English Version
This Site Is Available In English

مسیر تکامل؛ تغییر، تبدیل و ترخیص است

مسیر تکامل؛ تغییر، تبدیل و ترخیص است

همسفر سکینه در مورد دستور جلسه «وادی دهم، صفت گذشته در انسان صادق نیست چون انسان جاری است و تاثیر آن روی من» مقاله‌ای ارائه کردند که در ادامه می‌خوانید.

به‌نام قدرت مطلق الله

مقدمه:

«صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاری است.» این قانون یکی از قوانین الهی است و نشان از رحمت قدرت مطلق دارد، نشانی از آن‌ که به مخلوق برتر خویش؛ یعنی انسان اختیار داد تا راه سعادت یا شقاوت را برگزیند. در سوره بلد آمده‌ است: به راستی که انسان را در رنج آفریدیم و هر دو راه خیر و شر را به او نموده‌ایم، این خود انسان است که انتخاب می‌کند و این انتخاب، مسیر حرکت او را به سمت هدف مشخص می‌گرداند.

اصل مطلب:

در وادی دهم به دو مبحث مهم اشاره شده است؛ صادق نبودن صفت گذشته در انسان و جاری بودن خود انسان. از آن‌جایی که انسان موجودی جاری و در حال حرکت است، صفت و ویژگی‌های گذشته نمی‌تواند به‌طور دائم در او وجود داشته و صادق باشد؛ البته این صادق بودن در مورد کل هستی و کائنات نیز صدق می‌کند؛ تغییر فصل‌ها، پیدایش شب و روز، به خواب رفتن درختان و دوباره بیدار شدن آن‌ها و... همه و همه نشان‌دهنده جاری بودن و تغییر یافتن است.

این وادی از یک طرف به انسان امید می‌دهد و می‌گوید: اگر تو در پایین‌ترین نقطه جهان قرار داشته باشی، می‌توانی شروع به حرکت کنی و تغییر جایگاه بدهی و از طرف دیگر هشدار می‌دهد که اگر امروز انسان خوبی هستی و جایگاه بالایی داری؛ اگر افکار و اندیشه‌ات تغییر کند، زمان زیادی طول نمی‌کشد که به اعماق جهنم فرو بروی. ما با پا گذاشتن به جهان هستی ابتدا در یک جایگاه مشخصی هستیم و با طی کردن مراحل مختلف زندگی با خواست و تلاش خود در سطوح و مرتبه‌های مختلفی قرار می‌گیریم و این به‌ معنی جاری بودن است. مسیر تکامل؛ تغییر، تبدیل و ترخیص است و هر انسانی در هر دوره از زندگی خود این سه مرحله را بارها تجربه می‌کند.

جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، جهان اضداد است و هر چیزی در آن بر مبنای ضدش قابل رویت و شناخت است؛ پس برای رسیدن به روشنایی باید تاریکی را تجربه کنیم؛ همان‌گونه که برای رسیدن به عشق، بایستی نفرت را از قلب زدود و این قانون برگشت‌ ناپذیر است. قدما معتقد بودند: چهار عنصر مخالف؛ آب، باد، خاک و آتش هستی را به‌وجود آورده‌اند؛ اما ساختار تمام هستی به سه مولفه؛ نور، صوت و حس بستگی دارد. نور در هستی فرمان می‌دهد و در قرآن نیز اشاره شده که خداوند نور زمین و آسمان است. هنگامی‌که خورشید طلوع می‌کند به انسان یادآور می‌شود که بیدار شو، حرکت کن، جاری باش و نار وجودی‌ات را با دوری از ضدارزش‌ها و تزکیه به نور تبدیل کن. صوت؛ مانند اداره مخابرات، اطلاعات را در سطح کره زمین منتقل می‌نماید و ارتباط بین کلیه جهان‌های آفرینش با یکدیگر بر عهده صوت است؛ اما ما قادر نیستیم تمام اصوات را به دلیل مخرب بودن بشنویم. کلام یا صوت است که می‌گوید: ای انسان، تو چیزی نیستی؛ مگر آن‌چه خودت تلاش می‌کنی. حس؛ مانند خداوند است و در تمام هستی و نیستی موجود و رویت ناپذیر؛ اما همنام خویش قابل حس است و چون اولین نیرویی است که قوه‌عقل را به کار می‌اندازد، انسان‌ها و کلیه موجودات توسط آن هستی را درک می‌کنند یا با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.

اگر انسان از حواس پنج‌گانه خود به واسطه تزکیه و پالایش عبور کند، قادر خواهد بود که وارد فاز دیگری شده و بسیاری از حواس ارزشمند را دریافت کند؛ پس برای این‌که حس سالم داشته باشیم، باید خود را تصفیه یا پالایش کنیم. برای تغییر صفت‌های ضد‌ارزش گذشته، اولین قدم تغییر حس است و تنها راهی که بتوانیم حس خود را به سمت ارزش‌ها سوق دهیم، تزکیه یا پالایش است که مراحل خاص خود را دارد، برای رسیدن به این مهم، باید تفکر سالم داشته باشیم و به دنبال تفکر سالم، ایمان سالم به‌ وجود می‌آید، از ایمان سالم، عمل سالم پديدار می‌گردد، از عمل سالم، حس سالم آشکار می‌شود و در ادامه از حس سالم، عشق سالم خود را به نمایش خواهد گذاشت و آن‌گاه صفت گذشته تغییر می‌یابد. دو پله اصلی و اساسی؛ آموزش سالم و تجربه مفید، دائما به صورت موازی در حال بالا بردن پارامترهای فوق می‌باشند که به تدریج و به آرامی جهش‌هایی را به‌وجود می‌آورند و در این مسیر ما را همراهی می‌کنند.

نتیجه‌گیری:

وادی دهم با مفهوم زیبایش به ما می‌فهماند که ما هیچ‌گاه محکوم به فنا نیستیم؛ چون انسان قدرت اختیار دارد و دیگران در مسیر زندگی او هیچ نقشی ندارند، هنگامی که صعود می‌کند نباید منیت داشته باشد و در سقوط دچار ناامیدی نگردد. باید از تمام وادی‌ها و وادی دهم‌ برداشت صحیح داشته باشیم، استفاده و عمل نماییم تا در مسیر زندگی که معجزه حیات است به درستی زندگی کنیم و سعی کنیم که اعمالمان عشق سالم را به همراه داشته باشد. «بدون دست و پا سر بر سجده الله بسیار آسان است؛ فقط تمنای دل می‌خواهد. آن کس که باید بداند، می‌داند و آن ‌می‌کند که حق می‌کند.» 

مانبع: کتاب ۱۴ وادی برای رسیدن به عشق، سی‌دی وادی دهم، سایت کنگره ۶۰

نویسنده: همسفر سکینه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)
همسفران نمایندگی چالوس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .