جلسه دوازدهم از دوره دوازدهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی اردستان با استادی همسفر فاطمه، نگهبانی همسفر ستاره و دبیری همسفر مهدیه با دستور جلسه «وادی دهم (صفت گذشته در انسان، صادق نیست؛ چون جاری است) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
از آقای مهندس، بهخاطر آموزشهای نابشان که باعث شدند، من به آرامش برسم و از راهنما خوبم، همسفر فاطمه که اجازه دادند، من در این جایگاه، آموزش ببینم؛ تشکر میکنم. وادی دهم؛ صفت گذشته در انسان، صادق نیست؛ چون جاری است. بعضی از صفات در جامدات و حیوانات صادق هستند و تغییر نمیکنند؛ مثلاً اگر شیر درنده است، همیشه این صفت را دارد و نمیتواند آن را تغییر بدهد. تنها کسی که میتواند، صفت خودش را تغییر دهد، فقط انسان است؛ چون انسان دارای روح است؛ همانطور که آقای مهندس فرمودند: «انسان دارای روح است و روح به انسان آموزش میدهد، بهوسیله روح، میتواند، تکامل و سیروسلوک پیدا کند و صفت خودش را تغییر بدهد.» این وادی مانند؛ شمشیر برنده است؛ یعنی هم انسان را به بالاترین نقطه، میبرد و هم از بالاترین نقطه به زمین میکوبد؛ پس اگر صفت خوبی داریم بادانش و آگاهی از آن مراقبت کنیم. بعضی از انسانها فکر میکنند؛ وقتی به جایگاهی رسیدند، دیگر لازم نیست، کاری انجام بدهند و دست از تلاش برمیدارند؛ ولی آقای مهندس میفرمایند: «هیچوقت نباید دست از تلاش برداشت.»
در این وادی از سه مؤلفه نام برده است که با این مؤلفهها میتوانیم، صفت خودمان را تغییر بدهیم. اگر این مؤلفهها نباشند؛ نمیتوانیم صفات خودمان را تغییر بدهیم. این سه مؤلفه، نور، صوت و حس است. در مورد نور میگوید: خداوند، نور آسمان و زمین است و نور در هستی فرمان میدهد، نور مثل روح که از خداوند گرفتهشده، میماند؛ مثلاً وقتی خورشید طلوع میکند به ما میگوید که بیدار شو و نار وجودی خودت را تبدیل به نور کن؛ چون روح ما جنسش از نار است، یعنی نور کامل نیست؛ مانند آتشی است که دود دارد و ما باید با تزکیه و پالایش آن را به نور تبدیل کنیم و در مسیر الهی قرار بگیریم. کسانی که در مسیر الهی قرار دارند؛ در آرامش هستند و دیگران از آنها راضی هستند و به کسی آزار نمیرسانند. دومین مؤلفه، صوت، اگر ما صفت بدی داریم؛ باید به این مرحله برسیم که این صفت بد است و بخواهیم، آن صفت را تغییر بدهیم؛ اگر در آرامش نیستیم، اگر نمیتوانیم راحت بخوابیم؛ حتماً مشکلی وجود دارد؛ اگر مشکل خود را قبول کنیم، روح بهوسیله صوت راه را، به ما نشان میدهد؛ چون بعضی انسانها در جهل خودشان پافشاری میکنند و نمیتوانند صفات خود را تغییر دهند. مؤلفه سوم حس است. حس، مانند خداوند است و قابلرؤیت نیست؛ اگر حس ما خوب کار کند، ما احساس شعف و شادی میکنیم. حالا این سؤال پیش میآید که حس چه رابطهای با تغییر صفت دارد؟ ما پنج حس ظاهر و پنج حس باطن داریم. ما وقتی درگیر حس ظاهر هستیم؛ نمیتوانیم؛ حسهای بیرون را درک کنیم؛ وقتی حس بیرون را درک کردیم و توانستیم، آنها را بشناسیم؛ میتوانیم صدای روحمان را بشنویم و صفت خودمان را تغییر دهیم.
حس، مانند موج، گیرنده و فرستنده دارد؛ وقتی حس ما بهطرف خوبیها برود، خوبیها را دریافت میکند و وقتی بهطرف بدیها برود، بدیها را دریافت میکند. با این سه مؤلفه، نور، صوت و حس میتوانیم؛ صفت خود را تغییر بدهیم؛ ولی همیشه صفت خوب نیست، صفت بد هم وجود دارد؛ مثل نار که دود دارد یا صوت با صداهای بد و یا حسهای منفی مثل؛ کینه و نفرت. حسهای مخرب بسیار قوی هستند و نیروهای منفی همیشه خودشان را تقویت میکنند تا بتوانند ما را به سمت خودشان بکشانند. حالا ما چگونه میتوانیم، در برابر اینها مقاومت کنیم؟ با این سه مؤلفه، اگر از مادیات و حسهای ظاهری خارج شویم، آن موقع روح به ما کمک میکند. برای تغییر صفت، اول باید حس تغییر کند و برای تغییر حس هم باید تزکیه و پالایش انجام بشود، برای تزکیه و پالایش، اول باید تفکر درست شود و دومین مرحله ایمان است و کسی که به کنگره ایمان دارد؛ باید در کنگره حضورداشته باشد و به حرف راهنما گوش بدهد و به آن عمل کند تا حس او هم خوب شود. حس سالم یعنی؛ عقل سالم و کسی که عقل سالم دارد، عاشق کنگره میشود و دوست دارد، به اعضاء کنگره خدمت کند؛ پس انسان عاشق، ذرهذره به وجود میآید و این عشق هیچوقت تبدیل به نفرت نمیشود.
در مورد دستور جلسه دوم، تجلیل از راهنما همسفر زهره، ایشان همیشه برای من آموزش بودند؛ در واقع من در لژیون ایشان نبودم؛ ولی مشارکتها و حضورشان، همیشه برای من آموزش است.
در ادامه مراسم تجلیل از راهنما همسفر زهره توسط اسیستانت محترم، همسفر سحر برگزار شد.
مرزبانان کشیک: همسفر آسیه و مسافر رضا
تایپ: همسفر آزاده لژیون راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویرایش: همسفر مهدیه لژیون راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
عکس و ارسال: همسفر مهتاج نگهبان سایت
همسفران نمایندگی همسفران
- تعداد بازدید از این مطلب :
236