همسفر مریم در مورد دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» مقالهای ارائه کردند که در ادامه میخوانید.
به نام قدرت مطلق الله
تعریف یادگیری: تغییرات نسبتا پایدار در رفتار که از طریق تجربه، تمرین، کسب دانش و فهم جدید ایجاد میگردد. «اقرا و ربک الاکرم الذی علم بالقلم علم الانسان ما لم یعلم» بخوان و پروردگارت؛ پس گرامی است همان فردیکه با قلم، انسان را آموزش داد و به انسان چیزی را که نمیدانست، آموخت. آموزش و یادگیری انسان را به سمت کمال هدایت میکند؛ یعنی علاوه بر آموزش، انسان را پرورش میدهد، پرورشی که او را فردی خلاق و موثر برای جامعه خود میسازد. هر انسانی که خلق و وارد این عالم میشود؛ برای هدفی آمده است و اگر آموزش او در همان جهت باشد، رشد او صحیح و در مسیر درست قرار میگیرد. همانطور که در قرآن آمده؛ همه انسانها برای رسیدن به بندگی خدا و خلیفه شدن و مظهر صفات حسنات خدا شدن، خلق شدهاند و برای رسیدن به این هدف، زمینه و استعداد لازم را خداوند در آنها قرار داده و پیامبران را فرستاد تا انسانها را دعوت و هدایت کنند.
اشخاصی که به دنبال آموزش و یادگیری هستند در مسیر درست حرکت کرده و به هدف والای انسانی خود خواهند رسید. همانطور که در جزوه جهانبینی، استاد امین عنوان کردند: سه مؤلفه یادگیری و دانایی عبارتنداز: تفکر، آموزش و تجربه که تفکر در سایه آموزش به یادگیری ختم میشود. انسانی که در پی آموزش و یادگیری است به هر سخنی گوش و دل نمیسپارد و از هر منبعی آموزش نمیگیرد؛ چون جان خود را آماده پذیرایی از غذای پاک میکند و قلب خود را با دوری از ضدارزشها صیقل داده و تمام تلاش خود را برای یادگیری و آموزش درست به کار میبرد. اهمیت یادگیری و آموزش به این دلیل است که شناخت لازم را برای سعادت و قرار گرفتن در مسیر صراط مستقیم از طریق یادگیری و به کارگیری قوه تفکر و اندیشه به دست میآوریم. هر حرکتی که انسان انجام میدهد و هر گامی که برمیدارد، فقط در پرتو نور علم و آموزش میتواند در مسیر صحیح حرکت و به منبع اصلی؛ یعنی قدرت مطلق نزدیک شود.
در نقطه مقابل یادگیری و آموزش، معرکهگیری وجود دارد. دو مفهوم یادگیری و معرکهگیری؛ هیچگونه مصداق مشترکی با هم نداشته؛ بلکه همیشه مقابل هم هستند. معرکهگیری؛ نوعی نمایش عمومی است که در آن افراد معرکهگیر با انجام اعمال جالب اشخاصی که دور تا دور او جمع شدهاند را سرگرم میسازد. در جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ اشخاصی که در حال یادگیری و آموزش نباشند از مسیر خارج شده و به مسائل منفی و ضدارزشها میپردازند و شروع به معرکهگیری مینمایند. گاهی اوقات برخی از انسانها وجود دارند که به هیچ عنوان نمیتوانند حرف مخالف را بپذیرند و انتقادپذیر نیستند با کوچکترین ایرادی که از آنها گرفته میشود از روی جهل و نادانی شروع به معرکهگیری میکنند.
معرکهگیری در اثر نادانی، خودخواهی، منیت و حسادت بهوجود میآید. این افراد در تمام مسائل، صورت حق بهجانب به خود گرفته، خود را مظلوم جلوه داده، شروع به پچپچ و معرکهگیری مینماید و این زمانی اتفاق میافتد که انسان جایگاه خودش را بالاتر از آن چیزی که باشد، تصور کرده و با منیت وارد میدان معرکه میشود. در کنگره آموزش نگرفتن، قیاس و حسادت باعث عدم آموزش، یادگیری و در نتیجه معرکهگیری میشود. در کنگره افراد به دو دسته تقسیم میشوند؛ عدهای در مسیر درست حرکت کرده، آموزش گرفته، تمام تلاش خود را انجام میدهند تا آنچه را که برداشت کردهاند با خدمت در اختیار دیگران قرار دهند؛ اما عدهای دیگر؛ مانند مهمان میآیند و میروند و هیچ حرکتی انجام نداده، مشارکت نکرده، خدمت نمیکنند اینها در مسیر نیستند و بعد از مدتی خسته شده و شروع به نقزدن میکنند و از همه چیز ایراد گرفته، وارد معرکهگیری میشوند.
در کنگره افرادی که درست آموزش بگیرند و در حال خدمت کردن به همنوع خود باشند وارد میدان معرکه نمیشوند؛ زیرا این افراد با تغییر حس خود، با تزکیه و پالایش و آموزش و یادگیری به این نقطه رسیدهاند. با توجه به تمام منابع آموزشی کنگره ۶۰ میتوانیم این نتیجه را بگیریم، اگر فردی خود را با یاد گرفتن و آموزش عجین کند و صفت دانایی خود را بالا ببرد، کمتر در حاشیه باشد از معرکه گرفتن دور و دورتر میشود و هرچه از یادگیری و آموزش فاصله بگیرد به سمت میدان معرکه رفته و در دنیایی از کینه، ترس و خشم فرو رفته و سقوط خواهد کرد.
منابع: قرآن کریم آیت الله مطهری، کتاب تعلیم و تعلم از نظر قرآن آقای مهندس دژاکام، کتاب عشق ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، سخنان دیدبان محترم آقای خدامی، سیدی منیت، قضاوت و جهالت، جزوه جهان بینی
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون هشتم)
رابط خبری: همسفر آزیتا رهجوی راهنما همسفر سمیرا(لژیون هشتم)
ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)
همسفران نمایندگی چالوس
- تعداد بازدید از این مطلب :
57