English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری زاده جهالت است

معرکه‌گیری زاده جهالت است

سیزدهمین جلسه از دوره سوم کارگاه‌های آموزشی‌ خصوصی کنگره ۶۰ نمایندگی الیگودرز با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» به استادی مرزبان مسافر جواد، نگهبانی مسافر حجت و دبیری مسافر همت در روز سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ رأس ساعت ۱۷ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:

خداوند را شاکر و سپاسگزارم که یک باردیگر به‌ من فرصت داد تا در کنگره باشم و آموزش بگیرم.
از ایجنت محترم تشکر می کنم که شرایط‌ این‌خدمت‌ را برای من فراهم‌ کردند تا آموزش بگیرم
دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» می‌باشد
این دستور جلسه یکی از دستور جلسات مهم در کنگره 60 است.
یادگیری و معرکه گیری نقطه‌ی مقابل یکدیگر هستند، یادگیری با آموزش شروع می‌شود و اگر کسی به‌ دنبال آموزش گرفتن و یادگیری باشد وارد معرکه‌گیری نمی‌شود، داشتم به این موضوع فکر می‌کردم که خودم قبل‌ از اینکه به کنگره بیایم چه حال و روزی داشتم و الان چه حال روزی دارم. قبل از اینکه به کنگره بیایم چه شرایطی داشتم و الان چه شرایطی دارم. این یک یادآوری است، به‌ نظرم خیلی خوب است آدم مرتب این‌ها را یادآوری کند. مخصوصاً سفر اولی‌ها، بعد از سه الی چهار ماه سفر، خودشان را با قبل از سفر  مقایسه بکنند اگر فرد آموزش بگیرد خیلی تغییر می کند.

ما در زندگی گذرگاه‌های سخت داریم همان جایی که فکر می‌کنیم دیگر همه چیز درست شده است و ما به یک دانشی رسیده‌ایم و فکر می‌کنیم که دیگر به آرامش رسیده‌ایم.
اینجا هم قرار نیست کسی اشتباه نکند یا ما بگوییم همه دانش‌ها را بلدیم، نه اینطور نیست ما باید آموزش بگیریم و این آموزش‌ها را بتوانیم در زندگی عملی کنیم
خیلی از دوستان ما که در کنگره ۶۰ آموزش گرفته‌اند، در کل کشور برای جامعه الگوهستند؛ با همین آموزش‌هایی که در کنگره می‌گیرند در کار، زندگی و بسیاری‌ مسائل اجتماعی موفق شده و الگویی شده‌اند برای دیگران، چرا؟ چون دنبال دانش رفتند ،چون بدنبال آموزش‌گرفتن بودند و با آموزش‌هایی که گرفتند و اجرایی کردند در زندگی الگو شده‌اند. همه ما در حال آموزش گرفتن هستیم خود من خیلی وقت‌ها از مشارکت یک سفر اولی آموزش می‌گیرم.
در مقابل این آموزش‌ها معرکه‌گیری است. افرادی به دنبال معرکه‌گیری می‌روند که آموزش نمی‌گیرند یک مطلبی در مورد معرکه‌گیری می‌خواهم بگویم من قبل از اینکه بخواهم به کنگره بیایم کارم همین معرکه‌گیری بود در تاریکی اعتیاد که بودم کارم معرکه گیری بود چون دانشی نداشتم و معمولاً افرادی که چیزی برای گفتن ندارند بدنبال معرکه‌گیری می‌روند.

دوستان در کنگره ۶۰ سعی کنیم دوربین‌مان فقط روی‌خودمان باشد و دیگران را قضاوت نکنیم و دچار معرکه‌گیری و وارد حاشیه نشویم. آقای مهندس حسین دژاکام فرمودند: تاریکی وجود ندارد تاریکی از نبودن روشنایی است یعنی جایی که روشنایی وجود ندارد تاریکی به وجود می‌آید
پس ما اگر آموزش نگیریم به حاشیه می‌رویم و به دنبال معرکه گیری می‌رویم. با آموزش گرفتن و کسب علم و دانش ما به دانایی می‌رسیم و افرادی که به دانایی می‌رسند خود به خود از حاشیه و معرکه‌گیری دور می‌شوند. معرکه‌گیری زاده‌ جهالت است. مثلث جهالت از سه ضلع ترس، منیت و ناامیدی تشکیل شده است
منیت باعث می‌شود که فرد آموزش نمی‌گیرد یک مسئله دیگری که خیلی به نظرم مهم است این است که ما در خلوت‌مان چگونه رفتار می‌کنیم؛ با خودمان چندچند هستیم. سعی کنیم با آموزش‌هایی که می‌گیریم در مسیر صراط مستقیم باشیم. حال خوش در صراط مستقیم است و این  با  تکرار و تمرین برای ما اتفاق می‌افتد و هیچ نشئگی مانند حال خوش نیست و حال خوش هم فقط در آموزش گرفتن و صراط مستقیم به دست می‌آید.
زمانی که‌ کار ما درست است و مسیرمان مسیر صراط مستقیم است، پیش وجدان خودمان راحت هستیم قطعاً حالمان خوش است و پاداش آن را می‌گیریم.
امکان ندارد که انسان در تنهایی‌خود یا در خفا کاری انجام بدهد که کار غیر اخلاقی و ضد ارزشی باشد و به حال خوش برسد.
و این‌گونه است، افرادی که در سفر اول خوب مشارکت می‌کنند و سفر خوبی‌ دارند به حال خوش می‌رسند و این مشارکت‌ها در سایه آن آموزش اتفاق می‌افتد یک‌ جمله جالبی جایی خواندم می‌گفت: که انسان یک سال تا دو سال که نوزاد است نیاز به یادگیری حرف زدن دارد و حرف زدن را یاد می‌گیرد؛ اما باید روی سکوت خیلی کار کنیم تا بتوانیم خیلی جاها سکوت کنیم. یک جاهایی واقعا سکوت نیاز است، ما در هر مسئله‌ای نباید اظهار نظر کنیم در کنگره 60 همین اظهار نظرهای ناآگاهانه افراد  مصداق معرکه‌گیری است.
نباید اظهار کنیم که همه چیز را می‌دانیم آقای مهندس حسین دژاکام  فرمودند: اولین نشانه افراد بی‌خرد این است می‌گویند: ما می‌دانیم. سعی کنیم به هر مسئله‌ای ورود نکنیم و به‌ چیزی که در مورد آن اطلاعاتی نداریم و به ما مربوط نیست دخالت نکنیم و وارد نشویم چه بسا با آن اظهار نظرمان باعث شویم یک فرد تازه وارد یا یک رهجو از کنگره دور بشود و اگر جایی صحبتی می‌شود یا بحثی می‌شود و من اطلاعی ندارم یا به من مربوط نیست. اینطور وارد حاشیه و معرکه‌گیری نمی‌شویم.یک موضوع دیگری که هست و خیلی هم مهم است این است  که معرگه‌گیری نیز مانند یک مثلث سه ضلع دارد، یک ضلع موضوع معرکه است، یک ضلع شخص معرکه گیر و‌ ضلع سوم فرد یا افرادی که به‌ آن  گوش می‌دهند.

پس ما سعی کنیم وارد محفل و دورهمی افرادی که معرکه گیری می‌کنند نشویم.

از اینکه به صحبت های من توجه کردید، از شما سپاسگزارم.

تایپ و ویرایش: مسافر مصطفی
عکس: مسافر نعمت
تنظیم و ارائه: مسافر احمد

مسافران نمایندگی الیگودرز

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .