English Version
This Site Is Available In English

حس مانند خداوند است

حس مانند خداوند است

به نام قدرت مطلق الله

مقدمه:
صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون انسان جاری است. انسان بسان رودخانه‌ای پرآب است که دائماً در جریان است و گاه آب این رودخانه صاف زلال است و گاه گل‌آلوده است.

مقاله:
وادی دهم را آقای مهندس در کتاب عشق این‌گونه برای ما آغاز کرده‌اند که این وادی بسان شمشیری برنده است؛ زیرا هم هشدار می‌دهد هم امید به بازگشت است هم مرگ وهم زندگی است. گاهی انسان در صفت خوب و یا بد خود آن‌چنان غرق می‌شود که گویی برایش بازگشتی وجود ندارد؛ ولی ما انسان‌ها باید بدانیم که اگر صفت زشتی در وجود ما است این نیست که این صفت برای همیشه در ما ماندگار باشد. ما می‌توانیم این صفت‌ها را در خودمان تبدیل به صفت‌های خوب کنیم و همین‌طور بلعکس. صفت‌های خوب همه در وجود ما ماندگار نیست و تغییر می‌کند.

چون تمام زندگی بر پایه تغییر و تبدیل و در نهایت ترخیص بنا شده است. ما در حیات بزرگ‌ترین معجزه را که خود حیات است را می‌بینیم و توجه نمی‌کنیم. تمام زندگی و حیات انسان‌ها و همه چیز که در جهان هستی وجود دارد بر پایه اضداد است و همهٔ چیزها با ضد خودش قابل‌شناخت است.

در جهان ما سه مؤلفه وجود دارد که بدون آنها زندگی معنایی ندارد. نور، صوت و حس. نور در هستی فرمان می‌دهد و لطیف‌ترین چیز است که می‌گویند؛ خداوند نور زمین و آسمان‌ها است و اگر نور نبود ما انسان‌ها و تمام موجودات قادر به ادامه حیات نخواهیم بود.

صوت برای ما مانند اداره مخابرات عمل می‌کند؛ البته ما قسمت کمی از اصوات را می‌توانیم بشنویم و از طریق صوت است که تمام اطلاعات و آگاهی‌ها در جهان انتقال می‌یابد.

حس، حس اولین نیرویی است که قوه عقل را به کار می‌اندازد آن‌قدر این حس مهم است که می‌گویند حس مانند خداوند است. حس ما هرچه را که جذب می‌کند انتقال می‌دهد اگر زشتی‌ها را جذب کند همان را انتقال می‌دهد و اگر مهربانی را جذب کند همان را انتقال می‌دهد. ما برای تغییر صفت گذشته؛ باید بدانیم که حس‌های گیرنده و فرستنده خود را تغییر دهیم.

ما برای تغییر در جهت حس خود به‌طرف ارزش‌ها؛ باید فقط یک کار انجام دهیم و آن تزکیه و پالایش است. اولین قدم برای تزکیه در انسان داشتن تفکر سالم است و اگر تفکر سالم داشته باشیم به ایمان سالم می‌رسیم.

وقتی ایمان سالم در وجود انسان ریشه زد، همه اعمال او سالم می‌شود. با عمل سالم، حس سالم و عقل سالم هم خواهیم داشت باعقل سالم، عشق سالم، خود را به نمایش می‌گذارد. با این پارامترها است که صفت‌های انسان تغییر می‌کند؛ اگر انسان‌ها در زندگی‌شان دچار شکست‌های پی‌درپی می‌شوند؛ باید بنشینند زندگی خود را مرور کند که چگونه است من به شکست رسیده‌ام.

نتیجه‌گیری: از وادی دهم می‌توان نتیجه گرفت که انسان  در حیات خود همیشه در حال تغییر خود و صفت‌های خودش است و این کار را بیشتر می‌تواند با تزکیه بر روی فکر خود انجام دهد؛ چون انسان همیشه جاری است.

منابع: وادی دهم از کتاب عشق

نویسنده: همسفر افسانه رهجوی راهنما همسفرآزاده (لژیون یکم)
ویرایش، ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفرصبحگل (لژیون ششم)
همسفران نمایندگی قائم‌شهر

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .