English Version
This Site Is Available In English

آموزش در کنگره حرف اول را می‌زند

 آموزش در کنگره حرف اول را می‌زند

ششمین جلسه از دوره هشتم کارگاه‌های آموزشی خصوصی مسافران کنگره ۶۰، نمایندگی خیام نیشابوری با استادی مسافر مجتبی و نگهبانی مسافر غلامرضا و دبیری مسافر مجتبی با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه گیری» سه شنبه 29 آبان‌ماه ۱۴۰۳ رأس ساعت 17 آغاز به کارکرد.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان مجتبی هستم مسافر. از دست و زبان که برآید کز عهده شکرش به در آید.
اول از همه تشکر می‌کنم از نگهبان و دبیر جلسه و به خصوص راهنمای خوبم علی آقا و همچنین ایجنت و کلیه خدمتگزاران شعبه خیام نیشابوری که این جایگاه را به من دادند تا خدمت کنم و از شما عزیزان آموزش بگیرم. دستور جلسه هفتگی رابطه‌ی یادگیری و معرکه گیری است. این دو مقوله متضاد هم هستند. من اعتقاد کامل دارم که جناب مهندس این دستور جلسات رو با دانش و آگاهی کامل برای ما تدارک دیده‌اند. این دو مقوله را می‌شود به تاریکی و روشنایی تشبیه کرد، یادگیری و معرکه گیری هم دقیقا به همین شکل در مقابل هم ایستاده‌اند.
اگر بخواهیم یکی از اینها را از بین ببریم نمی‌شود، شاید یکی کم رنگ بشود ولی کامل نابود نمی‌شود، در سی دی یین و یانگ هم استاد امین در این مورد کامل صحبت کردند.
مفهوم تاریکی چه هست؟ جایی که هیچ نوری نباشد، تاریکی به وجود می‌آید. تنها راه از بین بردن تاریکی این است که شمعی روشن کنم، این شمع را می‌توان به دانایی تشبیه کرد هر چقدر آگاهی و دانش را بالا ببریم و ارتقاء بدهیم به منزله‌ی این است که ما شمع‌های بیشتری را روشن می‌کنیم و پیرامون خودمان را روشن‌تر و نورانی تر می‌کنیم.
آموزش در کنگره دقیقاً مانند آب رودخانه در جریان است و در یک جا متوقف نمی‌شود. سر چشمه این رودخانه و آگاهی جناب مهندس دژاکام است. این دستور جلسات فقط برای سفر اولی ها نیست بلکه برای همه افراد، سفر دومی‌ها، مرزبانان، ایجنت و راهنماها و همه خدمتگزاران می‌باشد و می‌بینیم که از یک سفر اولی که تازه وارد کنگره شده تا دیده‌بان‌ها همه و همه هر هفته سی‌دی می‌نویسند و درحال آموزش گرفتن هستند و یکی از مسائل اصلی در کنگره است و به نظر من یکی از دلایل پویایی کنگره همین سی‌دی نوشتن می‌باشد.
در مورد آموزش دادن جناب مهندس می‌گویند که ببینید چه چیزی می‌خواهید آموزش بدهید، کجا می‌خواهید آموزش بدهید و چه کسی می‌خواهد آموزش بدهد. هر فردی که در جایگاه آموزش دادن نیست. در بعضی NGO ها افرادی که تازه سه ماه هست مصرف نمی‌کنند ۳۰ یا ۴۰ نفر را جمع می‌کنند و می‌گویند می‌خواهم تجربیات خودم را انتقال بدهم و گروه درمانی کنیم در صورتی که این اجتماعات بیشتر باعث فساد می‌شود. زیرا فردی که می‌خواهد آموزش بدهد خودش هیچ آموزشی ندیده است و تا سه ماه قبل مصرف کننده بوده است. ولی در کنگره آموزش چهارچوب خاصی دارد و همه افراد کنگره از یک منبع تغذیه علمی می‌شوند. و در جایی گفته می‌شود که آموزش همیشه همراه با درد