جلسه چهاردهم از دوره چهارم جلسات سردار همسفران کنگره۶۰ نمایندگی عطار نیشابوری به استادی راهنما همسفر مهدیه، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر عصمت با دستور جلسه «جهانبینی در ورزش» روز دوشنبه ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
خلاصه سخنان استاد:
شاکر خداوند هستم که توفیق حضور در جمع بامحبت شما دوستان را امروز نصیب من کرد تا آموزش بگیرم. دستور جلسات کنگره۶۰ بسیار زیبا هستند و با شخصی که در جایگاه استادی قرار میگیرد ارتباط دارد یا آن شخص در مورد موضوع دستور جلسه بهواسطه باز کردن گرههای درونی خود به یک توانایی رسیده یا اینکه هنوز موفق به حل این مسئله نشده است و نیاز به یک تلنگر دارد. قبل از صحبت در مورد هر موضوعی باید موضوع شکافته شود تا سخن گفتن در مورد آن آسان شود.
در مورد دستور جلسه جهانبینی در ورزش میتوان موضوعات جهانبینی و ورزش را اینگونه شکافت که جهانبینی یعنی دید، نگرش، ادراک، احساس و برداشت من نسبت به جهان درون و جهان بیرون. ورزش یعنی تحرک داشتن به خاطر داشتن جسمی تندرست و سالم. جهانبینی در ورزش یعنی علم آسیب نزدن به خود را در ورزش فرابگیرم. ورزش فواید زیادی برای جسم ما دارد، جسم امانتی است که خداوند به بهترین شکل ممکن آن را طراحی و خلق کرده و در اختیار من گذاشته است و من موظف به مراقبت و نگهداری از آن هستم. ورزش فواید زیادی برای سلامتی انسان دارد ازجمله کاهش و پیشگیری از مبتلا شدن به امراض، افزایش انرژی، سلامت قلب، سلامت پوست و ...
در سی دی نامه ده آقای مهندس از مثلث امراض صحبت کردند که یک ضلع آن تغذیه نادرست و ضلع دیگر آن کمتحرکی و ورزش نکردن و ضلع سوم آن تنبیه جسم است. جسم انسان یا شهر وجودی انسان مانند خانهای است که در اختیار ما قرار دار. ما در خانهای که در آن زندگی میکنیم، همیشه مراقب هستیم که جایی از آن دچار مشکل نشود و بهمحض دیدن خرابی در یک قسمت درصدد رفع آن برمیآییم؛ بهطور مثال اگر لوله آب رسوب بگیرد فوراً آن را تعمیر میکنیم، حال چگونه است که بهسلامت جسم توجه نمیکنیم؟ درون جسم ما همیشه جنگی بین سلولهای سرطانی و سلولهای بنیادی وجود دارد، تحرک و تغذیه مناسب به کمک جسم در این جنگ میآیند. همه انسانها فارغ از سن، جنس و توانایی بدنی میتوانند از ورزش سود ببرند.
نکته مهم این است که هدف و انگیزه از ورزش کردن مشخص باشد اگر هدف، سلامت جسم باشد باعث بهبودی میشود و اگر هدف، قیاس کردن و حس برتر بینی باشد جز تخریب چیزی به ارمغان ندارد؛ چون مادامیکه انسان هدفش از ورزش کردن مطرحشدن و دیده شدن باشد و اگر این اتفاق نیفتد باعث میشود شخص درگیر حسهای منفی چون خشم، نفرت و منیت شود که نتیجهاش افسردگی و ناامیدی میشود که خود این حسها تخریبکننده سیستم ایکس بدن هستند و سلامت جسم و روان را به خطر میاندازند. ورزش باعث ترشح مواد شبه افیونی در بدن میشود و همین باعث میشود که انسان سرحال و پرانرژی شود.
مشاهدهشده است کسانی که به مدت طولانی ورزش کردهاند و بعد ورزش را متوقف میکنند دست به خودکشی زدهاند، چرا؟ چون درزمانی که ورزش میکردند و فعالیت بدنی داشتهاند مواد شبه افیونی در جسمشان ترشح میشده و سرخوش بودند و بعد که ورزش را کنار گذاشتهاند به دلیل ترشح نشدن مواد شبه افیونی دچار اضطراب، ناامیدی و عدم میل به زندگی شدهاند و دست به خودکشی زدهاند. جسم و روان به هم وابسته هستند. اگر جسم به تعادل برسد روان بهخودیخود به تعادل میرسد.
ما نمیتوانیم جسم را نادیده بگیریم و بگوییم روان را درمان میکنیم، این کاری غیرممکن است؛ بهطور مثال: گیتار تمثیل جسم انسان است و صدای گیتار، روان انسان، آیا ما میتوانیم صدای گیتار را درست کنیم بدون توجه به گیتار، اگر گیتار درست باشد، صدای گیتار هم کوک خواهد بود. اگر جسم و روان انسان به تعادل لازم برسد، با تغذیه درست و ورزش و جهانبینی، آنوقت بدون می، مست و بدون شراب شوریده خواهم بود، آنوقت است که حس دوست داشتن و محبت و بخشش و کمک به همنوع را درک خواهم کرد. انشاءالله بتوانیم علمی که در کنگره میآموزیم را به عمل تبدیل کنیم.
مرزبان کشیک: همسفر رؤیا
تایپ و ویرایش: همسفر زهرا رابط خبری سردار
ویراستاری و ارسال: همسفر راضیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی عطار نیشابوری
- تعداد بازدید از این مطلب :
1137