ایجنت پارک نیلوفرآبی همسفر فاطمه:
دستور جلسه «جهانبینی در ورزش»
جهانبینی، یکی از علوم مهم کنگره۶۰ و یکی از اضلاع مثلث درمان اعتیاد در متد DST است؛ جهانبینی، موضوعی است که در تمام فعالیتهای کنگره۶۰، از اهمیت خاصی برخوردار است و فقط به امر درمان اعتیاد مربوط نمیشود؛ جهانبینی در کنگره، نوع نگرش و دیدگاه شخص را مشخص میکند و حد و مرزها، حریم و حرمتها را به او میآموزد.
ما در کنگره۶۰، یاد گرفتهایم که ادب و احترام از گرانبهاترین عناصر زندگی ما هستند و در هر شرایطی آنها را از دست نمیدهیم، به گفته آقای خدامی دیدهبان محترم، هدف ما از ورزش در درجه اول، رساندن پیام کنگره۶۰، به تمام جهان است، نه برد و باخت! ما منکر اهمیت و لذت برنده شدن در یک مسابقه نیستیم؛ مسئلهای که برای ما مهم است بهای بردن است، بردن به هر قیمت! هدف ما نیست؛ ما بها و ارزش برد و باخت را میدانیم و بر همین اساس ورزش میکنیم، ممکن است خیلیها بهای برنده شدن را ندانند و برای رسیدن به آن دست به هر کاری بزنند! اما ما برای برنده شدن دست به هر کاری نمیزنیم؛ اصول، قوانین، حرمتها، ادب و احترام را برای بردن زیر پا نمیگذاریم، جهانبینی ورزشی ما چنین است؛ ما ورزش را اینگونه میبینیم.
جهانبینی ورزش باعث رشد، شکوفایی و نظم همسفران و مسافران در ورزش شده و باعث گردیده که مسافران و همسفران با تعادل و بدون کشمکش در کنار هم ورزش کنند و از سلامتی جسمی و روانی برخوردار شوند، چون ورزشکار شدن راحت است! اما یک ورزشکار خوب و با جهانبینی بالا و در تعادل ماندن، کار سختی است.
حالا این سؤال مطرح میشود که اصلا چرا ما باید ورزش کنیم؟! ورزش، یکی از مهمترین عواملی است که در سلامتی ما نقش ایفا میکند؛ بیماریهایی که امروزه اکثر مردم با آنها دست به گریبان هستند، یکی از دلایل اصلی آن، ورزش نکردن است و اگر ما به صورت منظم فعالیت ورزشی داشته باشیم و سایر فاکتورهای سلامتی را نیز رعایت کنیم، در واقع سلامتی خود را تضمین کردهایم.
از نقطه نظر درمان اعتیاد نیز باید بگوییم ورزش به عنوان مکمل، به امر درمان کمک شایانی مینماید و ما را در رسیدن به حداکثر تعادل جسمی، روانی و جهانبینی یاری میدهد؛ زیرا «درمان، فوق ترک است و تعادل، فوق درمان» قرار است که ما با ورزش به سلامتی و تعادل بیشتر برسیم؛ آقای مهندس در سیدی ورزش میفرمایند: «ورزش بر نسل امروز از شام شب هم واجبتر است.»
حال سوال این است آیا ممکن است عکس این قضیه نیز صادق باشد، یعنی ورزش باعث از دست رفتن تعادل شود؟ باید بگوییم: آری، اگر ما اعضای کنگره، جهانبینی کنگره۶۰، را در ورزش به کار نگیریم، ورزش میتواند حال ما را خراب کند!
ما در پارک نیلوفر آبی رشتههای ورزشی ایروبیک، والیبال، دارت، بدمینتون، شطرنج و تنیس روی میز داریم؛ البته یک سالی هم هست که با اجازه آقای مهندس و خانم کماندار عزیز، اجازه استفاده از استخر را داریم و رشته شنا در بخش همسفران فعال شده، خواسته قلبی من بهعنوان یک خدمتگزار در پارک این است که همسفران بتوانند اهمیت حضور در پارک و نقش ورزش در سلامتی خودشان را بیشتر و بهتر درک کنند و باانگیزه بیشتری روزهای جمعه در پارک حضور داشته باشند، یک همسفر شاد، پرانرژی و باانگیزه بهتر میتواند در رشتههای ورزشی فعالیت کند و برای گسترش و بهتر شدن فضای پارک و فعالیتهای ورزشی گام بردارد تا هم خود از حضورش در پارک انرژی بگیرد و لذت ببرد، هم به دیگران انرژی بدهد، این تبادل انرژی باعث میشود که همسفران با شور و اشتیاق بیشتری در پارک حضور داشته باشند و بتوانند بیشتر قدر سلامتی و این جسمی که بصورت امانت خداوند در اختیار انسان قرار داده را بدانند.
مرزبان خبری پارک نیلوفرآبی همسفر فاطمه:
ورزش در کنگره از اوایل سال ۸۳ راهاندازی شد؛ در سال ۸۳ پس از اینکه کنگره پلمپ شد، مجبور شدند لژیونها را در پارک برگزار کنند، ورزش از همانجا شروع شد و آقای مهندس تصمیم گرفتند ورزش را در کنگره برای ما مهیا کنند؛ الان در کنگره انواع رشتههای ورزشی داریم، حتی بعضی از رشتهها مثل راگبی در سطح کشور مقام آوردهاند و یکی از تیمهای مطرح دنیا هستند.
آقای مهندس با تدابیری که اندیشیدند اجازه دادند رهجویی که ۳ ماه از حضور او در کنگره میگذرد، در یکی از رشتههای ورزشی فعالیت کند، به این خاطر که رهجویی تازه وارد کنگره میشود، شاید آن تعادل لازم را نداشته باشد، شاید نتواند درست رفتار کند، ولی وقتی میآید و آموزشها را فرا میگیرد، میتواند پذیرش داشته باشد و فرمانبردار باشد و در یک رشته ورزشی شرکت کند.
همه ما انسانها برای زندگی سالم، نیاز به جسم سالم داریم و برای نگهداری از آن دو راه وجود دارد؛ «تغذیه سالم و دیگری ورزش» تغذیه برای غذارسانی به بدن و ورزش برای قوی شدن جسم و جلوگیری از فرسودگی آن است، اگر این دو کار باهم انجام شود، میتوانیم بدن سالم داشته باشیم.
ورزش لازمه سلامتی جسم است، همانگونه که از قدیم گفتهاند: «عقل سالم در بدن سالم است» در کنگره۶۰، هم موضوع ورزش از اهمیت بالایی برخوردار است، چون ورزش مکمل درمان است.
جهانبینی در ورزش یکی از پایهها و اساس درمان میباشد؛ علم کنگره بر۳ اصل «جسم، روان، جهانبینی بنا شده است؛ یعنی کسی که میخواهد به درمان و تعادل لازم برسد، حتماً باید این سه اصل را کاربردی و به آن عمل کند؛ یکی از پایههایی که بیان شده، جسم است که برای ما خیلی مهم میباشد، خداوند جسم را به امانت در اختیار ما قرار داده است، همین باعث میشود که از این امانت به خوبی مراقبت کنیم؛ حال چگونه میتوانیم از جسم خود مراقبت کنیم؟ یکی با تغذیه سالم، وقتی که تغذیه ما سالم باشد و رعایت کنیم از جسمی سالم برخوردار خواهیم بود.
مسئله دیگر ورزش است؛ با ورزشکردن جسم میتواند سلامت باشد؛ وقتی جسم سالم باشد، روان نیز دارای تعادل میشود و جسم هم به تعادل میرسد، پس ورزش کردن خیلی مهم است.
مرزبان پارک نیلوفرآبی همسفر سمیّه:
درمان در کنگره۶۰، گروهی است و نقطه مقابل آن، اعتیاد فرد را به کنج عزلت و تنهایی میبرد و در تاریکیها احساس میکند که به هیچ فرد یا گروهی تعلق ندارد، حسهای منفی، ناامیدی و عدم ارزشمندی به سراغ او میآید که هر چه بیشتر او را در اعتیاد نگه میدارد و نیروی خروج از تاریکی او سلب میشود.
وقتی آقای مهندس میفرمایند: ورزش مکمل درمان است، هم در صور پنهان و هم در صور آشکار نمود دارد؛ در صور آشکار به تدریج باعث سلامتی و احیای جسم و نیروهای خفته بدن میشود، اما تاثیر مهم در صور پنهان اتفاق میافتد، فرد حس صمیمیت بیشتری را تجربه میکند و خود را عضو یک گروه میداند، با اعضا یا لژیونهای دیگر یا شعبههای دیگر آشنا میشود و به تدریج از کُنج تنهایی به گروه میپیوندد، پیوندهای قطع شده با اجتماع، دوباره برقرار میشود، از حس در جمع بودن لذت میبرد و در این صورت او هرگز به مواد برگشت نداشته و آن درمانی که مد نظر کنگره۶۰، هست اتفاق میافتد.
استاد امین میفرمایند: «شاید بتوان لذت را تنهایی تجربه کرد، اما شادی در جمع اتفاق میافتد» در سوالی که از آقای ویلیام شده بود در یک جمله آموزههای کنگره۶۰ را بازگو کنند؛ ایشان فرمودند: فقط یک کار نکنید! منظور این است که اگر فقط درمان با متد DST و داروی OT بود، شاید آن تأثیر شگرف اتفاق نمیافتاد.
آموزش جهانبینی که فرد میگیرد، خدمتی که انجام میدهد و انجام ورزش در روز جمعه یا در مسابقات، همه باعث میشود که فرد به تدریج از کنج عزلتی که در اعتیاد داشت به میان جمع بیاید و احیای روابط اجتماعی کند و پیوند محبت برقرار شود که حتی در اردوهای کنگره۶۰، فرد با دوستان خود در یک چادر نیستند و بر اساس حروف الفبا تقسیمبندی میشوند تا فرصتی برای احیای روابط اجتماعی که قطع شده بود، فراهم گردد؛ کنگره۶۰، تلاش میکند که یک فرد مصرفکننده را به یک فرد فعال و پویا در جامعه کنگره۶۰ و سپس در سطح اجتماع تبدیل کند.
جهانبینی در ورزش هم میگوید: همه آنچه در کنگره یاد گرفتید، کاربردی نمایید و به گونهایی رفتار کنید که باعث ایجاد حس خوب در دیگران شوید؛ نیت و فرض ما از ورزش و مسابقات نه برنده شدن بلکه رسیدن به شادی و تندرستی بصورت جمعی و گروهی است.
نویسندگان: ایجنت پارک نیلوفرآبی همسفر فاطمه، مرزبان خبری پارک نیلوفرآبی همسفر فاطمه، مرزبان پارک نیلوفرآبی همسفر سمیّه
ویراستار: همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون ششم) همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون اول ) همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون نهم)
ارسال خبر: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر هما (لژیون سوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی شفا مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
139