باختی در کار نیست یا میبریم یا میآموزیم
جهانبینی موضوعی است که در تمام زندگی و فعالیتهای کنگره ۶۰ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا در صورت فقدان آن انسان با مشکلات متعددی روبهرو خواهد شد.
طبق صحبتهای استاد امین که میفرمایند: «جهانبینی مجموعه تفکرات، احساسات، ادراک و برداشت ما نسبت به خودمان و جهان پیرامون و هستی است و هیچ موضوعی نمیتواند خارج از حوزه علم جهانبینی قرار بگیرد»؛ بنابراین در حیطه ورزش نیز رعایت جهانبینی و حرمتها بسیار واجب و ضروری است.
ما باید متوجه باشیم که چرا ورزش میکنیم و هدف اصلی ما از ورزش کردن چیست؟ کنگره ۶۰ به ما آموزش میدهد که سعی کنیم از جسم خودمان که یک امانت الهی است به بهترین شکل ممکن نگهداری و مراقبت کنیم، به قول استاد سردار که فرمودند: «برای کشتی خود که لازمه حیات و هستی در آن است، نوعی دیگر باشیم»؛ به همین دلیل توجه ویژهای به تغذیه سالم، خواب کافی و به موقع، دوری از افکار منفی و عدم مصرف مواد مخدر و آنتیایکس دارد.
ورزش کردن یکی از مهمترین عواملی است که در سلامتی ما نقش مهمی را ایفا میکند؛ بنابراین یکی از دلایل اصلی بیماریهایی که امروزه اکثر مردم با آنها دستبهگریبان هستند، ورزش نکردن است. اگر ما به صورت منظم فعالیت ورزشی داشته باشیم و سایر فاکتورهای سلامتی را نیز رعایت کنیم؛ درواقع سلامتی خودمان را تضمین کردهایم و ما با ورزش کردن به سلامتی و تعادل بیشتر میرسیم.
اگر ما جهانبینی را در ورزش به کار نگیریم، ورزش میتواند حال ما را خراب کند. برای مثال در یک مسابقه ممکن است افرادی در حین بازی عصبانی شوند، داد بزنند و حال خود و دیگران را خراب کنند؛ این افراد کسانی هستند که جهانبینی را در ورزش به کار نمیگیرند؛ بنابراین در زمان بازی به دلیل فشار بازی و تغییراتی مثل بالا رفتن اسید لاکتیک در خون یا ترشح زیاد آدرنالین، رفتارها تا حدی از کنترل خارج شوند. به هر حال و به هر دلیل، اگر قرار باشد ورزش کردن ما را بههم بریزد، حال ما را خراب کند و ما را از تعادل خارج کند، ممکن است در خارج از کنگره ۶۰ عادی باشد؛ اما در کنگره ۶۰ پذیرفتنی نیست.
ما میتوانیم با کمک جهانبینی کنگره ۶۰ و با تغییر دیدگاه نسبت به ورزش، طوری ورزش کنیم که هم خودمان لذت بریم و هم دیگران؛ البته کسی نمیتواند منکر لذت برد در یک بازی یا مسابقه شود و کسی هم نمیتواند منکر ناراحتی پس از باخت در یک بازی یا مسابقه شود؛ چون همه ما برد را دوست داریم و از باخت خوشمان نمیآید؛ اما نباید فراموش کنیم که سکه بازی دو رو دارد، یک رو برد و یک رو باخت و هر دو بخشی از بازی هستند. بعضی وقتها نوبت برد است و بعضی وقتها نوبت باخت. کسی که باخت را با خوشرویی میپذیرد؛ یعنی لیاقت و ظرفیت برد را نیز دارد، مهم این است که ورزش میکنیم. برد و باخت در درجه بعدی است و آنهم نه به هر قیمت.
ما یاد میگیریم که اخلاق و جهانبینی کنگرهای را در ورزش نشان بدهیم؛ ما یاد میگیریم که در یک مسابقه به اعضاء تیم خودمان و تیم مقابل احترام بگذاریم؛ یعنی همان حقی را که برای خودمان قائل هستیم، برای تیم دیگر نیز قائل باشیم. به قوانین بازی احترام بگذاریم، به داوران احترام بگذاریم و حتی در صورت تصمیم نادرست و اشتباه به داور اعتراض نکنیم؛ یاد میگیریم که با راستی و درستی بازی کنیم و مسابقه بدهیم.
انشاالله که بتوانیم با رعایت جهانبینی کاربردی سلامتی و حالخوش را برای خودمان و دیگران به ارمغان بیاوریم.
نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون تغذیه سالم)
رابط خبری: راهنما همسفر آرزو (لژیون تغذیه سالم)
عکس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر حمیده نگهبان سایت
همسفران نمایندگی جواد گلپایگان
- تعداد بازدید از این مطلب :
138