جلسه سوم از دوره یازدهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دنا؛ با استادی همسفر آذر، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر مرضیه با دستورجلسه «وادی دهم (صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاری است) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ شروع به کار کرد.
سخنان استاد:
از خانم زهرا نگهبان جلسه سپاسگزارم که استادی جلسه را به من واگذار کردند. از راهنمایم همسفر زهره، گروه مرزبانی و ایجنت همسفر مریم سپاسگزارم که به من اعتماد کرده و خدمت در این جایگاه را به من سپردهاند. دستورجلسه این هفته؛ وادی دهم «صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاری است» و تأثیر آن روی من است. آقای مهندس در وادی دهم فرمودند: «خاصیت هر چیزی را صفت مینامند که در جامدات، حیوانات و گیاهان صادق است»؛ مانند شمشیر درنده و یا زغال سیاه، که سیاهی زغال میشود صفت آن و همیشگی است. این وادی و یا قانون به سان شمشیری برنده میماند که هم هشدار میدهد و هم امید به بازگشت. همه انسانها قادر هستند در هر نقطهای که قرار دارند آن وضعیت را تغییر دهند؛ یعنی هر صفت زشتی که در خود دارند و خود را محکوم به آن صفت میدانند را عوض کنند؛ حتی گناهکارترین انسان که مرتکب فجیعترین جنایتها شده است. با توجه به اینکه صفت گذشته در انسان صادق نیست، انسان مجبور نیست که صفتهای زشت خود را تا ابد با خود نگه دارد؛ زیرا انسان به واسطه قدرت اختیاری که دارد، میتواند صفتهای زشت خود را تغییر دهد و مورد رحمت خداوند قرار گیرد.
بهخاطر جاری بودن انسان؛ حتی اگر در بالاترین نقطه بهشت، یک جایگاه بالا یا یک موقعیت اجتماعی عالی باشد و یا در یک موقعیت شغلی که قراردارد، اگر مراقب آن جایگاه نباشد و دچار منیت، خودبزرگبینی، تکبر، غرور و یا هر چیز دیگر شود، ممکن است اسیر نیروهای بازدارنده شده و به پایینترین نقطه برسد. ما باید در هر جایگاه و هر سمتی که هستیم همواره مراقب افکار و اعمال خود باشیم؛ زیرا هیچ چیز در هستی را نمیتوان پیدا کرد که ثابت باشد و تغییر نکند. بنابراین وقتی در زندگی به مشکلی برمیخوریم نباید ناامید شده و خودمان را گم کنیم؛ زیرا ما با قدرت اختیار، تفکر و تغییر دیدگاه، میتوانیم آن مشکل را حل کنیم و تنها باید تمرکز ما بر تغییر خودمان باشد.
لازمه تغییر صفت گذشته، تغییر حس است؛ یعنی باید حس دریافت افکارمان را تغییر داده و بدانیم ما همان چیزی را منتشر میکنیم که درون ماست. باید همیشه حساب کنیم که برای تغییر صفت گذشته از ریشه و بنیان تغییر صورت گیرد. برای اینکه صفت گذشته تغییر کند، باید حس تغییر کند، برای اینکه حس تغییر کند، تنها راه آن تزکیه و پالایش است و اولین قدم نیز برای تزکیه و پالایش، تفکر سالم است. هنگامی که تفکر من، سالم شد و طرز نگاهم تغییر کرد؛ قطعاً ایمان و باور قلبی من نیز سالم شده و تغییر میکند، در پی آن اعمال من هم سالم شده و به عشق سالم میرسیم. تغییر دادن صفت آسان نیست و نیاز به تفکر عمیق دارد و آرامآرام با همت و پشتکار امکانپذیر است.
هنگامی که افکار و اندیشه من تغییر کرد و تصمیم گرفتم در مسیر ارزشها گام بردارم، راه برای من نمایان میشود. جهان بر پایه سه مؤلفه؛ صوت، نور و حس استوار است و هستی با آنها جریان دارد. هنگامی که من توانستم صفت خود را تغییر دهم میتوانم بهتر ببینم، بشنوم و حس کنم. آموختیم که نور در هستی فرمان میدهد و در تمام جهانهای آفرینش جاری است. در کتاب آسمانی نیز آمده خداوند، نور زمین و آسمان است و ما فقط طیفی از آن را مشاهده میکنیم، اگر نور در زمین بر ما نتابد ما قادر به ادامه زندگی نیستیم.
دومین مؤلفه صوت است که ما فقط میتوانیم قسمتی از صداها را بشنویم و اصوات وظیفهای مانند اداره مخابرات را در هستی بر عهده دارند که میتوانند، اطلاعات، آگاهی و پیامها را در سطح زمین انتقال بدهند و ارتباط بین سایر جهانهای آفرینش و هستی را فراهم نمایند.
سومین مؤلفه این است که حس؛ مانند خداوند در تمام هستی و نیستی، رؤیتناپذیر است، حس اولین نیرویی که قوه عقل را به کار میاندازد و یا حس آن چیزی است که کلیه موجودات توسط آن هستی را درک میکنند، با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و پیامهای نور و صوت را دریافت و منتشر میکند. وقتی حس خوب کار کند، انسان در آرامش است و در پی آن، عقل نیز بهترین تصمیم را میگیرد.
حس ما تنها با تزکیه و پالایش درست میشود و صفت ما تغییر میکند. گفتیم ما محکوم به نگهداشتن صفات خود نیستیم. من مثالی روی خودم میزنم، همین اضافه وزنی که من دارم و اگر قبل از کنگره، شخصی به من میگفت چاقی ناراحت میشدم؛ ولی الان با آموزشهای کنگره و با تغییر نگاه به اضافه وزن خودم، فهمیدم که برای حل آن؛ اول باید این صفت را در خود قبول و تفکر کنم، ببینم چه کار باید انجام دهم تا این اضافه وزن را در همه جا با خودم نداشته باشم و بعد از تصمیم درست، اقدام کنم. ما باید این دستورجلسهها را عمیقاً درک کنیم که چه پیامی برای ما دارد و چگونه تغییرات را در خودمان اجرایی کنیم؛ چون انسان جاری است و به خاطر همین عنوان بیان شد که صفت گذشته در انسان صادق نیست.
تایپ: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر لیلا (لژیون اول) و همسفر فهیمه رهجو راهنما همسفر زهره (لژیون سوم)
عکاس: همسفر ثنا رهجو راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجو راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دنا
- تعداد بازدید از این مطلب :
194