سلام دوستان فاطمه هستم همسفر
رابطه یادگیری و معرکه گیری؛ این دستور جلسه در ابعاد زیادی قابل بحث و تفکر است. انسانی که کمتر در معرض آموزش قرار گرفته باشد یا بالعکس در معرض آموزش هم قرار گرفته باشد؛ اما دانایی که کسب کرده دانایی مؤثر نباشد در اصل همانند کودکی میماند که به او میگویند به آتش دست نزن دستت را میسوزاند! او متوجه این حرف شده اما درکش نکرده، در نتیجه از غفلت دیگران استفاده کرده و دست بر آتش میزد و دستش میسوزد!
انسانهایی که فقط میدانند یک کاری خوب است یا کاری بد است و هیچ تفکری نسبت به آن موضوع و عواقب و نتایج آن ندارند؛ یعنی به درک آن موضوع نرسیدهاند. کسانی هستند که در شرایط مختلف و دقیقا در نقطهای که از حل مسائل و مشکلات عاجزند و یا دچار اشتباه و خطایی شدهاند به علت منیت یا ترسی که دارند، نمیخواهند عواقب آن را بپذیرند؛ بنابراین معرکهگیری میکنند و اینگونه میخواهند با شلوغ کاری و آشوب همه چیز را به نفع خود تمام کنند و ضعف و اشتباه خود را پنهان کنند و دیگران را مقصر جلوه بدهند؛ زیرا این اشخاص به آن نقطه دانایی مؤثر نرسیدهاند، شاید بارها آموزش گرفته باشند، مطالعه کرده باشند یا حتی تجربه مشابهی از آن موضوع را در اطرافیان مشاهده کرده باشند و شاهد عواقب و نتایج نامطلوب آن باشند؛ اما هنوز به درک موضوع یا همان دانایی مؤثر نرسیدهاند.
هر چقدر یادگیری من و دانایی من کمتر باشد، درصد معرکهگیری من در شرایط مختلف بالاتر میرود. حال از نگاهی دیگر میخواهم درباره این موضوع صحبت کنم؛ من در شرایط مختلف چقدر آموختهام که اطرافیانم را در شرایط معرکهگیری قرار ندهم؟ تا به حال چقدر به این موضوع فکر کردهام؟ گاهی اوقات علت معرکهگیری اطرافیانم، دقیقا عدم دانایی من است، من که میدانم فلانی دروغ میگوید و با بحث کردن، به جواب صادقانه نمیرسم و مشکلم حل نمیشود؛ پس اگر علم این موضوع را دارم با ادامه دادن بحث به چه چیزی میخواهم برسم؟ به جز رسیدن به یک صحنه معرکهگیری فوق العاده که در آن، من مقصر و بیمنطق تلقی میشوم و مسائلی که همچنان حل نشده باقی میمانند. البته این فقط یک نمونه کلی است که بیان کردم و ممکن است در هر محیطی و هر جایگاهی اتفاق بیفتد. در محل کار، محل تحصیل، خانواده و حتی مسابقات ورزشی یا زمانی که مشتری یک فروشگاه هستیم و در ابعاد دیگر، پس یادگیری و معرکهگیری یک موضوع چند بعدی میتواند باشد.
گاهی من با آموزشی که گرفتهام و آن را به دانایی مؤثر رساندهام در بعضی شرایط نباید اجازه بدهم طرف مقابلم در هر جایگاهی که هست در شرایط آشوب و معرکه گیری قرار بگیرد و متوجه نقطه تحمل اطرافیانمان در شرایط مختلف و مواجه با حل مسائل باشیم و با تفکری درست، از راه صحیحتری به دنبال حل آن موضوع با شخص مقابلمان باشیم؛ اگر میخواهیم در زندگی روزمره و در مسائل زندگی، کاری، تحصیلی و غیره در آرامش و صلح لحظات خود را بگذرانیم و نتایج مطلوب تری را به دست بیاوریم.
نویسنده: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر مریم (لژیون یازدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر ملیکا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دانیال اهواز
- تعداد بازدید از این مطلب :
166