و رنج بوده است و دانایی چیزی نیست که بشود به سهولت به آن دست پیدا کرد و چالش ها و پایین و بالا های زیادی در مسیر آموزش و دانایی وجود دارد. شاید بتوان آن را به یک دلب آب تشبیه کرد، وقتی دلب را در چاه می‌اندازیم، درون چاه تاریک است و این دلب مسیر تاریکی را طی می‌کند و به آب زلال می‌رسد و در هنگام بالا آمدن مدام به دیواره های چاه برخورد می‌کند ولی در نهایت که به بالای چاه می‌رسد آبی زلال و دلپذیر همراه خودش دارد.
در مورد تجربه کردن، جناب مهندس می‌گویند که نیاز نیست همه چیز را تجربه کنیم بلکه می‌توانیم از تجربیات و آموخته‌های دیگران استفاده کنیم. معنای علم اینست که بر حقیقت دلالت داشته باشد و به مسیر درست برسد. آموزش هم همینطور هست هر آموزشی مفید نیست، بعضی جاها به جوانان آموزش می‌دهند که به مملکت خودشان خیانت کنند و همه می‌دانیم که این آموزش نه اینکه مفید نیست بلکه ضرر دارد.
آموزش‌های ناب کنگره از آموزش‌هایی است که بر راستی و درستی دلالت دارد ولی دریافت آنها برای یک سفر اولی سخت است به خاطر نا آشنایی با این آموزش‌ها و وجود نیرو‌های منفی که یادگیری را به حاشیه می‌برند. به قول استاد امین همانطور که نیرو‌های مثبت در مسیر به کمک تو می‌آیند نیروهای منفی هم بی‌کار نمی‌نشینند و در حال فعالیت هستند تا تو را از مسیر خارج کنند. برای رد شدن و شکست دادن نیرو‌های منفی یک مثال میزنم، یک پراید نهایتاً می‌تواند ۱۵۰ کیلومتر در ساعت سرعت برود و توان بیشتر از آن را ندارد و باد هم در مقابل آن مقاومت می‌کند ولی شما یک هواپیما را در نظر بگیرید و تفکری که در پشت ساخت آن وجود دارد. از همین نیروی بادی که برای پراید یک مانع محسوب می‌شود استفاده می‌کند برای اینکه بتواند پرواز کند و اوج بگیرد.از این مثال می‌توانیم این برداشت را داشته باشیم که هر چقدر دانش و آگاهی ما بیشتر بشود می‌توانیم از نیروهای منفی برای پیشرفت خودمان استفاده کنیم.
نکته زیبایی که در آموزش‌های کنگره وجود دارد اینکه در هیچ NGO دیگری وجود ندارد که به طور مثال ۱۰۰ سی‌سی شربت را به فرد مصرف کننده بدهند و به او بگویند که روزی ۵ سی‌سی از این شربت را استفاده کن به طور منظم و در ساعت خاص و این فرد هم به طور دقیق این دستورات را اجرا کند. غیر از کنگره شما این مقدار شربت را به فرد مصرف کننده بدهید آن فرد نهایتاً در یک روز یا دو روز تمام این شربت را استفاده می‌کند، این نشان دهنده این است که فرد در کنگره آموزش می‌بیند و آنها را کاربردی می‌کند.
در مورد معرکه گیری هم می‌شود گفت که معرکه گیری یعنی به حاشیه رفتن به زبان ساده یعنی در یک موضوعی که با یک عذرخواهی ساده حل و فصل می‌شود، این کارا انجام نمی‌دهیم و مجبور می‌شویم که وارد معرکه گرفتن بشویم. وقت من تمام هست از اینکه سکوت کردید و اجازه مشارکت به من دادید از همه شما عزیزان تشکر می‌کنم.

 

تایپ:                           مسافر ارمان (لژیون هشتم)

بارگذاری: خدمتگزار سایت مسافر محمد (لژیون سوم)

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .