همه ما انسانها برای زندگی سالم نیاز به یک جسم سالم داریم و برای سالم نگه داشتن جسم دو راه وجود دارد یکی ورزش و دیگری تغذیه سالم است. تغذیه برای غذارسانی و ورزش برای قوی شدن جسم لازم است و یکی از مهمترین عواملی است که بدن انسان را سالم و متعادل نگه میدارد و باعث شادابی خلقوخوی انسان و متعادل شدن متابولیسم بدن میشود. کنگره60 یک مرکز مردم نهاد است که توسط آقای مهندس حسین دژاکام برای درمان اعتیاد در سال 1378 بنا گردیده است.
آقای مهندس با کشف متد DST و داروی اپیوم تینکچر مهر تائیدی بر درمان قطعی اعتیاد زدند و مطرح کردند که برای درمان اعتیاد و به تعادل رسیدن جسم سه مولفه ضروری است و این سه مولفه عبارت از جسم، روان و جهانبینی که هر سه این مولفهها باید به موازات هم رشد کنند و گرنه درمان قطعی اعتیاد اتفاق نمیافتد. کنگره60 و متد DST در کنار همه این عوامل یک اصل مهم و اساسی دیگر را نیز در دستور کار خود قرار داده و آن استفاده از مکمل ورزش است. افرادی که برای درمان اعتیاد به کنگره مراجعه میکنند همزمان با درمان اعتیاد با متد DST میتوانند؛ پس از مدتی تحت برنامههای خاص وارد فعالیتهای ورزشی کنگره شوند.
میزان و حجم فعالیتهای ورزشی به آرامی با پیشرفت درمان افزوده میشود و شخص در یکی از رشتههای ورزشی رسماً فعالیت میکند. کنگره اعتقادی به درمان اعتیاد با ورزش ندارد؛ ولی ورزش را یک عامل مهم و مکمل در درمان اعتیاد موثر میداند. این مسئله به گونهای است که درمان اعتیاد؛ حتی بدون ورزش هم در کنگره اتفاق میافتد؛ اما به کارگیری آن به عنوان مکمل نقش بسیار پررنگی در تحکیم نتایج به دست آمده در درمان دارد.
جهانبینی نه تنها در مورد اعتیاد؛ بلکه در تمام سطوح زندگی کارآمد است؛ چرا که جهانبینی نوع نگاه ما به خود، خانواده، جامعه و تمام هستی است. جهانبینی در ورزش که ورزش همان فعالیتهای بدنی یا فیزیولوژیکی است که با انجام آن میزان هیجان، احساسات و کل سیستم هورمونی و فیزیولوژی جسم تحریک و فعال میشود؛ اگر شخصی کنترل لازم را برای اداره آن نداشته باشد ممکن است آن بازی یا مسابقه ورزشی تبدیل به میدان جنگ شود که در این صورت هم خود شخص و هم بازیکنان زمین با مشکل و حال خرابی مواجه میشوند.
حال باید ببینیم که جهانبینی چه تاثیری در کنترل ورزش ما میتواند داشته باشد؟ زمانیکه فرد برداشت، احساس و ادراک خود را به موضوع تغییر دهد در واقع جهانبینی روشنفکرانهای به موضوع دارد. این که نگاه ما به بازی در ورزش چیست؟ آیا تحت هر شرایطی فقط برد و باخت برای ما مهم است یا خیر؟ و یا اینکه مهم لذت بردن، سالم ورزش کردن، سلامتی و در نهایت برد یا آموزش گرفتن است؟ این دو نگاه کاملاً متفاوت است؛ زیرا اگر شخص نگاه اول را به ورزش و بازی داشته باشد مطمئناً در انتهای بازی خسته، ناتوان و بیحوصله و اگر نتیجه بازی به نفع او نباشد حال او خراب میشود؛ اما اگر با دید مثبت به بازی و ورزش نگاه کند در انتها حال خوش، هیجان و بازی لذتبخشی را پشت سر خواهد گذاشت؛ اگر هم بازی به نفع او تمام نشود تمرکز خود را به نقاط ضعف خود در فعالیت متمرکز میکند تا در دوره بعدی به مشکل برنخورد و میپذیرد که برد در آن بازی حق طرف مقابل بوده است.
ما باید بدانیم که هدف از ورزش کردن چیست؟ ورزش در کنگره دو هدف را دنبال میکند اول رسیدن به حداکثر سلامت، تعادل و حال خوش و دوم پیشبرد اهداف کنگره و رساندن این پیام به تمام جهانیان است که اعتیاد درمان قطعی دارد؛ زیرا اگر کسی اعتیاد داشته باشد نمیتواند در رشتههای سنگین ورزشی مانند راگبی و تیروکمان فعالیت داشته باشد چه برسد به اینکه مقام بیاورد. دید و نگرش کنگره به ورزش بسیار متفاوت با آن چیزی است که در جامعه ما شاهد آن هستیم. نگاهی که کنگره به ورزش دارد به سالمسازی جسم، روان، پویایی، تحرک و لذت است که فرد را به تعادل و حال خوش برساند. به عبارت دیگر نوع نگاه به ورزش در کنگره نگاه قهرمانی نیست؛ بلکه نگاه پهلوانی است؛ یعنی اخلاق، رعایت حرمتها، احترام به پیشکسوتان و جایگاهها در اولویت است و برد و باخت مهم نیست مهم آموزش گرفتن است.
امروزه به دلیل صنعتی شدن زندگی، پیشرفت علم و تکنولوژی و تغییر و تحولات ایجاد شده متاسفانه نسل جدید بسیار کم تحرک شدهاند و جسم آنها از آمادگی کمتری برخوردار است. بدیهی است روی آوردن به فعالیتهای جسمانی برای سلامتی و تندرستی بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد و باید همه افراد ورزش را بخش مهمی از زندگی روزمره خود قرار دهند. ورزش به عنوان پارامتر مهم در سلامتی و نشاط انسان شرایط خاص خود را میطلبد که شامل زمان مناسب، ورزش مناسب و مکان مناسب است به عبارت دیگر هر فرد با توجه به شرایط سنی و وزن خود باید ورزش مناسبی را برای خود انتخاب کند تا بیشترین بهره را داشته باشد.
نویسنده و تایپ: ورزشبان بسکتبال همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: نگهبان سایت همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی پرند
- تعداد بازدید از این مطلب :
76