English Version
This Site Is Available In English

با تغییر حس، صفت هم تغییر می‌کند.

با تغییر حس، صفت هم تغییر می‌کند.

مشارکت مکتوب همسفر نوشین

وادی دهم: صفت گذشته در انسان صادق نیست چون جاری است. وادی دهم به این اشاره می‌کند که صفت‌های گذشته چه خوب و چه بد در انسان ماندگار نیست و در طول زمان تغییر می‌کند. انسان می‌تواند با آموزش سالم و درست به مرحله تغییر، تبدیل و ترخیص برسد و خیلی از صفت‌های زشت و ناپسندی را که داشته حذف کند و صفات درست و پسندیده را جایگزین کند. وادی دهم به انسان امید می‌دهد که هیچ انسانی مجبور نیست در جهنم باقی بماند می‌تواند آموزش بگیرد و خود را از تاریکی‌ها بیرون بکشد و به سمت روشنایی‌ها حرکت کند. وادی دهم در مورد انسان، مطلق است چون اختیار و حق انتخاب دارد و هر صفتی که در حال حاضر دارد در گذشته خود، برای خود انتخاب کرده است، کسی به زور به او نداده است و کسی هم نمی‌تواند به زور از او بگیرد مگر این‌که خودش بخواهد. نفس، حقیقت وجودی انسان است ولی جسم حقیقت وجودی انسان نیست چون انسان نه بد مطلق است نه خوب مطلق، انسان هم خوب است و هم بد است، که این‌ها در کل همه صفت است که بر انسان حادث شده است، این صفت‌ها مهمان هستند و صاحب خانه نیستند می‌آیند و می‌روند ولی انسان همچنان باقی است. اگر ما امروز فعلی یا عملی را انجام بدهیم چه خوب، چه بد آیا فردا هم همان‌گونه عمل خواهیم کرد‌؟ این بستگی به انسان دارد که برای آن موضوع، دائما تلاش کند. شخصی که دیروز معتاد بوده هیچ دلیلی وجود ندارد که تا آخر عمر معتاد باقی بماند، هم می‌تواند امروز سالم باشد و هم می‌تواند مصرف موادش را افزایش دهد، انسان می‌تواند تغییر نماید و سرنوشت‌ها با خواست انسان‌ها رقم زده می‌شود.

مشارکت مکتوب همسفر فاطمه

وادی دهم می‌گوید صفت گذشته در انسان صادق نیست چون جاری است. جاری چون رودخانه‌ها. انسان قابل تغییر است مثل فصل‌ها، مثل سبز شدن درختان عریان، گرما و سرما، شب و روز همه این‌ها نشان دهنده تغییر است. پس می‌فهمیم که انسان و کل هستی جاری و در حال حرکت است. گاهی انسان بخاطر مسائل و مشکلات ناامید می‌شود و برای نجات خود هیچ تلاشی نمی‌کند و می‌گوید از من دیگر گذشته، یا می‌گوید راه نجات نیست، اما این‌طور نیست. انسان می‌تواند در هر شرایطی که هست آن را تغییر دهد. چون خداوند به انسان اختیار داده است و می‌تواند انتخاب و از ضدارزش‌ها دوری و به طرف ارزش‌ها حرکت کند. با تزکیه و پالایش خود و با تفکر درست و ایمانی که به خداوند دارد. چون خداوند به انسان این امید را داده است که اگر در پایین‌ترین نقطه تاریکی باشد، می‌تواند برگردد و از ضدارزش‌ها دوری کند با تفکر و ترکیه و پالایش به بالاترین نقطه برسد. همین‌طور از بالاترین نقطه عرش با کوچک‌ترین خطا و ناامیدی و ناآگاهی به پایین‌ترین نقطه سقوط کند. پس باید مراقب باشیم اگر در صراط مستقیم قرار گرفتیم دیگر همه چیز تمام است و دیگر دچار لغزش نمی‌شویم. و برعکس اگر خطایی کردیم دیگر راه برگشتی نیست. انسان به واسطه اختیاری که خداوند به او عطا کرده می‌تواند صفات خودش را تغییر دهد. اگر کسی صفات بدی دارد محکوم به آن است؟ خیر، می‌تواند آن را ذره ذره تغییر دهد و چون همه انسان‌ها به دنبال تکامل هستند در هر نقطه از حیات که باشند می‌توانند در مسیر تعالی قرار بگیرند و برای رسیدن به هدف هیچ وقت دیر نیست، چون انسان جاری است.آقای مهندس فرمودند: من در سن ۴۸ سالگی در اوج اعتیاد بودم و همه چیزم را از دست داده بودم، برگشتم و حالا به کجا رسیدم. پس برای برگشت هیچ وقت دیر نیست، کافی‌ است روی خود را از طرف تاریکی‌ها به طرف روشنایی‌ها برگردانیم و حرکت کنیم، قطعا رحمت خداوند شامل حال ما می‌شود. البته باید انسان تقاص جرمی که مرتکب شده است را بپردازد.

مشارکت مکتوب همسفر مهدیه

صفت گذشته در انسان صادق نيست، چون جاری است. اين وادی چه قانون زيبا و عظیمی در خود دارد و چه معنای سحرآميزی را در خود حمل می‌كند و اين وادی بسان‌ شمشير برنده است، هم هشدار می‌دهد و هم اميد به بازگشت، هم صعود است و هم سقوط و هم مرگ و هم زندگی و هم زنده را از درون مرده خارج می‌كند و هم مرده را از درون زنده. هستی بر پايه اضداد خلق شده و تغيير فصل‌های سال، سرما وگرما، شب و روز، زشت و زيبا، خوب و بد، همه بيانگر اين اصل هستند كه اين وادی به ما می‌آموزد كه صفت انسان قابل تغيير است و انسان در هر جايگاهی و در هر نقطه از تاریکی و ظلمت مطلق هم كه باشد می‌تواند با تغيير ذره ذره از صفات ناشايست خود فاصله بگيرد و به طرف ارزش‌ها و روشنایی‌ها حركت كند. فقط بايد بدانيم كه، تغيير در انسان زمانی حاصل می‌شود كه بتواند با تزكيه و پالايش، حس خود را تغيير دهد و همان‌گونه كه می‌دانيم و در كنگره ۶۰ آموخته‌ایم اولين قوه به كار انداختن عقل، حس می‌باشد. ما مى‌توانيم با تغيير حس خود، به وسيله پالايش و تزكيه تفكر و انديشه خود را سالم نموده و زمانی‌كه پندار سالم داشته باشيم به گفتار سالم و در نهايت به عمل سالم خواهيم رسيد. تا زمانی كه حس ما تغييرى نكند و ما شروع به پالايش و تزكيه خود نكنيم، هيچ معجزه‌ای اتفاق نمى‌افتد و هيچ تغييری در صفت انسان رخ نمى‌دهد. اين وادی را می‌توانیم وادى اميد و اميدوارى براى افرادى كه خواهان تغيير در خود هستند یاد کنیم.

نویسنده: مرزبان همسفر نوشین، همسفر فاطمه، همسفر مهدیه (لژیون جونز)

تایپ: همسفر الهه (لژیون جونز)

تنظیم و ارسال: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پنجم)

همسفران نمایندگی پروین اعتصامی.

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .