همانطور که مستحضرید وادی یک تا شش، ظرف ۶ ماه نگاشته شد؛ اما از وادی هفتم تا چهاردهم، بیش از ۱۳ سال به طول انجامید. آقای مهندس میفرمایند: میشد که طی مدت ۶ ماه این وادیها را به اتمام رساند؛ ولی باید تجارب بسیاری کسب و جمعآوری میشد که تکمیلتر گردند. در این مبحث مطرح شده وادیها را یکبهیک به پایان رساندید؛ اما وادی چهاردهم از جهاتی بسیار مهم است. دانستیم که پایه روان بر جهانبینی و فیزیولوژی فرد بنا شده است. همانگونه که در تعریف روان گفته شد؛ مجموعه خلق و خوی انسان در صور آشکار و پنهان، روان است. حال ممکن است بپرسید چرا هم آشکار و هم پنهان؟ خواهیم گفت به این دلیل که ممکن است فردی در ظاهر یک رفتار و در باطن رفتار دیگری از خودش بروز دهد؛ چراکه کنش و واکنش انسانها از گفتار، کردار و پندارشان تأثیرپذیر است.
حال مسئله جهانبینی که بسیار مسئله مهمی است را مورد بررسی قرار میدهیم؛ زیرا پايه تفکرات ما است. هدف تمامی پیامبران، کتاب تورات، انجیل و قرآن، آموزش جهانبینی بود. جهانبینی، یعنی درک و احساس ما نسبت به خود و جهان پیرامون. در کنگره شاگردی که به استادش توهین میکند و غیبت میکند جهانبینیاش رشد نکرده و ایراداتی دارد. به همین علت وادیها در مسئله اعتیاد مطرح شدند. در تمام سطوح جامعه نیاز به جهانبینی داریم. ما هر خط از زندگیمان تمام میشود بلافاصله خط دیگری آغاز میگردد. همه هستی بر مبنای عشق و محبت بنا شده است و مادر بهدلیل آن عشق و محبتی که خداوند در وجودش نهاده، حاضر است برای فرزندش جانش را نیز فدا کند.
فکر کنید که روشنایی نباشد و روی نور پرده بکشیم و همه چیز در ظلمت و تاریکی باشد چه مشکلات و مسائلی بهوجود میآید؟ یکی از مسائل مهم این قضیه ناامیدی است. یک مثلث را در نظر بگیرید که یک ضلعش روشنایی، یک ضلع آن تاریکی و ضلع دیگرش مسیر راه است. ما همیشه میتوانیم از تاریکی به روشنایی و از روشنایی به سمت تاریکی برویم. ما اگر سواد و دانایی نداشته باشیم بهمراتب، ما یک انسان بیسواد و نادان میشویم. ناامیدی یکی از بزرگترین سلاحهای شیطان است و اولین کاری که ناامیدی انجام میدهد این است که ما را به عمق تاریکی و ظلمات میبرد و انسان را نابود میکند.
بعضی انسانها به یک درخت امید دارند که حاجت میدهد و چون به آن درخت امیدوار هستند، حالشان خوب است و روحیه عالی دارند. در کنگره۶۰، عشق، محبت و امید همه ما را دور هم جمع کرده است. اگر انسان خیلی از کارها را میتواند انجام دهد بهدلیل این است که بالقوه در وجودش نهاده شده است؛ اما در حیوانات اینطور نیست، پس از قوه به فعل در آوردن کار بسیار سختی است. قوه و فکر را به عمل تبدیل کردن، خود به تنهایی هنر والایی است. در کتاب موسی آمده است که قتل و دزدی نکنید، شهادت دروغ ندهید، باادب و خوشرفتار باشید. در کتب آسمانی هم این موارد ذکر شده است.
قبل از متد DST کلید کنگره پیدا نشده بود، ما کلید را پیدا کردهایم که پا برجا هستیم. هماکنون تعداد زیادی نمایندگی داریم و دانشگاه قشم را نیز بنا کردهایم. تنها راه پیدا کردن کلید، حرکت کردن است. در ابتدای مسیر، فقط تاریکی است؛ اما زمانیکه حرکت را آغاز میکنیم؛ درواقع در حرکتها نور پیدا میشود و بعد از حرکت، باید تفکر نمود که به کدام جهت میخواهیم حرکت کنیم، بهجهت ارزشها یا ضدارزشها. شروع از یک نقطه میتواند اهداف گستردهتری را در بر داشته باشد؛ شاید اشعث نیز هنگام صفآرایی در آن لحظه مورد حمایت نگهبانان مخصوص قرار گرفت و دلیل آن را خود میداند.
در مواقعی ارزش حفظ نمودن مطلب بهمراتب بیشتر از ادامه دادن است؛ زیرا ممکن است توفیق در نرسیدن باشد. در روشنایی، یک نقطه تاریک پیدا میشود که آن نقطه، تمام صفحه را سیاه میکند یا برعکس در یک صفحه سیاه یک نقطه سفید، تمام صفحه را سفید و روشن میکند. استاد میفرمایند: زمانیکه در بند بودم بعضی روزها میشد که خورشید را نمیدیدم و زمانی احساس میکردم که بهتر است؛ زیرا با چشمان خود اوضاع را نمیدیدم و این به من کمک میکرد که در تاریکی از چشم دیگرم استفاده کنم و آن، زمینه راهی برای یافتن نقطه روشنایی را برایم فراهم نمود.
باز هم تأکید میکنم گاهی اطراف انسان را مسائلی میپوشاند که انسان، خود را نمیبیند؛ اما به درون برگشت میکند تا جهان دیگری را تجربه کند. جهان هستی دائماً در حال تغییر است، جامعه الهی تبدیل به جامعه شیطانی میشود و بالعکس. در کل، انسان آنقدر به مادیات توجه میکند که خودش را نیز نمیبیند؛ ولی زمانیکه آن توجه و ارتباط قطع شود، به درون خود بازگشت میکند و در این زمان یک جهان دیگر به وجود میآید. همانطور که گفته شده بعد هر سختی، آسانی است؛ هم سخت است و هم سهل. سختیها و مشکلاتی که برای ما پيش میآید، لعنت خداوند نیستند؛ بلکه رحمت خداوند هستند که بعد از صبر و تلاش به آن دست پیدا میکنیم و برای ما تجربه شیرینی میشود.
رابط خبری: همسفر رها رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون پنجم)
نویسنده: همسفر نازیلا رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون پنجم)
ویراستاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوازدهم)
تصویر و ارسال: همسفر زینب نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وحید
- تعداد بازدید از این مطلب :
89