پانزدهمین جلسه از دوره چهل و یکم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران دانیال اهواز با استادی همسفر فاطمه، نگهبانی همسفر مهتاب و دبیری همسفر فریبا با دستور جلسه «یادگیری و معرکهگیری» روز دوشنبه 28 آبان ماه 1403 ساعت 17:00 آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان فاطمه هستم همسفر، خدا را شاکرم در این جایگاه قرار گرفتم که آموزش بگیرم. از ایجنت محترم شعبه همچنین گروه مرزبانی و نگهبان جلسه و دبیر جلسه کمال تشکر را دارم به من این فرصت را دادند بتوانم در این جایگاه آموزش بگیرم. دستور جلسه این هفته یادگیری و معرکه گیری است. یادگیری از ابتدای خلقت انسان بوده. خداوند انسان و همه موجودات را که آفرید بر اساس و پایه یادگیری و حرکت بوده؛ یعنی ما در این دنیا آمدیم که آموزش بگیریم.
آموزش گرفتن فقط به درس خواندن و کلاس رفتن و مدرسه و مشق نوشتن و این چیزها نیست. یادگیری در سطوح مختلف است؛ مثل آموزش گرفتن رشتههای ورزشی، آموزش زبانهای خارجه و غیره، در سطوح مختلف ما میتوانیم یادگیری داشته باشیم و مهمترین آن ارتباط انسان با دیگران و با افراد خانواده است؛ مثلا مادر خانواده با فرزندان خود چطور ارتباط داشته باشد و چکار کند که بتواند آنها را به درستی هدایت کند و یا ارتباط با افراد جامعه؛ که چگونه بتوانیم صمیمانه با آنها ارتباط برقرار کنیم.
یادگیری فقط در یک رشته خاص نیست، خوب است انسان در یک رشته خاص تخصص بگیرد و علمش بالا برود اما فقط در یک جنبه نمیشود؛ چون اگر فقط در یک رشته بخواهد تحصیل کند و بقیه چیزها را کنار بگذارد؛ مثل مثلث دانایی، آن شخص به دانایی نمیرسد و فقط در یک ضلع رشد می کند. مثلث دانایی شامل؛ آموزش، تفکر و تجربه است. اگر فردی فقط در یک ضلع آن رشد کند و در دو ضلع دیگر عقب بماند و پیشرفت نکند، نمیتواند به تعادل برسد؛ چون این مثلث متساوی الاضلاع است و باید این سه ضلع با هم حرکت کنند و رشد کنند؛ تا انسان به تعادل برسد.
همانطور که در کتاب 60 درجه آمده است، یادگیری و دانایی به سواد نیست تمدن نیست؛ مانند انسان بودن به لباس پوشیدن نیست، بایستی انسانی فکر کرد و اما موضوع معرکهگیری، در قدیم چون امکانات و سرگرمی نبود یک عدهای میخواستند مردم را سرگرم کنند، معرکهای راه میانداختند، درویشها یا افرادی میآمدند، مردم را دور خودشان جمع میکردند و شعبده بازی یا تردستی یا مارگیری میکردند و یا پهلوانی دور خودش زنجیر میبست و با فشار آن را، باز میکرد و خلاصه مردم را سرگرم میکردند و در آخر هم برای اینکه هدیهای به آن شخص بدهند یک کاسهای را میآوردند و هر کسی بر اساس وسعش مبلغی را در آن کاسه میگذاشت.
به قول آقای مهندس: قانون یازدهم از همان معرکهگیری برداشت شده است. در رابطه با معرکهگیری؛ وقتی که انسانی درونش مشکل دارد افکارش به هم میریزد و شروع میکند به معرکهگیری کردن؛ مثلا ممکن است یک لیوان روی میز باشد و من دستم اشتباها به آن لیوان بخورد و آب بریزد بعد من این مسئله را بزرگ کنم که کی این لیوان را اینجا گذاشته؟ و یک سری صحبتها که باعث میشود جو خانواده بهم بریزد و این میشود معرکهگیری، در صورتی؛ که اگر من دستم به لیوان خورد با یک معذرت خواهی ساده میتوانستم این مسئله را فیصله بدهم و بگویم حواسم نبود و معذرت میخواهم؛ یعنی تقصیر را گردن دیگران نیندازم و خودم باید به این مسئله حواسم باشد.
کسانی هستند که اگر هر کار خطایی و اشتباهی میکنند اصلا زیر بار نمیروند معذرت خواهی کنند و میگویند نه من مقصر نیستم؛ چون این از منیت آن شخص است و بیشتر مشکلات انسان از همین منیت نشأت میگیرد. معرکهگیری دقیقا مقابل مثلث دانایی است و مثلث جهالت؛ که همان ترس و ناامیدی و منیت میشود، درست نقطه مقابل یادگیری میشود. انسان وقتی که دچار جهالت میشود ترس دارد؛ از اینکه چیزی را از دست بدهد و مرتب این ترس و استرس را به همراه دارد و بعد دچار منیت میشود و احساس میکند من از همه برترم؛ ولی نمیداند که مشکلاتی دارد و خودش متوجه منیتاش نیست.
سپس دچار ناامیدی میشود و زمانی که دچار ناامیدی شد در حاشیه قرار میگیرد و دیگر نه فعالیتی میکند و نه دنبال مشکلاتش میرود و راکد میماند. فرد معرکهگیر حواس و تمرکز انسان را بهم میریزد و نمیگذارد دیگران آموزش بگیرند و باعث شده افراد دیگر از آموزش دور شوند و باعث هدر رفتن نیرو و انرژی انسان میشود. در اینجا باز بر میگردیم به وادی اول که میگوید: با تفکر ساختارها آغاز میگردد و بدون تفکر هر آنچه هست رو به زوال میرود.
در ادامه انتخابات نگهبانی دوره چهل و دوم کارگاه آموزشی خصوصی همسفران دانیال اهواز با مجموع آرا 72 رای، همسفر زهرا با کسب 31 رای نگهبان این دوره شدند، با آرزوی بهروزی برای ایشان و دبیران، همسفر فرخنده و همسفر فوزیه و همچنین خدا قوت به نگهبان دوره چهل و یکم، همسفر مهتاب و دبیران همسفر مریم و همسفر فریبا:
مرزبان کشیک: همسفر فروغ، مسافر حسین
عکس: همسفر لیلا رهجو راهنما همسفر زهره (لژیون دهم)
تایپ و ویرایش: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر مریم (لژیون یازدهم)
تهیه، ویراستاری و ارسال: همسفر ملیکا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دانیال اهواز
- تعداد بازدید از این مطلب :
199