مسیر قامت شما را استوارتر میکند. به عنوان مثال در پله 3 سیسی قرار دارید و در ادامه 0/3 سیسی قامت شما استوارتر میشود و یا در دانشگاه پس از پاس کردن واحدها به پختگی کامل میرسید.
هر مقدار هوشیارتر باشیم در نتیجه آگاهتر هستیم. گاهی در خواب بهسر میبریم و از پیرامون خود بیاطلاع هستیم مانند زمانیکه کیف خود را روی صندلی میگذارید و پس از رفت و برگشت کیف وجود ندارد به این مفهوم که باید هوشیار باشید. تغییرات در هر مرحلهای جنگ، زلزله و بیماری سبب ناخشنودی دیگران است؛ اما بلاها موارد مثبتی نیز به ارمغان میآورند به عنوان مثال با زلزله ساختمانهای قدیمی از بین رفته و ساختمان جدید جایگزین میشوند و وجود خطر برای ما تعادل لازم را ایجاد میکند.
انسان به رب خود ناسپاس است؛ مگر افراد با ایمان و مومن که در امان هستند و دیگران را به صبر و محبت توصیه کرده و عمل صالح را نیز انجام دهند. این موضوع در قرآن آمده و بدین مفهوم که این حرف باید به عمل ختم شود و دانش در جای خود مفید است؛ اما بایستی در ادامه عمل صلحآمیز انجام شود؛ بنابراین عمل کردن برای ما حائز اهمیت است و باید برای فکر خود نقشه صحیح برنامهریزی کنید. با تحقیق و مطالعه وارد عمل شوید باید دانش به مرحله عمل در آید؛ یعنی باید سخن و دانش ما با عمل تطابق کامل داشته باشد تا رستگار باشیم و پیشرفت کنیم.
منبع: سیدی علم و عمل
نویسنده: همسفر خدیجه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون تغذیه سالم)
ویرایش: راهنمای تازهواردین همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون تغذیه سالم) رابط خبری
ویراستاری و ارسال: همسفر زلیخا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون چهارم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی پرند
- تعداد بازدید از این مطلب :
31