هر باغی زمانی که رشد میکند، دچار آفت خواهد شد. آفت چه زمانی ظاهر میشود؟! چه درختهایی دچار آفت میشوند؟! نهالها معمولاً دچار آفت نمیشوند؛ درختهایی که محصول و میوه دارند و در کاملترین حالت خود هستند دچار آفت میشوند. درست مانند کودکان که عموماً صاف و بیآلایش هستند و وقتی رشد میکنند و در سنین نوجوانی و جوانی، زمانی که تواناییهایشان ظاهر میشود و رشد میکنند دچار آفت خواهند شد. چرا انسان در زمان ناتوانی و ضعف دچار آفت نمیشود؟ زیرا نیروهای منفی و بازدارنده باید منبع تغذیه و انرژی داشته باشند تا رشد کنند.
درختان زمانی که میوه داده باشند بستر مناسبی برای آفتها هستند؛ زیرا آفتها با تغذیهکردن از آن میوهها میتوانند زنده بمانند، رشد و گسترش پیدا کنند و ساختار منفی خود را وسیعتر کنند. یکی از حکمتهای زیبای هستی این است که گاهی انسان را ناتوان میکند و انسان را در ضعف قرار میدهد؛ در واقع انسان را بیمحصول میکند؛ زیرا وقتی محصولی نباشد آفتی هم در کار نخواهد بود. این حکمت برای مصون نگهداشتن آن فرد بوده تا بتواند در آرامش و بهدوراز آفتها رشد کند.
هر ساختاری از یک سری اجزا تشکیل شده؛ مثلاً یک ساختمان از اجزایی مانند مصالح، آجر، آهن و … تشکیل شده است. این اجزا باید بهگونهای به یکدیگر متصل شوند که نحوه اتصال مهم است. برایآنکه بهترین مقاومت و بهترین عملکرد را از اجزا و اتصال آنها داشته باشیم، باید معماری درستی را برای آن ساختار طراحی کرده و این امر مستلزم داشتن تفکر مناسب است. برای مثال کنگره ساختاری است که اجزای آن راهنماها، ایجنت، مرزبانان و … است و نوع ارتباط و دایره مسئولیت بین این اعضا و اجزا آن، اتصالات را به وجود میآورد.
جناب مهندس معمار ساختار کنگره با تفکر درست این بنا را به وجود آورده و شکل دادهاند. اجزا و مصالح هر کدام یک مقاومت و توانایی دارند و باید برای تحمل فشار و ایستادگی، مقاومت مناسبی داشته باشند تا کارایی داشته و مفید باشند. برای مثال یک آجر باید بهخوبی پخته شده باشد تا مقاومت مناسبی برای یک دیوار داشته باشد. علاوه بر آنکه مقاومت آن جزء بهتنهایی مهم است، قرارگرفتن آن در جای مناسب و نحوه اتصالش با دیگر اجزا هم مهم است تا کارایی که از آن انتظار داریم برآورده شود؛ یعنی اگر من بهعنوان یک مدیر توانایی لازم را ندارم نباید در آن جایگاه قرار بگیرم؛ اما اگر با تواناییهایی که دارم یک کارمند اداری ساده باشم مفیدتر و پر فایده تر خواهم بود، هم برای خودم و هم برای آن ساختار. پس ساختاری درست شکل میگیرد که ارتباط اجزاء، قدرتشان بهاندازه قدرت خود اجزاء باشد.
در سیدی موج و ذره از استاد امین با خاصیت موجی و ذرهای به خوبی آشنا شدیم و دانستیم هر موجودی خاصیت ذرهای دارد و خاصیت موجی از ارتباط بین اجزاء و مخلوقین با حس، صوت و نور ایجاد میشود. این ارتباطات در انسانها تعادل لازم را به وجود میآورد. تمام مخلوقین باید هم خاصیت ذرهای و هم خاصیت موجی را به یک اندازه تقویت کنند. خاصیت ذرهای با آموزش گرفتن تقویت میشود و خاصیت موجی با اتصالات که اتصالات هم از قوانین درست و نحوه اجرای آن قوانین شکل خواهد گرفت.
در اجرای قوانین مهمترین موردی که باید در نظر گرفته شود پیوند محبت است. باید بدانیم که تنبیه و تشویق باید متعادلاند باشد و نباید بیش از اندازه سختگیری کرد. در اجرای قوانین و تنبیهکردن افراد باید احترام اجزاء حفظ شود و بدانیم که تنبیهکردن فقط برای اصلاح افراد باشد، نه برای تسویهحساب کردن، کینهتوزی و خشم. اگر میخواهیم فردی را اصلاح کنیم باید با محبت و درک طرف مقابل و درنظرگرفتن آنکه هرکسی صفات بد و خوبی دارد او را به سمت خوبیهایش بیشتر سوق دهیم تا به مرور از ضدارزشها دوری کند و ظرف خوبیهایش بزرگتر شود. نباید به انسانها برچسب بزنیم و آنها را قضاوت کنیم؛ زیرا میدانیم صفات گذشته در انسان صادق نیست چون جاری است.
رهجو باید بداند که اگر راهنما او را تنبیه میکند برای اصلاح او و در کوره پختهشدنش است تا برای قرارگرفتن در جایگاههای مناسب و تحمل فشارهای زندگی آماده شود. راهنما با مهر مادری و جذبه پدری قصد دارد تا رهجو را اصلاح کند و هیچ خصومت شخصی با او ندارد. اگر رهجویی این نکته را در نظر بگیرد و نگرش درستی از این ارتباط داشته باشد آموزشپذیر خواهد بود و خاصیت ذرهای در او رشد خواهد کرد که در ادامه با خدمت گرفتن و مسئولیتپذیری میتواند خاصیت موجی خود را رشد داده و برای زندگی بهتر و کاملتر هم در کنگره، هم در جامعه و خانواده آمادهتر خواهد شد.
باید حواسمان به آفتها باشد؛ زیرا آفتها همیشه حضور دارند و میتوانند به خاصیت ذرهای، موجی و ترکیب ساختار خدشه وارد کنند. ما با حضور در کنگره و آموزش هرچه بیشتر جهانبینی باید روی خودمان تمرکز کنیم و گرههای درونی خود را برطرف کنیم و به دنبال درمان دیگران نباشیم.
خلاصهای از سیدی «آفت»
نویسنده: راهنما همسفر نازنین (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر نسیم رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر خندان (لژیون هفتم)
همسفران نمایندگی لویی پاستور
- تعداد بازدید از این مطلب :
29