جلسه سوم از دوره بیستوهشتم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی شمس با استادی راهنمای تازهواردین همسفر مریم، نگهبانی همسفر راضیه و دبیری همسفر زهرا با دستور جلسه «وادیدهم (صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاریست) و تاثیر آن روی من» روزسهشنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
خدا را شاکرم که یک بار دیگر در این جایگاه قرار گرفتهام تا آموزش بگیرم. از خانم راضیه بابت دعوتشان و از خانم سمیه که این فرصت را در اختیار من قرار دادند، سپاسگزارم. در دستور جلسات هفتگی وقتی به وادیها میرسیم با دو بخش روبهرو میشویم؛ یعنی وادی دهم و تاثیر آن روی من. سعی میکنم به اختصار درباره هر دو بخش صحبت کنم. یادگیری و برداشتی که من از وادی دهم داشتم و آن تاثیری که توی زندگی من داشته یا میگذارد.
وادی دهم میگوید: «صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاری است» یعنی چه؟ یعنی هر صفتی یا ویژگی که در انسان یا هر موجود دیگری وجود دارد، قابل تغییر است و اینطور نیست که همیشه ثابت بماند. این الگو در طبیعت بسیار است، مثل نهالی که ما میکاریم و بعد از مدتی به درختی تنومند تبدیل میشود یا تغییراتی که در فصلها، آب، هوا یا انسانها میبینیم.
به مرور زمان ما از نوزاد خیلی کوچک تبدیل به انسانی سالمند میشویم و تغییراتی در رنگمو، پوست و ظاهر ما ایجاد میشود، همین اتفاقات در درون ما نیز رخ میدهد. این بدان معنا است که صفتها و ویژگیهایی که در ما است، به مرور زمان تغییر میکند. ممکن است ما بتوانیم یکسری صفتهای خوب را کسب کنیم و یا آنها را از دست بدهیم. الگوی این قسمت بودنمان در کنگره است. ما هر روز، هر هفته و هر جلسه این موضوع را کاملاً در اینجا میبینیم.
مسافرهایی را میبینیم که مصرفکننده بودند و صفات بد داشتهاند؛ ولی به اینجا میآیند، تغییر میکنند و در نهایت با اتمام سفر این مشکل را کنار میگذارند. همسفرها چقدر خصلتهای خوب میگیرند، مثل آرامش، صبوری، حال خوش و… همه آن چیزهایی که ما در این مکان کسب کردهایم؛ پس میبینیم که این وادی دقیقاً همان چیزی است که واقعیتش را میتوانیم حس کنیم.چیزی که در اینجا به نظرم مهم است، تا زمانی که خواست و اختیار را نداشتهباشم، هیچکدام از این اتفاقات رخ نمیدهد و من؛ باید بخواهم که آن صفت بد را کنار بگذارم.
من باید بخواهم تا صفت خوبی را کسب کنم؛ اما چهطور این اتفاق میافتد؟ با یادگیری و تجربه که در واقع آقای مهندس میگوید: آموزش سالم و تجربه مفید. نکتهای که در کتاب بود، شمشیر برنده است که استاد در مورد شمشیر برنده صحبت میکند و میگوید: باید حواسمان باشد. شمشیر همان قدر که میتواند برای ما مفید باشد، به همان اندازه میتواند برای ما خطرناک باشد؛ یعنی به همان اندازه که ما میتوانیم صفات خوب کسب کنیم اگر مواظب نباشیم ممکن است صفاتی را که داشتیم از دست بدهیم.
بخش دوم، تاثیری که وادی دهم روی من داشته است، بستگی به خود من دارد؛ یعنی من مریم سعی نمیکنم کارهای عجیب و غریب انجام دهم. افراد وقتی وادیها را برای بار اول میخوانند، فکر میکنند که رسیدن به آنها سخت است. من هر بار که کتاب را میخوانم، اگر بتوانم در زندگی روزمرهام به کار میبرم و این در من ایجاد رضایت میکند. برای مثال در سبک زندگیام، گفتار و کردارم تغییر ایجاد کنم.
اگر فکری کردم که خودم از آن خجالت کشیدم؛ یعنی بعد از این هم به آن فکر نکن. اگر حرفی زدم که کسی را ناراحت کردم یا حرفم زشت بود و حس کردم که اشتباه بوده، تکرارش نکنم و در عمل هم بتوانم انجامش دهم. کاری انجام دادم و حس کردم که حالم خراب شد، بدانم که اشتباه است و تکرارش نکنم؛ یعنی همان تجربه مفید یادگیری.
استاد میفرماید: آدم بد به تو میآموزد که بدی زشت است، او معلم تو است و تو آموزگارت را دوست خواهی داشت؛ زیرا زمانی که به عشق سالم برسی خواهی دانست بدی و زشتیهای انسانها از روی جهل، نادانی و یا نیاز آنها است و دلت برای آنها خواهد سوخت. برای آنها دعا خواهی کرد؛ چون آنها با جهل خود در حال خودزنی و خودسوزی هستند و با دستان خودشان وسایل نابودی خودشان را فراهم مینمایند.
آنگاه تو بر مبنای شرایط یا باید ببخشی یا باید پاسخ بدیها را بدهی. این شرایطی است که تو باید تصمیم بگیری. گاهی دندان در مقابل دندان، گاهی سر در مقابل سر و گاهی بخشش و گذشت. خداوند بخشنده و مهربان است و هم قهار و توانا است؛ همچنین عزیز و حکیم است؛ یعنی من هم بدانم اگر اشتباه کنم شخص روبهروی من هم ممکن است اشتباه کند؛ پس اگر من به خود فرصت تغییر میدهم این فرصت را به شخص دیگری هم بدهم.
تهیه گزارش: همسفر عسل رهجوی راهنما همسفر سپیده ( لژیون یکم)
تایپ: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون یکم)
عکس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون یازدهم) دبیر سایت
- تعداد بازدید از این مطلب :
132