جلسه هفتم از دوره سیام کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ملاصدرا با استادی همسفر سعیده، نگهبان موقتی همسفر بتول و دبیر موقتی همسفر الهه با دستور جلسه «وادی یازدهم (چشمههای جوشان و رودهای خروشان همه به بحر و اقیانوس میرسند.) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
خداوند را بابت قرار گرفتن در این جایگاه شاکر و سپاسگزار هستم؛ همچنین از نگهبان جلسه و لژیون مرزبانی نیز بابت اینکه اداره و مسئولیت این جلسه را به بنده واگذار کردهاند، تشکر و قدردانی میکنم. دستور جلسه این هفته «وادی یازدهم و تأثیر آن روی من» است که تیتر وادی عنوان میکند: چشمههای جوشان و رودهای خروشان همه به بحر و اقیانوس میرسند. وادیها مسائل کاربردی هستند که مسیر درست زندگی کردن و اندیشیدن را به ما آموزش میدهند. انسانها در طول زندگی خود با مشکلاتی مواجه میشوند که باعث اصلی آن مشکلات، خود ما هستیم؛ زیرا ما با عدم آگاهی، مسائل خصوصی خود را برای دیگران بازگو میکنیم که این موضوع ایجاد مشکل میکند؛ بهعنوان مثال در زمان قدیم پهلوانها در زورخانهها خالکوبی میکردند که این نشاندهنده قدرت آنها بود و اگر کسی روی بدن خود خالکوبی نداشت، او را در زورخانه استخدام نمیکردند؛ بنابراین ما انسانها نیز بایستی برای انجام هر عملی با تفکر صحیح اقدام کنیم تا موجب پشیمانی ما نشود.
ما تاکنون ده وادی را پشت سر گذاشتهایم که این وادیها قوانین و مسیر درست زندگی کردن را به ما میآموزند؛ چراکه هرگاه قادر باشیم وادیها را کاربردی کنیم؛ قطع بهیقین تبدیل به چشمهای جوشان و رودی خروشان خواهیم شد. انسانها در هر زمان قادر به تغییر هستند و با کاربردی کردن وادیها از تاریکیها خارج شده و به سمت نور حرکت میکنند. ما برای درمان اعتیاد، مثلثی با اضلاع جسم، روان و جهانبینی را آموزش میبینیم که این جهانبینی تنها برای مصرفکنندگان نیست؛ بلکه برای تمامی انسانها لازم و ضروری است.
زمانیکه میخواهیم زندگی سرشار از آرامش داشته باشیم، بایستی با دوری از دروغ، کینه، حسادت، قضاوت و انتقامجویی راه خود را پیدا کنیم؛ زیرا در غیر اینصورت اولین ضربه را به خود وارد میکنیم. آقای مهندس میفرمایند: جهانبینی به اندازهای مهم است که خداوند پیامبران را برای آموزش جهانبینی ما انسانها فرستاده است؛ بهعنوان مثال حضرت موسی و دیگر پیامبران نیز انسانها را از قتل، دزدی، دروغ، رباخواری و خیانت منع کردهاند.
ما با طی کردن آموزش وادیها به محبت میرسیم؛ زیرا کسی که به آموزشهای چهارده وادی عمل کند با مردم با محبت برخورد میکند. اکنون اگر جهانبینی ما بالا باشد، زمانیکه شخصی مرتکب خطایی میشود ما بایستی بتوانیم با محبت به او تذکر دهیم؛ زیرا اگر این عمل را اجرایی نکنیم؛ یعنی اینکه به وادی چهاردهم نرسیدهایم و برای رسیدن به این وادی بایستی از دانایی بسیار بالایی برخوردار باشیم. هر انسانی باید از درون خود بجوشد و گنج درون خود را پیدا کند؛ یعنی ما بایستی به دانایی لازم برسیم. من سعیده اگر به دانایی برسم، هیچگاه در درون من کینه به وجود نمیآید تا بخواهم دیگران را برنجانم یا نفرین کنم. تمام خوبیها و بدیها در درون انسان وجود دارد و تنها لازم است به آن دانایی برسیم تا هرگز به سمت ضد ارزشها حرکت نکنیم.
انسان اگر چشمههای جوشان طبیعت را الگو خود قرار دهد، خواهیم دید که یک چشمه جوشان باید دو ویژگی داشته باشد که یکی منابع آب ذخیره شده و دیگری اختلاف ارتفاع یا اختلاف پتانسیل میباشد؛ بنابراین انسان نیز برای اینکه به چشمه جوشان تبدیل شود، مانند چشمه آب نیاز به دو ویژگی دارد که ابتدا منابع اطلاعاتی صحیح در مسیر دانایی و سپس اختلاف پتانسیل درونی و بیرونی برای کسب انرژی است؛ زیرا تا زمانیکه انسان تزکیه و پالایش نشود به عشق و محبت واقعی نخواهد رسید. انرژی در انسان در اثر تغییر جایگاه بهوجود میآید که اگر این تغییر جایگاه به سمت ارزشها باشد، باعث صعود انسان و اگر به طرف ضد ارزشهایی مانند مصرف الکل، مواد مخدر، دزدی، رشوهخواری و خراب کردن حال دیگران باشد، باعث سقوط انسان میشود.
آقای مهندس میفرمایند: انسانهای تیز هوش ضریب هوششان ۱۲۰ و این ضریب در انسانهای عادی ۸۰ تا ۹۰ است؛ اما زمانیکه انسان عصبانی میشود، ضریب هوشی او یک سوم خواهد شد؛ بنابراین هرگاه ما از دست شخصی عصبانی میشویم، بیشترین ضربه را به خودمان میزنیم. زمانیکه دانش انسان همراه با تزکیه و پالایش افزایش پیدا کند، باعث تبدیل شدن به چشمه جوشان میشود؛ بنابراین نمیتوان گفت که چون ما به چشمه جوشان تبدیل شدهایم، دیگر هیچ مانعی در مسیر زندگی ما نیست و مسیر برای ما هموار است. در مسیر زندگی فراز و نشیبهای بسیاری وجود دارد؛ اما وقتی تبدیل به رود خروشان میشویم از تمام فراز و نشیبها، سنگها، قلوه سنگها و پرتگاها عبور خواهیم کرد؛ چراکه رود خروشان از حرکت باز نمیایستد.
در پایان خداوند را بابت قرار گرفتن در مسیر آموزشهای کنگره شاکر و سپاسگزار هستم؛ چراکه هر گاه به گذشته برمیگردم، میبینم که من سعیده چهقدر در ضد ارزشها غرق بودم و باعث حال خراب خودم و اطرافیانم میشدم. من هیچ وقت نباید فراموش کنم که کجا بودم و اکنون در چه جایگاهی قرار دارم. از خداوند میخواهم در مسیری که قرار گرفتهام قدمهایم را محکم و استوار بردارم و آموزش بگیرم تا بتوانم خدمت کنم.
مرزبانان کشیک: مسافر مصطفی و همسفر مریم
تایپ: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون هفتم)
ویرایش و ویراستار: همسفر زکیه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون ششم)
عکاس: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون سوم)
ارسال: همسفر بیتا رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیکآباد)
- تعداد بازدید از این مطلب :
425